TORTE: recepti, saveti, ideje...

A sto ne bi stavila i u fondan?
Malo ga zagrejes i onda ga farbaj.
Ja najvise volim kada mi ostane beo onda sa njim radim sta hocu i uopste mi se ne kruni.
Sto se meni jako svidja.

A sto rece Toni i ja tako isto radim sa crvenim i crnim ali onda pazi da ti se dobro osusi jer mu treba malo vise vremena. Da ne bi prenela boju negde gde to ne bi zelela ;-)

Cure, pravim prvu svadbenu tortu u zivotu... Treba da bude cetvrtasta na sprat... Koje torte da pravim da budu dovoljno cvrste da bi izdrzale tezinu jedna druge?? Sta mi preporucujete??? Bas sam u bedaku...

Bilo kakve varijante čokoladnih ( još ako se fil kuva na pari ) su Ti idealne da ne rizikuješ . I koristi skrivene tacne . Prelistaj temu , puno se pisalo o tome . :)

attachment.php

Evo jos jedna Winxica u nizu, eh da hoce izaci iz mode :)))

Treba ovu tortu da pravim, cini mi se da je neko nedavno radio bas nju, ne znam koja je tezina, jer u receptu pise oko 26cm precnik, ja imam 28, pa da li je to - to, treba li povecavati nesto
Ne znam za težinu, nisam računala, ali netko je objašnjavao da zbrojiš težinu sastojaka, pa ćeš dobiti težinu torte.Neka me netko ispravi ako griješim.
Što se tiče prečnika možeš povećati biskvite sa 4 na 5 bjelanjaka, 10 dag šećera i 10 dag lješnjaka, ostalo isto. U zadnje vrijeme čak ne stavljam kakao, čak mi je ukusnije bez njega jer nisam ljubitelj čokoladnih okusa. A kremu povećaj na 1 l i 7 dcl mlijeka, 3 pudinga, 7 žlica gustina i 300 g margarina.

Ne znam za težinu, nisam računala, ali netko je objašnjavao da zbrojiš težinu sastojaka, pa ćeš dobiti težinu torte.Neka me netko ispravi ako griješim.
Što se tiče prečnika možeš povećati biskvite sa 4 na 5 bjelanjaka, 10 dag šećera i 10 dag lješnjaka, ostalo isto. U zadnje vrijeme čak ne stavljam kakao, čak mi je ukusnije bez njega jer nisam ljubitelj čokoladnih okusa. A kremu povećaj na 1 l i 7 dcl mlijeka, 3 pudinga, 7 žlica gustina i 300 g margarina.

Hvala ti puno na savjetima, ja sam sinoc pekla kore i kuvala fil sve po original receptu u precniku 28cm
Korice su ispale bas tanke i onako cvrste i bas "guste", uopste mi se nisu lijepile kako si napisala, da li sam ih mozda malo manje trebala peci, pojma nemam, ali posto toliko vec ljesnika ide u njih nema sanse da nece biti ukusne. Kakao sam stavljala i bas mi to i jeste bilo privlacno kod torte jer tu kombinaciju bjelanjca, kakao i ljesnici nisam do sad pekla.
Kupila sam nutelu, pa cu nju stavljati u fil.
Inace, ovo treba da bude donja torta a gore ce ici kidy sa malinama, pa da ukupno imaju oko 6-6,5kg, tako da uopste ne brinem, bice to sve skupa kad se ukomponuje taman dobro

Slične teme

Back