PrincessAndjela
Domaćin
- Poruka
- 4.300
Prelepa torta, baš u trendu ovih dana, nažlost oslikava situaciju na našim putevima
Poslednja izmena od moderatora:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja uvijek kore pecem jedan dan ranije, obicno srijedom, a filove kuvam u cetvrtak i tad filujem torte koje su za petak ili subotu ujutro.Jedna molba za sve iskusne...po prvi put pravim Zoja tortu ( ili Cokoladnu kako je jos zovu) pa bih da danas pecem korice a sutra da spremim fil i filujem...pa me interesuje da li je to ok, mislim da nece korice da budu mnogo suve ako odstoje do sutra? Racunam da ce od fila da povuku vlagu i da ce do petka biti socne, posto je u petak z(m)urkamoj deckic puni 2 godinice.
ZD ja sam pravila tortu mladenacku na pet spratova,bila je sa fondanom ali ti ne mogu reci koliko je bila teska jer je nisam merila, ali bila je bas ogromna, znam samo da je donja bila koliko se ja secam precnik 35cm, nije bilo nikakvih problema prilikom transporta, a samo sam stapice imala izmedju njih.Ja celu tortu isprskam vrelom vodom, pa je onda glačam. I tako nekoliko puta, i glačam je vlažnim nožem takođe.
Nego, treba mi pomoć. Ogromna. Devojka me pitala da joj pravim tortu. Ovakvu
![]()
ali na 5 spratova, da bude teška 20kg. Interesuje me iskustvo prvenstveno onih koji su pravili petospratne torte, koliko su stabilne (zbog transporta), i da li je bolje da bude 4 sprata zbog stabilnosti? Drugo, kako bih napravila ovo od bele čokolade?
Hvala...![]()
Cure, ne rekoste mi kako da radim svadbenu tortu???? Da li da prvo premazem slagom pa stavim drugu tortu preko ili da prvo poredam spratove pa onda sve ukrasim slagom??
ZD nisam sigurna koliko ti je pametno da pristaješ da po ovoj vrućini radiš te čokoladne stvarčice, ja sam pre neko veče poludela dok sam napravila čokoladne spirale i to što sam ih radila preko noći. Ljudi su tortu prevezli za 5 min, nije bilo daleko ali su već počele da se opuštaju.
da ima you tube kako se prave ti cigarosi..za postizanje najboljih rezultata treba da imas mermernu plocu...ono ako moze da se naplati, ok samo ima mnooogo posla pa jos nece sve ispasti super, treba i odredjen broj za rezervu napravitiako imas vremena mozes da probas... mozda je lakse sa plasticnom cokoladom posto je kao fondan a ipak je cokolada
licno bih radila 4 sprata za 20kg ali opet, zavisi i koje vrste hoce....
Cure, ne rekoste mi kako da radim svadbenu tortu???? Da li da prvo premazem slagom pa stavim drugu tortu preko ili da prvo poredam spratove pa onda sve ukrasim slagom??