TORTE: recepti, saveti, ideje...

attachment.php

Mozete li mi, molim vas, reci recept za neku cokoladnu tortu ali da bude sa malinama?
ili jeste pravili lub lab tortu ali da umesto visanja stavim maline.
Pravila sam je sa visnjama i kupinama.

Pozdrav i hvala...

(Polako se vracam u stvarnost... :cool:)

Pa gdje si ti nama bila do sad, brckala se negdje?!
Ja sam pravila lud-lab ali sa malinama vise puta. Bas tako kao sto ti sad kazes, musterija trazi obicnu cokoladnu sa malo debljim koricama i sa malinama, eto to je bas to

Hm, guzu sam ispetljala, doduše sa malo celulita, ali ispetljala...:rotf: Znači, samoubistvo ću izvršiti zato što ne umem da je napravim ravnu. :evil: Dok nisam stavila fondan, delovala je savršeno, i kada sam prebacila fondan, samo se pojavile neke neravnine. :( Oooooo, poludeću... I opet mislim da ga tanko razvijem, a ne umem deblje. Torta je bila prečnika 28cm, visoka 10cm, i teška 3,2kg bez fondana, i potrošila sam 1/2kg fondana, jer je ukupno bila teška 3,7kg. U nečemu jeste fora, ali ne znam u čemu...

6fcm5c.jpg

Divne torte,svaka cast !!! Ja sam u prethodnoj poruci prokomentarisala jednu Dacinu tortu od ranije,ali je izgleda trebalo da je oznacim,jer je ovako ispalo da hvalim nesto cega nema :) Jos uvek se slabo snalazim sa pisanjem,ali sam zato iscitala ovaj vas/nas podforum uzduz i popreko i cini mi se kao da vas sve znam sto godina,jer ste jako drage i nesebicne,ma jednom recju DIVNE :)

Ubacila sam boju u fondan, juče, i danas krenula da pravim neke figurice. Čini mi se da nije baš elastično kako bi trebalo, nije kao plastelin, kada pritisnem, na primer, kuglicu, na obodima se pojave pukotine. Mogu one da se izglade, ali ne znam da li je to tako normalno ili sam ja nešto pogrešila.
Imam osećaj, da kad budem prekrivala tortu neće moći da se razvije tanko, bez pucanja na oklagiji. Da ga razvijem na streč foliju , celofan pa da ga tako premestim na tortu ?

Ubacila sam boju u fondan, juče, i danas krenula da pravim neke figurice. Čini mi se da nije baš elastično kako bi trebalo, nije kao plastelin, kada pritisnem, na primer, kuglicu, na obodima se pojave pukotine. Mogu one da se izglade, ali ne znam da li je to tako normalno ili sam ja nešto pogrešila.
Imam osećaj, da kad budem prekrivala tortu neće moći da se razvije tanko, bez pucanja na oklagiji. Da ga razvijem na streč foliju , celofan pa da ga tako premestim na tortu ?

Meni se to desava kad stavim previse boje, da dobijem neku intenzivniju boju...probaj da namazes ruke margarinom i dobro premesis to parce fondana pre nego oblikujes figuricu.

A da li je izvodljivo napraviti figurice od belog fondana pa onda četkicom obojiti ? Možda bi se tako dobile intenzivnije boje ?

Ja tako radim sa crnom i crvenom, ali ne od belog, vec ih obojim ...crni bude onako sivkast, a crveni roze...i onda ih prefarbam bojama u gelu sa malo alkohola...budu sjajne, ali im treba duze da se osuse.

Slične teme

Back