TORTE: recepti, saveti, ideje...

Jutro zenske!
Nikad nisam probala pa da priupitam.. Jel' neko pravio moskvu ali sa cokoladnim filom, kako to izgleda... Ako jeste da li se u fil dodaje samo topljena cokolada ili da je dodam u vruc fil...hoce li ona puno stvrdnuti fil, koliko da je dodam...? Ju, osjecam se kao da pravim prvu tortu!

Na moju zalost, posle iks godina imam da uradim tortu ukrasenu slagom :confused:...Kako bese najbolja razmera slaga i vode ili mleka? Secam se da je ZD nekoliko puta to objasnjavala, kao i jos neke zenice, ali sad ne mogu da pronadjem...

moja mera : 1 dcl vode i šest kašika šlaga ( koristim Yumis šlag ) .C šlaga ide manje . Svojevremeno su me učili : 2 šolje šlaga . 1 šolja vode .

evo i ja malo bila vredna...
moj prvi vini pu, kenedi torta
attachment.php

i moja prva partizan torta...u pitanju je kremisimo torta
attachment.php

Za neke torte nisam mogla dati bonice pa ovako da ih pohvalim. Sve su odlicne.

A meni treba mala pomoc. Dobila sam sjekace za funky slova i prije neki dan ih probala i ne ide to bas nesto dobro. Tada nisam imala vremena da se mnogo zadrzavam i isprobavam ali tesko izlaze a i kada ih izvadim nisu bas nesto uredna. Kako ih vi radite?

Za neke torte nisam mogla dati bonice pa ovako da ih pohvalim. Sve su odlicne.

A meni treba mala pomoc. Dobila sam sjekace za funky slova i prije neki dan ih probala i ne ide to bas nesto dobro. Tada nisam imala vremena da se mnogo zadrzavam i isprobavam ali tesko izlaze a i kada ih izvadim nisu bas nesto uredna. Kako ih vi radite?

Fondan cvrsce umesi, razvuci tanko, ostavi ga 10-ak minuta tako razvucenog na stolu, da se malo prosusi. Preko njega stavi strec foliju, pa tek onda pritiskaj lenjir sa slovima. Ne bi bilo lose da pre nego podignes lenjir, malo lenjir ,,prodrmas,, po povrsini stola. Tada slova, ili ma sta da se iseca, dobija pedantnu ivicu.

Slične teme

Back