TORTE: recepti, saveti, ideje...

Cilence evo ti mnogo dobra i ukusna posna torta ,naravno za sve vas:D
COKOLADNA TORTA SA VISNJAMA
KORE
10 kasika ulja
20 kasika kisele
malo korice od limuna
12 kasika secera
10 kasika oraha
2 reda ribane cokolade
20 kasika brasna
1 prasak za pecivo
Sve sastojke sjediniti i peci kore ovako 3 puta
Kore se peku u cetvrtastom plehu 25x35 na 200 step
Hladne kore malo zaliti cokoladnim mlekom od soje
Za tortu treba jos 500gr visanja
FIL1
1/2 litra slatke pavlake Hula la zagrejat ali nesme da prokljuca pa u to dodati 500 gr cokolade za kuhanje 1 kasika meda i 1/2 margarina mesati dok se smesa neujednaci.Smesa neka prenoci i tek ujutro umutit je mikserom da se dobije glatka krema .
FIL2
250 gr posnog slaga umutiti sa kiselom vodom
filovanje
kora fil 1 -visnje -slag kora fil1 -visnje -slag kora .Okolo tortu ukrasiti slagom

cure hitno mi je potreban recept za diplomat tortu pozz

diplomat torta
kore:
15 belanaca
15 kasika secera
15 kasika brasna
3 zumanca od ove smese peci 3 kore
fil:
1 litar mleka
16 kasika secera
12 zumanaca
200gr gustina kad se fil ohladi spojiti ga sa 1 litar umucene slatke pavlake
postupak filovanja je sledeci
svaku koru pokvasiti vocnim sokom u zavisnosti koje voce koristite meni se najvise svidja kombinacija crvenog mixa(ribizle,jagode,maline.visnje) i ananasa znaci kora , fil pa pobacati odozgo voce i sve tako dok ne potrosite materijal zadnji sloj treba da je voce koje zatim prelijem prelivom za torte dr.oetker i okolo ukrasim sa slagom

Drage moje treba mi pomoc
e050.gif

Od čega da napravim dršku za korpu
e055.gif
,torta ce najverovatnije biti ukrasena slagom i cokoladom

Hello kity ja drsku za korpu pravim od oblande .Isecem 2 trake zeljene sirine umotam u mokru krpu kad vidim da se moze savijati one sire kocke premazem cokoladom i lepo ih zalepim .Malo pritiskam rukama da se dobro zalepi .Pre toga usecem u torti mesto gde cu ih ubaciti .Kad ih ubacim zalijem ih istopljenom cokoladom i stavim tortu u frizider da se cokolada stegne .Izvadim tortu i opet rucku premazem sa vanjske i unutrasnje strane cokoladom,tako da pokrijem oblatnu da se nebi istopila od nanosenja slaga.Nadam se dasam ti pomogla .Pogledaj u mojim tortama korpu ako ti sta nebude jasno pisi :cmok2::cmok2:

pomagajte drugarice treba mi cetiri proverena recepta za posne torte jer je ove godine mojoj svekrvi sinula ideja da joj napravim:rida::rida: sest posnih torti za dve imam recept ali fale mi jos cetiri dobra recepta cisto da ne naljutim svekrvu:rida:

Prvo pozdrav za sve vas ovdje,sve ste divne.Ja tek pocinjem u ovom poslu i kad vidim vase radove malo se zabrinem...vi znate sve!
Sad cilence evo ti i mog predloga:ja meni za slavu uvijek pravim posnu keks tortu,u rizino mlijeko(u prahu je ja, na litar vode dodam praha da mi ima lijep ukus,to sama moras odrediti)zatim umalo vode razmutiti 4 pudinga od vanile sa 6 kas secera i dodam u provrelo mlijeko i ohladim.250gr.margarina pjenasto umutim sa 6 kas. secera u prahu i zatim dodajem kasiku po kasiku fila(tek kad seprethodna sjedini sa margarinom dodajem sledecu).Preko mozes glazuru od ocokolade,i u fil mozes dodati cokoladu ili ...kako vec zelis,za secer probaj da li je dovoljno ako nije dodaj jos.Izuzetno je ukusna jer rizino mlijeko ima prelijep miris i ukus.Jednom sam pravila sa sojinim ali ja ne volim ukus soje i to mi nije bilo to.Pozzz

Poslednja izmena:
Prvo pozdrav za sve vas ovdje,sve ste divne.Ja tek pocinjem u ovom poslu i kad vidim vase radove malo se zabrinem...vi znate sve!
Sad cilence evo ti i mog predloga:ja meni za slavu uvijek pravim posnu keks tortu,u rizino mlijeko(u prahu je ja, na litar vode dodam praha da mi ima lijep ukus,to sama moras odrediti)zatim umalo vode razmutiti 4 pudinga od vanile sa 6 kas secera i dodam u provrelo mlijeko i ohladim.250gr.margarina pjenasto umutim sa 6 kas. secera u prahu i zatim dodajem kasiku po kasiku fila(tek kad seprethodna sjedini sa margarinom dodajem sledecu).Preko mozes glazuru od ocokolade,i u fil mozes dodati cokoladu ili ...kako vec zelis,za secer probaj da li je dovoljno ako nije dodaj jos.Izuzetno je ukusna jer rizino mlijeko ima prelijep miris.Jednom sam pravila sa s
ojinim ali ja ne volim ukus soje i to mi nije bilo to.Pozzz
:
:dontunderstand: gde je u svemu tome keks i sta radim sa tim filom na sta ga filujem :dash: aaa poludecu od ovih posnih torti:sad2:

:
:dontunderstand: gde je u svemu tome keks i sta radim sa tim filom na sta ga filujem :dash: aaa poludecu od ovih posnih torti:sad2:
Keks namocis u rizino mlijeko i ide red fila,red,keksa...nekad podijelim fil pa u jedan dio cokoladu a drugi ostane bijeli,pa ide red keksa,crni fil,keks bijeli fil,i tako redom ...zadnji put sam cijeli napravila sa cokoladom ovako,umutis secer i margarin i dodas 200gr razmeksale cokolade dobro umutis pa onda dodas fil. Cokoladu razmeksam tako sto je prelijem sa casom vruce vode i ostavim da stoji 15 min ,odlijem vodu i koristim.Preko mozes ukrasiti sa narendanom cokoladom

Treba mi jedan expresni savet, pravim svoju prvu tortu sa onim plocicama od cokolade kao dekoracijom. E, sad me zanima, kad otopim cokoladu premazem preko pek papira da se stegne da li odmah secem plocice ili cekam da se skroz stegne i kad te plocice nadam se budu uspele sa cime ih pricvrstim na tortu?!!! Cure pomagajte, imam jos 2 sata vremena!!!

kada cokolada pocne da se steze nozem oznacis zeljenu sirinu plocica i kada se skroz stegne samo odvojis.ako budes sekla kad se vec steglo moze se desiti da puca.ako je preko torte slag onda ih samo priljubis uz slag a ako je neki coko fil koji se steze onda plocice stavis dok je taj fil jos svez da bi se priljubile jer kad se stegne fil, desice se da plocice nece bas dobro da se zalepe za njega

Back