TORTE: recepti, saveti, ideje...

cokoladna sa malinama i winxica

359dawp.jpg

Hvala daco_ 011...i ja sam uvek za prirodne stvari, ali samo sam pitala, jer nisam jos pocela da radim za prodaju,pa ne znam koje sve cake postoje...sta mi je bitno za pocetak,a koji slag je najbolje da koristim, ciji je najkvalitetniji i s obzirom da nisam jos perfektna u ukrasavanju, koju cenu da ponudim po kilogramu i koliko da naplacujem figurice, koliko sam kontaktirala neke zene, neko prodaje za 1100, neko za 1200 po kilogramu ali dodatno naplacuju figurice, a da li se i manje figurice naplacuju ili samo ako ima vise...

Vockice, prvo dobro dosla na forum!
Samo sam ti htjela reci da imas nedavno postavljenu temu
http://forum.krstarica.com/showthread.php/546955-Kako-poceti-sa-prodajom-torti
jeste da ima samo par postova ali su o nacinu ulaska u ovaj slatki poslic :zper:
Nadam se da ces uzivati u njemu, nekad trazi dosta odricanja, vremena, zivaca... ali sve skupa je slatko i zanimljivo, a kad mali slavljenik dodje po svoju torticu i odusevi se, eto ti nagrade za sav trud :super:
A sto se tice nacina izrade samih torti, potpisujem Dacu_011, o tim vjestackim stvarcicama ne treba puno da razmisljas, samo domace varijante! Cesto mi se desava da musterija ima komentar nekoliko dana nakon njihovog slavlja da nisu vjerovali da se ispod takve moderne dekoraciej krije domaci ukus torte

Hvala Kato Sombor...pocela sam da citam,ali posto ima puno toga, nikako da sve procitam, uvek sam mislila da se nesto stavlja u slag da bi bio cvrsci, a da li je bolje sa mlekom ili kiselom vodom ili obicnom vodom da ga mutim, mada planiram da idem na kurs ukrasavanja sa slagom ima u eurowitu kurs..a sto se tice torti sa mlekom, tj filom sa mlekom kako leti sacuvati da se ne pokvari, ili ih je bolje ne praviti leti..

Ja sam išla na kurs za rad sa šlagom i na kurs izrade cvetova u Eurowilt . Rezultate vidiš sama . A u početku dok još nisam imala narudžbi sam šlag vežbala na maketi torte od stiropora . :D

pa znas sta ako cemo da vagamo logika je vrlo prosta i da ti kilo torte kosta 500 din koliko kosta kg gam paste isplati se uzimati je ako je zaracunavas u kilazu torte..prvo jednu tortu ako je dobro zagladis prekrivas sa polakila gam paste to je 250 din koliko bi kostalo i pola kila slaga ako se uzima kvalitetniji...Ja fondan ne uracunavam u kilazu torte kad neko naruci tortu od tri kila dobija tri kila torte a dekoraciju paca posebno sto se racuna i presvlacenje torte fondanom.
Iznenadila sam se sinoc mi prica koleginica koja se udaje u cupriju ili paracin,sedimo napolju i kuka za mladenacku tortu posto joj ja ne mogu praviti zbog daljine narucila je tamo ali niko nece da joj pravi od fondana ili hoce ali da ona sama kupi barvalov i donese...ja joj kazem kako tamo u okolini ima dosta zenica koje dobro rade i da mi je to neverovatno,ona na to odgovori znam ali to sto je moglo bilo mi je skupo...e paaa saad

samo da potvrdim Dacu . Ja već neko vreme ne pravim fondan , jer se ne isplati . Pakovanje od 5 kg u barvalu košta 2000,00 što znači 1 kg košta 400,00 . A njihov nikad ne omane - Nema računice da ga trenutno pravim , a i nikad nisam 100 % sigurna da će da uspe kako treba :Što se tiče pokrivanja jedne prosečne torte potrošim oko 600gr fondana , jer ako je dobro zagladjena , fomdan može tanje da se stavi .

