TORTE: recepti, saveti, ideje...

Ovde je bila polemika da li je fondan postan ili nije, pa smo konstatovali da je barvalo gum pasta + posna, a u domaćoj varijanti ako se koristi agar - agar, a ne želatin. I znam da su se mnoge žene odlučivale da prekrivaju torte ratlukom u tim posnim varijantama. E sada, čime ih pre toga mažu, nemam pojma. Ja sam operisana od posta i posnog.

pozzz,prvi put radim posnu tortu sa fondanom
pa me interesuje od cega da napravim puter krem da bih je prekrila fondanom,da li mogu sa vodom da napravim ,preko cega vi stavljate fondan kod posnih torti.hvala

Umjesto putera ti napravi margarin krem, ne treba ti ni voda i mlijeko, samo marg i prah secer, pa si time osigurala barem taj dio da je postan.
Sad kad je ovako jako vruce i torte se znoje cim ih izvadim iz frizidera, ja uopste ne stavljam ni trunke mlijeka u PK, jos malo vise i prah secera dodam.
A ZD je sve ukratko objasnila sto se tice varijanti posnog fondana, ja isto nisam radila do sad uopste

Poslednja izmena:
attachment.php
[/IMG] kremasta Kairo torta.:)pozz.

Evo moje iskustvo sa kakaom u zadnje vrijeme. Prvo, Alevin a isto tako i C koji su mi bili do sad najbolji su jako poskupili i krenem ja u istrazivanje gdje bih nesto povoljniji mogla nabaviti. JEdna moja koleginica pravi sitne kolace i kaze ona kupuje odlican za 400din/kg, donese ona meni malo na probu, ma citava kuca po nekom cudnom mirisu se osjetila, a i boja svjetla, u svakom slucaju bas skroz bezveze, ja nezadovoljna.
Nadjem zenu koja radi u Univeru, 700din/kg prodaje kakao, e jeste da je skuplji od ovog prvog, ali je u svakom slucaju jeftiniji nego u radnjama i stvarno je odlican, crn, ukusan, kao pravu cokoladu da jedes, ja zadovoljna :super:
Ko zna kakvim se to kanalima nabavlja, oni u tim trgovinama na veliko imaju valjda neke fazone...

peces kore u plehicima za srce,onak spic iseces,siri deo srca su ti guzovi:)filom tj njegovom debljinom izmedju kora diktiras pozamasnost cenjene straznjice,tj tako je podizes

Bravo, objasnjenje je original! Mada, kad bi mogla da nagovoris musteriju da bude od plazma torte, e tu vec vajarske sposobnosti skroz dolaze do izrazaja i eto ti oblina kakve god mislis da trebaju.

A sto se tice te kineske museme, ma ja ne znam koliko obidjoh Kineza, jednostavno kod nas takvih cipkanih fazona uopste nema

:ja sam skoro koristila za svarcvald tortu(po receptu koji ja imam ide mi u kore)i kad mi zamirisao cudno a tek otvorila kesicu,maznula deci neskvik i stavila.i nema neke razlike...a miris je bio takav da sam jurila bebca da mu proverim pelenu:zcepanje:
A za šta vi koristite toliko kakao? Ja to uopšte nemam u kući, samo neskvik, ali i on mi traje 100 godina.

Slične teme

Back