- Poruka
- 7.028
Vjeruj mi, ja sam svjestan da imaju drzavni i para drzavni planovi i akcije van srpskinh zemalja da se svi Srbi potuku i nestanu i da im se trag satre a istorija pregrise. To bi trebalo svima biti jasno. I ovaj nacionalni plan o kojem Dodik govori je dio reakcije na tu stvarnost. kako spasiti glavu je dio neke druge price.Ovo je u redu, ali ne treba da se odričemo kulturnog nasleđa, koje je možda i najbogatije u svetu. Naprotiv mislim da nas ono jedino može spasiti od daljih sukoba
Nema nista vjestacko u istini da smo u biti svi isti slaveni. A ja sam rekao gore da se bijemo od kada samo stigli na Balkan. Tako da ja nemam pretenzija da se volimo. Cak sta vise.Pokušaj stvaranja veštačke istorije se pokazao pogubnim. Kao i neiskrena priča i bratsvu i jedinstvu.
Težnja da se centralno područje, a to je področje, južne panonije i severnog balkana, uništi kako u materijalnom, tako i duhovnom smislu može imati katrastofalne posledice kako po region, tako i po celu Evropu. Region može imati kakvu takvu perspektivu samo ako Srbija uspe da mu se nametne kao lider.
Ne znam za 1) katastrofalne posljedice i 2) za citavu Evropu, a bogami ni 3) Region. Katastrofalne za svetosavce zasigurno.