TORTE: recepti, saveti, ideje...

Zavisi kolku parcad zeli :)
pa recimo torta od tri kg, pa da uzmes da je parce 2 cm siroko, a 10 cm duzime, 24*20, al ja bi je pravila bar 28 ili 30 * 20, eto dok se ne javi neko iskusniji.....e sto je to glupo da se narucuje na parcad, ja bi njih lepo pitala a na koliku parcad mislite i prema tome napravila.....da lepo ne bude zabune

meni je najlakse da mi se kaze dimenzila torte x*y cm ili precnik torte i lepo tako napravim, kad je po kg musterija ne moze da odredi koliko mu treba, ja stalno treba da se uklapam, na parce je isto nezgodno jer koliko je zapravo poslasticarsko parce? to ne mogu nigde da nadjem.

za mog malog sestrica, kapri torta
attachment.php

ma to je meni jasno, ali dimenzije?

Kod nas se isto poručuje na parče, u mom kraju svi tako rade. A kako god, i dimenzije i na grame, nezgodno je kad mušterije poruče jer nikad ne znaš kako će neko da seče. Meni se na jednoj svadbi desilo da su sekli toliko sitne parčiće da su imali duplo više nego što je trebalo, a u jednom restranu su konobari sekli parčiće kolike ni u poslastičarama, gde kupiš parče torte, nisam videla tolike. Sva sreća pa su ljudi naručili više nego što im treba, a nisu došli ni svi gosti, pa su imali dovoljno. Ali jedva su uklopili da posluže sve.

Gotov je ispitni rok pa sam konačno i ja mogla malo da se posvetim tortama.

Sa ovom sam se baš namučila, prvo mi je pao pritisak dok sam radila i naslonila sam se na sto da ne bih pala ali sam gurnula najmanju tortu i ona je tresnula na pod pa sam je pravila ponovo, pljusnuo mi je vreo rastopljen margarin na celu šaku dok sam kuvala fondan. Toliko me bolelo da su mi suze išle dok sam radila. Još mi je fondan pucao i to samo dok sam jedan sprat presvlačila, a napravila sam za sve torte odjednom. Torte sam ostavila u hladnjači u restoranu, a mladenci su ostali kod mene ali su se na ovoj vrućini istopili i to samo iznutra pa su izgledali kao izduvani baloni, a sve to u Nišu, 130km od moje kuće. To mi se do sad nikad nije desilo. I onda sam zvala prijateljicu koja je iz Niša, ona mi je ustupila svoju kuhinju pa sam napravila druge, ne tako dobre kao prve ali su spasili situaciju. Ne pamtim kad mi je neka torta napravila toliko problema. Ali mladenci su na kraju bili prezadovoljni.

attachment.php

I jedna dečija.

attachment.php

Slične teme

Back