TORTE: recepti, saveti, ideje...

ja sam se odusevila i unijapakovim slagom isto je malo skuplji ali sam ga jednom uzela u lokalnoj prodavnici i prijatno se iznenadila.

E pa da, u Univerexportu (kod nas na liokalu se zove taj megamarket 024 Trogromet) imaju unijapakovi proizvodi, kupujem njihov zelatin i dobar je i za fondan i za zelirane filove vocne, sasvim OK. Onda cu da isprobam i slag, ali ne znam da si ti koristila ovu njihovu robnu marku BAS-BAS ili je to bas Unijapak?

Sto se tice fondana, sad ja malo opet se zanimah matematikom (ma grozno, nista bez nje ne znam) kako stvari stoje - za 4kg fondana potrosi se na C prah secer, frutkoza+dextroza, glicerin i zelatin, pa i extrakt jagode koji stavljam malo radi smeka, pa brat batu 1200din.
5kg bijele gum paste + nisam ni znala da je 2000din, pa to je stvarno povoljno, a super je za prekrivanje, nema nabora, nista, barem one u boji koje njihove koristim, crvena, crna!

Da vam kazem zasto mi se fondan mrvio:dash: Pa zato, sto su mi ovi kreteni u zdravoj hrani prodali limontus umesto fruktoze:besna::besna::besna::besna: a ja posto nemam obicaj da probam fondan nisam to sinoc skontala:rtfm: Dzabe sam se samo nervirala i plakala i mislila da je opet nesto do mene:dontunderstand: mada sam taj fondan sto puta napravila nekad je bio bolji nekada losiji:sad2::sad2::sad2: ali sam uvek uspela da ga iskoristim ali ono sinoc nije bilo nikako moguce upotrebiti:besna::besna::besna: zbog tog fondana cele noci nisam spavala otisla na posao da kada bi se vratila pita me cerka, mama zasto ti je ovaj fondan ovako kiseo:manikir: ja stavim parcenece u usta i umalao nisam pala u nesvest proverim u kesici kad ono limontus:sad2::sad2::sad2:

crtez.jpg
Jel zna neko kako se zove ova stvarcica za dekoraciju ?Znam da je upitanju neka folija sa printom koju stavis na fondan predjes bojom i skines foliju i ostane print.To sam danas videla kod Badija i jel zna neko gde ima da se kupi ?

kad sam videla zelenu rekla sam auuuuuuuuuuuu vidis da je bolje da ti se nisam umesala,:rumenko:ako cujes da se neko bavi kloniranjem slobodno me predlozi i muza cu sa klonom da delim samo da radi uporedo sa mnom....bas sam pukla....ne zamerite mi ako lupetam
Jecko bas mi drago da si pustila glas:heart:

Slične teme

Back