TORTE: recepti, saveti, ideje...

Evo jedna pepa
attachment.php

mene muci kriva torta....ako neko moze da mi malo pojasni neke stvari

da li moze da se pravi od bilo koje torte koja moze pod fondan...
da li mi treba i skrivena tacna ili su dovoljni stapici
koje visine otprilike pravite, kolika da bude visla i niza strana, a kolika kosina, a sta sa tim viskom, bacam ?
da li prvo oblozite fondanom pa isecete rupu za sprat ili obrnuto...

Negde na ukrasavanju imas postupak,cilence je postavila...:)
Nisam radila krivu na sprat ali ajde....mozes od bilo koje cvrse,reforma,zoja,nugat,milka,snikers...ne trebaju ti tacne,mozes samo stapice,kada je zaseces taj deo koji si zasekla prebacis na drugu stranu i tako dobijes taj deo jos vislji(ne bacas,naravno),visina mislim da treba da bude oko 12,13 cm....i prvo iseces rupu pa je zatim oblozis fondanom,mislim da ne bi ni moglo da prvo oblozis pa onda pravis rupu,nema logike...:)

Tenesa, vidim da si na foruma, pa samo da pitam u kom plehu peces onu svoju jafa tortu, ja bih je trebala praviti za vikend mojoj kcerkici, pa vidjela sam da je i Minja sad stavila recept jafe i tamo su 4 tanje korice, a ti si naglasila da su tvoje kore one klasicne, deblje, pa me zato zanima u kom plehu peces?! Ja nih da mi ta torta bude donja i imam tepsiju 30cm

E pa super,peci u tom plehu 30cm,kore od 2-3 jaja,zavisi koje su velicine...te kore su od celih jaja,tako da je to sasvim ok,to su standardne kore,ne one skroz tanke kao kada ide belance,lesnik,orah...ove ipak malo narastu....ali kada se natope sokom budu lepe...ali ne treba da budu deblje...filove mislim da ne treba da povecavas...:)

E dobro, vidjecu ja to sve jos malo da prostudiram, i ja sam mislila da filove ne treba povecavati jer u onaj bijeli ide 1l mlijeka, to je sasvim OK, jer ide i crni, ma bice super visoka.
Ni u Minjinu ne idu samo bjelanca, nego i koje zumanjce, ostala idu u taj zuti tj. bijeli fil, pa vidjecu koji recept cu praviti, sad jedan od ta dva, sljedeci put drugi, pa onda cu znati koji mi vise odgovara

Slične teme

Back