TORTE: recepti, saveti, ideje...

21o51r9.jpg

ajd da pitam,zasto mi se fondan kida, nije uopste elastican kao i do sada,fondan sam pravila po minjinom receptu kao i uvek do sada, stavila prah secer C, zelatin dr oetker i uvek mi bude super ali sada.... a nemam gde da kupim sada nista od toga da bih napravila drugi :( isplakah se posteno imam li mu pomoci ili samo kanta....

ajd da pitam,zasto mi se fondan kida, nije uopste elastican kao i do sada,fondan sam pravila po minjinom receptu kao i uvek do sada, stavila prah secer C, zelatin dr oetker i uvek mi bude super ali sada.... a nemam gde da kupim sada nista od toga da bih napravila drugi :( isplakah se posteno imam li mu pomoci ili samo kanta....

Nisam sigurna na šta misliš kad kažeš da se kida, ako puca, da se lome parčići, dodaj malo margarina i dobro umesi.

najiskrenije po meni je to fondan najlosijeg kvaliteta,a recept postoji na colinarici vec sto godina i ne znam zasto su ga ljudi prekrstili u minjin,nije da me nervira ali para mi oci kad god citam...no nebitno,ne znam koliko mu ima pomoci jer sa fruktozom nisam nikad radila ali mislim da mu nema neke velike pomoci,nesto mu je sredilo elasticnost koja se tesko moze vratiti

najiskrenije po meni je to fondan najlosijeg kvaliteta,a recept postoji na colinarici vec sto godina i ne znam zasto su ga ljudi prekrstili u minjin,nije da me nervira ali para mi oci kad god citam...no nebitno,ne znam koliko mu ima pomoci jer sa fruktozom nisam nikad radila ali mislim da mu nema neke velike pomoci,nesto mu je sredilo elasticnost koja se tesko moze vratiti

A koji ti koristis, gotov ili pravis po nekom receptu??

ma nemoj me zezati i nemoj reci da nisi znala da se barvalova masa za prekrivanje torti zove gam pasta:)i mos~ me mrzeti kol`ko os` bas volem sto ce ti posle biti krivo sto si zivela u zabludi:)

Ne, ne...terminologijom odlicno baratam, ali nisam znala da samo gam pastu plus koristis!! A ovo drugo...znas kako...zloba se nikada nikome nije isplatila, a zabluda je samo trenutno stanje...;):roll::D

jesam domacice napisala sam ranije kad sam imala vremena pravila sam ga,ali kad ti kroz ruke prolazi dvadesetak torti nedeljno ne pada ti na pamet da ga pravis pogotovo kad saberes cenu kg prah secera zelatina koji ti treba bonbon sirupa dextroze i kojecega pa habanje miksera ako mi treba 6 kila fondana danas razlika u ceni je oko 100 din i ne isplati se

Hehehe, pa ja tu teoriju zagovaram stalno, ali ne mogu da je primenim u praksi. Ja da imam gde da kupim kg fondana, da košta isto koliko mi košta kg torte, na pamet mi ne bi padalo da ga pravim. Pošto kupila, po toliko prodala, i ćao, zdravo. :bye: Ali nemam, i zato, kada neko hoće tortu prekrivenu fondanom, mene odmah počne da boli stomak. :rida:

Meni uopšte nije jasna priča da je skupa gum barvalova pasta koja košta xxx dinara, a kg torte mi je 2x xxx dinara.

pa znas sta ako cemo da vagamo logika je vrlo prosta i da ti kilo torte kosta 500 din koliko kosta kg gam paste isplati se uzimati je ako je zaracunavas u kilazu torte..prvo jednu tortu ako je dobro zagladis prekrivas sa polakila gam paste to je 250 din koliko bi kostalo i pola kila slaga ako se uzima kvalitetniji...Ja fondan ne uracunavam u kilazu torte kad neko naruci tortu od tri kila dobija tri kila torte a dekoraciju paca posebno sto se racuna i presvlacenje torte fondanom.
Iznenadila sam se sinoc mi prica koleginica koja se udaje u cupriju ili paracin,sedimo napolju i kuka za mladenacku tortu posto joj ja ne mogu praviti zbog daljine narucila je tamo ali niko nece da joj pravi od fondana ili hoce ali da ona sama kupi barvalov i donese...ja joj kazem kako tamo u okolini ima dosta zenica koje dobro rade i da mi je to neverovatno,ona na to odgovori znam ali to sto je moglo bilo mi je skupo...e paaa saad

Slične teme

Back