TORTE: recepti, saveti, ideje...

Tigar torta recept skinut sa interneta

Sastojci

Piškota

* 7 jaja
* 7 kašika brašna
* 7 kašika šećera
* prašak za pecivo

Fil

* 4 žumanca
* 200 grama šećera
* kašika brašna
* 1/2 litra mleka
* 250 grama oraha
* 100 grama čokolade
* margarin
* vanilin šećer
* šlag

Način pripreme

Ispeći piškotu. Kada je gotova, iseći je na kockice.

Fil: 4 žumanca umutiti sa 200 grama šećera i kašikom brašna. Tu smesu kuvati u 1/2 litra mleka, a zatim u to dodati orahe, čokoladu, margarin i vanilin šećer. Sve dobro promešati dok se ne otopi, a zatim dodati seckane piškote. Smesu istresti na tacnu i formirati tortu. Ukrasiti je šlagom

Moj recept koji imam kažem više od 20 god. je skoro identičan u namirnicama samo što su mere duplirane i umesto 250gr. oraha ide 100.gr seckanih oraha,100 gr. mlevenih oraha, 100gr. seckanih žele bombona i 100gr. suvog grožđa prethodno potopljenog u rum.
Ako odozgo stavljaš fondan onda ti ne treba šlag već buter krem i fondan.

ukoliko ti nešto nije jasno javi se na PP rado ću ti objasniti.

attachment.php
ala Pota

Posto su i sanja d, i Tanja79 trazile recept (necu da kazem da je moj, jer ga nisam ja pravila:whistling:), ja ga stavljam ovde. Znam da ima negde na pocetku teme, i ako je vishak, moderatori ce to da koriguju.
Ja radim po ovom receptu:

GRCKA TORTA

Kore (x5):
6 belanaca, 12 kasika secera, 6 kasika mlevene plazme, 6 kasika mlevenih oraha

Fil I: 15 zumanaca i 15 kasika secera kuvati na pari
Fil II: 15 zumanaca, 15 kasika secera, 3 pudinga od vanile, 6 kasika gustina, 1,5 litar mleka skuvati.
Kad se filovi ohlade, izmutiti 2 margarina (naravno, mogao bi i puter) i sjediniti sa Filom I i Filom II.
Dodati 200 g. seckane mlecne cokolade, 200 g. seckanih oraha i 200g. lomljene plazme. (ja odvojim prvo 5-6 kasika za premazivanje spolja, pa tek onda dodam sve ovo)
Dekoracija: ja upotrebljavam 400-500g slaga, u zavisnosti sta radim, ali ova torta moze podneti i fondan jer je dovoljno cvrsta.
Pecem u plehu 38x28.

Htela bih da pravim ovu tortu ali pitam se da li je 6 kasika gustina mnogo? Ni u jednu ne stavljam toliko. Jel prava cifra u pitanju?

Slične teme

Back