TORTE: recepti, saveti, ideje...

draga PrincessAndjela hvala na bonici , još da skontam gde to mogu da vidim ?! I I , molim , bez " Vi" , možemo na " Ti " . Jeste da imam 4 banke , ali sam mlada mama ( sin 7 , ćera 5 - malo sam okasnila ) i naravno osećam se vrlo mladoliko , naročito kad trčim za njima ! :D

odlično,odmah prelezimo na ti :). Pa mi smo skoro vršnjakinje ,a i klinci su nam tu negde-ćerka 11, a sin 7

Poslednja izmena:
Hvala ti na odgovoru,pokusacu ,pa cu ti javiti kako je uspelo.Kad se gleda tutorijal izgleda jako jednostavno,ali kad pokusas uopste nije.Ako te ne mrzi reci mi samo kako se zovu ti alati sa kojima se radi jer se osecam kao budala sto ne znam kako se to zove naa srpskom.Hvala unapred.

Pa nema neko posebno ime za njih..kao sto si i ti napisala i mi ih zovemo nastavci za slag i kesa za slag
ako mislis na alat za slag??

Nutela torta sa dodatkom višanja
attachment.php

mama i sin su tražilči da na njegovoj torti budu ispisana imena svih njegovih drugara sa kojima se najviše druži na treninzima

Ako može mala pomoć . Pravim tortu u obliku šolje za kafu . Biće dobošica prekrivena fondanom . Dilema : Da li se u udubljenju šolje gde će biti " kafa " preko fondana može staviti otopljena čokolada ( kako se ponašaju čokolada i fondan zajedno ? ) ili da idem na siguricu da "kafa " bude od fondana ? :think:

Ovo su moji prvi,ne narocito uspesani, pokusaji sa ruzama od slaga.Ako bi mi neko pomogao saobjasnjenjem kako se koriste (e sad je problem jer ne znam kako se zovu na srpskom bekuci)oni nastavci koji se stavljaju u kesu,koja isto ne znam kako se zove(na talijanskom je sakapos)IPosebno mi ne uspeva da napravim kako treba vrh od lista,uvek mi se na kraju rascepina dva dela.Prodavacica u specijalizovanoj radnji mi je objasnjavala da treba da na kraju povucem na dole,ali meni i pored sveg truda neuspeva,a vidim neke od vas to perfektno izvedu, pa bih najlepse molila da mi neko pomogne savetom.Unapred hvala.
attachment.php

attachment.php

Po mom mišljenju, ovaj šlag je pripremljen sa manje vode nego što je potrebno. Zato mu je struktura ovako rapava a i vidi se da u sebi ima nerazmućenih ,,grumuljica,, šlaga. Proveren ,,recept,, za šlag je da se sprema 1:1 i da se vodi računa o vremenu mućenja, tj. ne sme da se muti ni više ni manje od 5 minuta. Tada se sa takvim šlagom može uraditi svašta, ima dovoljnu čvrstinu a i sjaj.:hvala:

Ako može mala pomoć . Pravim tortu u obliku šolje za kafu . Biće dobošica prekrivena fondanom . Dilema : Da li se u udubljenju šolje gde će biti " kafa " preko fondana može staviti otopljena čokolada ( kako se ponašaju čokolada i fondan zajedno ? ) ili da idem na siguricu da "kafa " bude od fondana ? :think:

Čokolada će istopiti fondan jer je moraš razliti toplu.

Ja sam stavljala cak fondan preko cokoladne glazure, preko sam samo malo razmazala puter kreme da ima za sta da se zalepi tako da sigurno znam da moze mada vlada misljenje da moze da povuce kondenz mozda se to meni nije desilo zbog tog tankog sloja puter kreme. Probaj da ne stavis u udubljenje fondan nego samo razlij cokoladu direktno na tortu, bas iz tog razloga sto i msneki kaze da ce vruca cokolada istopiti fondan, a kad se malo stvrdne onda oblazes fondanom.

Poslednja izmena:

Slične teme

Back