Meni je C slag ne prevazidjen
Meni je ovo bilo čudno, jer su raniji C šlagovi (sećam se bio je neki "toping") bili jedni od najgorih koje sam probala i potpuno sam ih izbacila iz upotrebe.
Nekako se desilo da mi je hitno trebao šlag, a da u prodavnici nije bilo drugog u pakovanju od 1/2kg, pa sam ga, istina nerado, kupila. Iznenadila sam se i ukusom i čvrstinom (prijatno, naravno).
Posle se i ovde počelo pričati o tome kako je upravo "C šlag" među boljima... Razlog promene sam otkrila nedavno kad sam (konačno) pročitala deklaraciju.
Ako obratite pažnju na sve što na kesici piše, videćete da je proizvođač "C šlaga" (i praška za pecivo, pudinga, vanilin šećera.,...) Dr Oetker!

Znaci C slag je najbolji, ja iskreno za sebe nisam ga koristila uvek sam kupovala neke jeftinije na merenje, iskreno ne znam ni ciji su...a recite mi kad se pravi torta na sprat jel se prvo jedan sprat oblozi fondanom pa drugi sprat pa tek ka se stegne stavis tortu na tortu ili stavis odmah tortu na tortu pa razvuces fondan preko gornje i oblikujes zajedno i preko donje torte...

Znaci C slag je najbolji, ja iskreno za sebe nisam ga koristila uvek sam kupovala neke jeftinije na merenje, iskreno ne znam ni ciji su...a recite mi kad se pravi torta na sprat jel se prvo jedan sprat oblozi fondanom pa drugi sprat pa tek ka se stegne stavis tortu na tortu ili stavis odmah tortu na tortu pa razvuces fondan preko gornje i oblikujes zajedno i preko donje torte...

prekrijes svaku tortu zasebno. pre postavljanja gornje na donju, u donju zabodes stapice za raznjice i na njih stavis gornju da ti ne sklizne...a ako ces ispod gornje podmetati tacnu, onda u donju tortu zabodes stapice za raznjice ali iseces u visini te donje torte, premazes malo buterkremom mesto gde ce ici manja torta sa tacnom, da bi se zalepilo i postavis gornju tortu.

Ovo je "moravkin" šlag

2h729p5.jpg

kojim ja,btw, uopšte nisam zadovoljna. Mnogo mi se oteže, i ne umem sa njim da radim. Koristim ga za u torte, gde ide umesto ili preko fila. Isti šlag je i "dobro", "moravka" ga pakuje za DIS, a ovi ga prodaju kao svoju robnu marku. Za rad mi je na prvom mestu C šlag, pa pet mesta prazno, pa svi ostali, nebitno kojim redom.

Ovo je "moravkin" šlag

2h729p5.jpg

kojim ja,btw, uopšte nisam zadovoljna. Mnogo mi se oteže, i ne umem sa njim da radim. Koristim ga za u torte, gde ide umesto ili preko fila. Isti šlag je i "dobro", "moravka" ga pakuje za DIS, a ovi ga prodaju kao svoju robnu marku. Za rad mi je na prvom mestu C šlag, pa pet mesta prazno, pa svi ostali, nebitno kojim redom.

E pa ovaj nigjde ne vidjeh kod nas, ni taj "dobro" jer nemamo ni DIS ni Interex, mada sam mislila da je taj Interex u stvari kao nas Univerexport koji je kupio suboticki Trogromet, ali vjerovatno nije, pa takvih raznih stvarcica drugacijih od standardne ponude ni nemaju.

Sto se tice C slaga i meni je on naj naj...

Yumis nisam probala, Kato ti si vjerovatno zadovoljna kad taj stalno koristis, a cijena, cini mi se da nije puno jeftiniji od C?

Slične teme

Back