jelly belly
Zainteresovan član
- Poruka
- 206
Tigar torta recept skinut sa interneta
Sastojci
Piškota
* 7 jaja
* 7 kašika brašna
* 7 kašika šećera
* prašak za pecivo
Fil
* 4 žumanca
* 200 grama šećera
* kašika brašna
* 1/2 litra mleka
* 250 grama oraha
* 100 grama čokolade
* margarin
* vanilin šećer
* šlag
Način pripreme
Ispeći piškotu. Kada je gotova, iseći je na kockice.
Fil: 4 žumanca umutiti sa 200 grama šećera i kašikom brašna. Tu smesu kuvati u 1/2 litra mleka, a zatim u to dodati orahe, čokoladu, margarin i vanilin šećer. Sve dobro promešati dok se ne otopi, a zatim dodati seckane piškote. Smesu istresti na tacnu i formirati tortu. Ukrasiti je šlagom
Moj recept koji imam kažem više od 20 god. je skoro identičan u namirnicama samo što su mere duplirane i umesto 250gr. oraha ide 100.gr seckanih oraha,100 gr. mlevenih oraha, 100gr. seckanih žele bombona i 100gr. suvog grožđa prethodno potopljenog u rum.
Ako odozgo stavljaš fondan onda ti ne treba šlag već buter krem i fondan.
ukoliko ti nešto nije jasno javi se na PP rado ću ti objasniti.
Sastojci
Piškota
* 7 jaja
* 7 kašika brašna
* 7 kašika šećera
* prašak za pecivo
Fil
* 4 žumanca
* 200 grama šećera
* kašika brašna
* 1/2 litra mleka
* 250 grama oraha
* 100 grama čokolade
* margarin
* vanilin šećer
* šlag
Način pripreme
Ispeći piškotu. Kada je gotova, iseći je na kockice.
Fil: 4 žumanca umutiti sa 200 grama šećera i kašikom brašna. Tu smesu kuvati u 1/2 litra mleka, a zatim u to dodati orahe, čokoladu, margarin i vanilin šećer. Sve dobro promešati dok se ne otopi, a zatim dodati seckane piškote. Smesu istresti na tacnu i formirati tortu. Ukrasiti je šlagom
Moj recept koji imam kažem više od 20 god. je skoro identičan u namirnicama samo što su mere duplirane i umesto 250gr. oraha ide 100.gr seckanih oraha,100 gr. mlevenih oraha, 100gr. seckanih žele bombona i 100gr. suvog grožđa prethodno potopljenog u rum.
Ako odozgo stavljaš fondan onda ti ne treba šlag već buter krem i fondan.
ukoliko ti nešto nije jasno javi se na PP rado ću ti objasniti.