Poredjenje ti nije na mestu i nemoj da mesas babe i zabe.
Šta su po tebi babe, a šta žabe?
Sluzbenici su pustali vec trudnice i bolesne u ovoj posti, sto je normalno.Uvek se nadje neko nenormalan i medju njima.
Naravno. Nisu svi isti. I ako očekujemo da će svi u nekoj datoj situaciji da odreaguju isto, onda mnogo grešimo.
U svakom slučaju, lako je osuđivati sve što ne razumemo, ali ponekad treba pokušati zamisliti sebe u nekoj situaciji.
Evo jednog primera. U pošti u jednom manjem mestu blizu Beograda kada su penzije, iako se zna da neće biti isplaćivane pre 10, gomila penzionera se nacrta još u 5 ujutru ispred pošte. Pošta počinje sa radom u 8, a radnici imaju veliki problem da uđu unutra od reda ispred pošte.
Kada se pošta otvori, ova gomila uđe unutra, pravi gužvu, galamu, psuje.. A naravno, ogromna većina njih su teški srčani (ili neki drugi) bolesnici. I svako od njih sa nekom svojom pričom opterećuje službenike. Neko ima strpljenja za sve njih, neko odlepi pre, neko kasnije.
Kako bi se ti ponašala na mestu tih službenika?
Po tvome je zena trebala da stane ispred svih nas i da kaze - Pustite me ljudi, imam leukemiju!
Naravno da je trebalo da se pre svega obrati ljudima koji treba da je puste preko reda. Da je službenica nju uslužila preko reda sigurno bi se pojavio neko iz reda ko bi je zasuo pogrdama. Iz iskustva znam da je u redu od njih desetoro bar troje teško bolesno.
Strasno! Nisu one samo za salterom da bi kuckale po tastaturi vec i da saslusaju stranke i da im izadju u susret.
Naravno. Ne treba da radi svoj posao, već da izigrava psihijatra, doktora i ko zna šta još... I ta osoba koja sedi za šalterom je običan čovek sa svojim problemima. Ko zna šta nju sve muči, od koje bolesti ona boluje (a ne može na bolovanje), pa još mora da sluša raznorazne priče, dijagnoze i slično...
Da, ova tema ne bi postojala da je bila Srpkinja u redu, ali postoje slicne sa temama o trudnicama, srpskim trudnicama...ako ti te nesto znaci.A jos jednom cu ponoviti - u ovoj posti su me trudnu pustali preko reda, kao i jos neke trudnice, sto sam svojim ocima videla.Ali ovu zenu nisu hteli da puste.
Tačno sam znao. Treba pljuvati po Srbima što je moguće žešće i dokazivati svima kako su Srbi rasisti. Tako da, da je trudnica bila slučajno Srpkinja, onda uopšte ne bi bilo interesantno i tema ne bi bila otvorena.
I hajde onda da pričamo o diskriminaciji...