Trudnicu sa detetom u narucju...

nisu danas pustili preko reda, u posti na Dusanovcu!!! U poodmakloj trudnoci nisu joj dopustili da preko reda uplati racun.Moja majka mi je sad sve to ispricala, molila je zene ispred nje da je puste, niko nije hteo.Sluzbenici takodje nisu hteli da je pozovu, da ne ceka.I to valjda zato sto nema istu boju koze kao mi i sto je romkinja! Toliko sam se iznervirala da ne mogu da vam opisem! Kaze mi mama da je rekla i sluzbenici, a ova je samo sagla glavu i cutala.Pa najgori smo na svetu, heeeej! Dno!

Bilo je divno, sunchano popodne.Leto.U palachinkarnici Amica sedimo moja sestra, rodjaka, moja malecka i ja. Naruchili smo slatke palachinke i sokice. Dete kao svako dete, veselo trchkara i smeje se. Nikoga nije uznemiravalo okolo o tome strogo vodim rachuna. Mladic preko puta sedi sa devojkom i josh jednim prijateljem. Kada je doshla konobarica, kaze on njoj : Izvinite ali da li biste mogli da stishate ovo kretensko dete?:shock:
Mene uhvatio shok, u glavi mi kipti kichmu sam htela da mu savijem. Medjutim nishta nisam rekla samo sam ustala, platila rachun i otishla. Posle toka sam se nervirala dugo shto nisam nishta reagovala, ali prosto nekad tako neohekivano naidju svinjski postupci i bezobrazluci od ljudi da se potpuno blokiram.

I dan danas se secam tog dogadjaja i josh uvek se nerviram shto nisam nishta reagovala.
Imam osecaj kao da sam omanula :-(

Bilo je divno, sunchano popodne.Leto.U palachinkarnici Amica sedimo moja sestra, rodjaka, moja malecka i ja. Naruchili smo slatke palachinke i sokice. Dete kao svako dete, veselo trchkara i smeje se. Nikoga nije uznemiravalo okolo o tome strogo vodim rachuna. Mladic preko puta sedi sa devojkom i josh jednim prijateljem. Kada je doshla konobarica, kaze on njoj : Izvinite ali da li biste mogli da stishate ovo kretensko dete?:shock:
Mene uhvatio shok, u glavi mi kipti kichmu sam htela da mu savijem. Medjutim nishta nisam rekla samo sam ustala, platila rachun i otishla. Posle toka sam se nervirala dugo shto nisam nishta reagovala, ali prosto nekad tako neohekivano naidju svinjski postupci i bezobrazluci od ljudi da se potpuno blokiram.

I dan danas se secam tog dogadjaja i josh uvek se nerviram shto nisam nishta reagovala.
Ne bi ništa pozitivno postigla da si odreagovala.
Meni samo nije jasno zašto nisu odreagovali roditelji tog deteta.

JA BI MU TE SLATKE PALAChINKE U NOS UGURAO !!!

Ne bi ništa pozitivno postigla da si odreagovala.
Meni samo nije jasno zašto nisu odreagovali roditelji tog deteta.

kolko sam ukapirao , to je bilo njeno dete ???
jel tako ???

Da..
Pogrešno sam ukapirao.
Svaka ti čast. Ja bih eksplodirao u trenutku, pa bih verovatno i batine dobio, ali ne bih oćutao tako nešto za moje dete.

Znam i ne znam shta mi bi. Mada razmishljam se chak i da sam napravila scenu sta bih postigla. Ipak sam tu sa malom devojchicom od 2god i sa dve maloletne devojke.
Moram da pazim na njih a ne da dolaze policije i da pravim josh vecu shtetu.
Ali sledeci put necu vishe popushtati :evil: (i dan danas se iznerviram kada pomislim na to)

Znam i ne znam shta mi bi. Mada razmishljam se chak i da sam napravila scenu sta bih postigla. Ipak sam tu sa malom devojchicom od 2god i sa dve maloletne devojke.
Moram da pazim na njih a ne da dolaze policije i da pravim josh vecu shtetu.
Ali sledeci put necu vishe popushtati :evil: (i dan danas se iznerviram kada pomislim na to)
Ništa dobro ne bi postigla. Zato ti i kažem, svaka ti čast.
Ja ne bih uspeo da se uzdržim - došlo bi do prekida filma.

Meni je samo muka od toga se ovde polemise o Romima.Imam osecaj da je ova tema nekako postavljena sa predumisljajem ,hmmmm.Sta ga znam.Hocu da kazem da je svet prepun debila i budala i da to sto je neko Rom nije uvek tema za ovakvu raspravu i da se previse dramatizuje situacija.Licno nemam nista protiv /vec sam o tome govorila/ samo necu ni da dozvolim da se pljuje po MOM narodu jer odlicno znamo da ima kukolja u svakom zitu!Nego....muka mi je i od toga sto se kote ko bubasvabe bez ikakvog plana i programa.Pljavi su,neobrazovani,neobuzdani,primitivni/CAST IZUZETCIMA/ i traze svoja prava koja im nikada niko nije zabranio.Zasto nece da idu u skole?Ko im brani da se obrazuju?Ko ih tera da se radjaju u nenormalnim kolicinama kad nemaju leba da jedu?Nek se ogranice na jedno ili dvoje dece,obrazuju se i svojom pojavom doprinesu nesto ovom NASEM drustvu.Muka mi je vise da slusam o NJIHOVIM pravima.Aman ljudi!Dosta mi je da nas svako predstavlja u svetu i zove se SRBINOM!Nismo mi bas takvi skotovi koliko god da smo gadni i prgavi!

