TORTE: recepti, saveti, ideje...

Zbog nevaspitanja sam veoma proretila svoja javljanja na forumu, ali ovo nemogu da precutim.Torta sa krunom koju je princes pravila nije lepa???!!! Pa draga moja dajte napravite neku tortu da vidimo koliki majstor ste!!! Vi ili nemate pojma ili ste majstor nad majstorima!!!
I nemojte dozvoliti da koriste forum da lece svoje frustracije!!!
Drage moje vredne zenice, ja znam, a i vi, koliko truda treba, a tek koliko zivaca da se uradi kvalitetna torta i zato nemojte dozvoliti da neko od vas i vaseg rada pravi cirkus!:heart:

Koliko sam ja mogla prelistati "kod nas" nema recept za Kidy tortu. Pa ne bi bilo lose napisati ga, posto ima zenica koje je nisu probale a pitale su me na pp. Pre svega, hvala dragoj i nesebicnoj Minji, jer recept je njen,, ja cu napisati samo sa mojim uvecanim merama zbog svog ubacenog preseka!

Kidy torta

Potrebno za 3 kore:
• 12 belanaca
• 3 žumanca
• 12 kašika šećera
• 150 g crne čokolade
• 6 kašika brašna
Fil:
• 9 žumanaca
• 9 kašika šećera
• 8 kašika brašna
• 650 ml mleka
• 125 g maslaca
• 125 g margarina
• 100 g mlevene plazme
• 8 kidy mlečnih čokoladica
I još treba:
• 200gr slaga
• 300 g malina
Kore: Dobro umutiti šam od 4 belanca zatim dodati jedno žumance. Varjačom umešati 2 kašike brašna i 50 g sitno rendane čokolade.(ja sameljem u blenderu) Smesu sipati u pleh veličine 25 x 25 cm ili u okrugli veličine 26 cm. Peći na 200 °C oko 13 minuta ili zavisno od vaše rerne. Na isti način pripremiti i preostala dve kore.

Fil: 150 ml mleka sjediniti sa žumancima i brašnom, zatim dodati u preostalih 500 ml mleka koje smo prethodno sjedinili sa šećerom i stavili da provri. Skuvati fil, zatim ga ohladiti i u njega dodati umućen margarin i maslac, mlevenu plazmu i sitno seckane kidy čokoladice. Ako je toplo vreme, pre neko što ih iseckate stavite malo u frižider da se stegnu,
Šlag umutiti sa mlekom zatim lagano umešati maline. (Mene su posavetovali da prvo pobacam maline pa premazem slag i tako je odlicno!!)
Na prvu koru naneti polovinu fila, maline, zatim polovinu šlaga. Staviti drugu koru i ponoviti postupak filovanja i završiti trećom korom!

P.S. Ja sam, kad sam bacala maline preko posula peceni sitno seckani lesnik (ukupno oko 120gr) Torta je okreunta pre ukrasavanja zato je drugaciji redosled filova na prseku u odnosu na recept!!

Zbog nevaspitanja sam veoma proretila svoja javljanja na forumu, ali ovo nemogu da precutim.Torta sa krunom koju je princes pravila nije lepa???!!! Pa draga moja dajte napravite neku tortu da vidimo koliki majstor ste!!! Vi ili nemate pojma ili ste majstor nad majstorima!!!
I nemojte dozvoliti da koriste forum da lece svoje frustracije!!!
Drage moje vredne zenice, ja znam, a i vi, koliko truda treba, a tek koliko zivaca da se uradi kvalitetna torta i zato nemojte dozvoliti da neko od vas i vaseg rada pravi cirkus!:heart:

Pa da je doticna gospodja znala da napravi tortu, ne bi je porucivala ..... a to ti onda dovoljno govori o njenoj kompetentnosti da daje sud o tudjem radu i trudu.

vidim ovde se svasta izdesavalo ne bi da duzim i pricam sve je vec receno a evo i primera tri puta pravim istu figuricu tri dana sam se oko nje lomila vremena izgubila mnogo i opet nisam zadovoljna ali hocu da kazem toliki rad i trud pa jos da mi musterija nesto rekla zadavila bi ga sreca decko se odusevio,elem da se nadovezem na Vreu toliko rada i truda ko normalno je da musterije ne znaju koliko se vremena utrosi na figurice ali eto ima nas svakakvih i stvarno kad cujem ovakvo nepostovanje tudjeg rada kosa mi se digne na glavi ,e dosta price evo da vam pokazem moju famoznu tortu i taj grozni MOTOR vise nikad ga ne pravim
attachment.php

O ukusima se ne raspravlja. Zato se meni digne kosa na glavi, pa pitam "Koji ćemo ukus?", a oni kažu "Šta Vi mislite?".
c003.gif
Nemojte da ja mislim, moje je da napravim to što hoćete, najbolje što mogu. I uvek strepim da li će se to mušteriji dopasti, da li će im kore biti dovoljno tanke/debele/meke/sočne/, a fil sladak/penast/čvrst/ itd, itd...Nekada mi se stvarno čini da ću izludeti, pa sam zaključila da sam najopuštenija kada poklanjam torte, jer se poklonu u zube ne gleda.
i047.gif

jel moze neko ko je pravio moskvu stefanelinu da mi kaze koliko dugo i na koliko stepeni da pecem kore za pola mere torte?jos kad bi mi neko u skorije vreme odgovorio,mojoj sreci ne bi bilo kraja
Ja sam je pravila pre neki dan.Dimenzije kore su bile 34x28.Pekla sam dve kore od po 5 jaja i delila na pola.Moj šporet ima 10 podeoka.Korice sam pekla 40 minuta na br.4.U nju sam stavila samo višnje(500gr) sa košticom i gore šlag.Bila je teška 3,5kg.

pre mesec dana se dogovorim sa devojkom za svadbenu tortu sve do detalja,slicna jednoj koju sam radila samo razlika u bojama,jos mi da web restorana da vidim kako ce izgledati sala da bih uskladila boje torte sa tom kajsijom tamo,uz put alergicna na lesnike,orahe bas smo se dogovarale,meni sve jasno do sinoc kad mi se digla kosa na glavi zbog kombinacije boja na cvecu.U stvarnosti to sto je ona htela ne da ne ide nego da sedis i places...Pozovem je veceras i kazem sta mislim a ona pita dal smo se mi tako dogovorile,nema pojma i ne seca se uopste sta je trazila...sreca pa je ok i rekla da radim kako ja mislim da ce biti najbolje...sad mi je lakse jer sam se lomila da li da je zovem ili ne vece pred vencanje...Ponekad ono sto musterija zamisli u svojoj glavi nije ono sto mi projektujemo u svojoj,ponekad je nesto prevelik zalogaj za svakog od nas,mnogo puta tortu ne prihvatim,ako je neko previse zahtevan i znam da ce mi to odneti vreme koje ne moze da se plati,onda cu radije odbiti nego udarati glavom o zid...ali u radu sa ljudima mora da bude i prijatnih i neprijatnih situacija to prosto ne moze da se izbegne.Naravno da svi tezimo nekom svom savrsenstvu i maksimumu.

opet Hello Kitty
attachment.php

једно стручно питањце:
да ли црвени фондан пада скроз до доле, па преко њега иде ова бела машна? рекла бих да јесте... а да ли је могуће извести да се само донекле прелива фондан одгоре, а испод да се "лепе" траке фондана других боја?
хвала унапред на одговорима...

Slične teme

Back