Poredjenje ti nije na mestu i nemoj da mesas babe i zabe.Sluzbenici su pustali vec trudnice i bolesne u ovoj posti, sto je normalno.Uvek se nadje neko nenormalan i medju njima.Po tvome je zena trebala da stane ispred svih nas i da kaze - Pustite me ljudi, imam leukemiju! Strasno! Nisu one samo za salterom da bi kuckale po tastaturi vec i da saslusaju stranke i da im izadju u susret.Da, ova tema ne bi postojala da je bila Srpkinja u redu, ali postoje slicne sa temama o trudnicama, srpskim trudnicama...ako ti te nesto znaci.A jos jednom cu ponoviti - u ovoj posti su me trudnu pustali preko reda, kao i jos neke trudnice, sto sam svojim ocima videla.Ali ovu zenu nisu hteli da puste.

Да, ја мислим да је требало да пита људе из реда, а не службеницу...
Овако, испада да службеница поред свог посла треба да буде и нека мешавина социјалног радника, психолога и лекара, па да процењује чија је мука већа. Мислим, свако до нас би могао да се појави пред њом са својом тужном причом, а она онда ваљда треба да процењује коме је већа мука да стоји у реду. Можда би једино валидни били лекарски налази.

Сећам се, у време када се лова у банкама чекала сатима.... Једном тако, после два сата чекања, мени испред носа службеница прими на шалтер неку жену, очигледно своју пријатељицу, а кад сам се побунила што је прима преко реда, ова ме је погледала са прекором и рекла:
''Али, њој је прошле недеље умро девер!'':roll:

Да ли је требало да јој сложим своју тужну причу?

Mislim da je poenta u tome da svaku trudnicu u pomenutoj pošti, obično puste preko reda, a Romkinju neće da puste preko reda.
Bravo, to je poenta ovog posta!
@blizance
Meni je samo muka od toga se ovde polemise o Romima.Imam osecaj da je ova tema nekako postavljena sa predumisljajem ,hmmmm.Sta ga znam.
S kakvim predumisljajem??? Post je otvoren u momentu kad sam pokipela od besa i kad sam cula pricu koju sam vam ovde ispricala.Ne zelim da se pravdam, strasno je sto uvek i u svemu vidimo neku provokaciju, zaveru, sta li.Samo vas citam i cudim se i ne mogu da se nacudim kakvih sve komentara ima!!! Kerusu da vidim skotnu da je neko na ulici cima ja bih reagovala, a ne zenu od krvi i mesa!!!
@rdeki
Nemam ni vremena ni volje da ti odgovaram na sva tvoja pitanja (razdvajam babe i zabe) i na tvoje konstatacije i busanja pred svima kako si ti veci Srbin od mene, a ja, sram me bilo, pravim diskriminaciju i podcenjujem Srbe.E svasta cu ovde procitati...

Bravo, to je poenta ovog posta!
@blizance
Meni je samo muka od toga se ovde polemise o Romima.Imam osecaj da je ova tema nekako postavljena sa predumisljajem ,hmmmm.Sta ga znam.
S kakvim predumisljajem??? Post je otvoren u momentu kad sam pokipela od besa i kad sam cula pricu koju sam vam ovde ispricala.Ne zelim da se pravdam, strasno je sto uvek i u svemu vidimo neku provokaciju, zaveru, sta li.Samo vas citam i cudim se i ne mogu da se nacudim kakvih sve komentara ima!!! Kerusu da vidim skotnu da je neko na ulici cima ja bih reagovala, a ne zenu od krvi i mesa!!!
@rdeki
Nemam ni vremena ni volje da ti odgovaram na sva tvoja pitanja (razdvajam babe i zabe) i na tvoje konstatacije i busanja pred svima kako si ti veci Srbin od mene, a ja, sram me bilo, pravim diskriminaciju i podcenjujem Srbe.E svasta cu ovde procitati...

E vala i ja. Citam i ne verujem.
Goscice , potpuno te razumem.
Covek ostaje bez teksta.

Treba biti fin ali sa stilom,umereno i ne bas uvek jer svet u kom zivimo je daleko od idealnog.

Svet u kome zivimo , bio bi mnogo idealniji kada ne bismo razmisljali na takav nacin...vec bili fini UVEK....bez obzira da li oko nas sve tone.
Podsetila si me na ljude koji bez pardona bace praznu kesu smokija na sred ulice, umesto u kantu za odpatke...sa obrazlozenjem " Pa sta , svi bacaju..."

:|

Back