TORTE: recepti, saveti, ideje...

cilence ja pravim sa dva fila,osnovni je onaj vanila sa pudinzima,zumancima i putero,pa se deli na dva dela u jedan ide 300 gr bele milke u drugi 300 gr milke sa lesnicima i dodaje jos lesnika filujes kao boem a korice su klasicne belanca i orasi ili lesnici.meni je ta najlepsa i bas torta.

Cilence ja taj recept imam kao Grcku tortu

5 belanaca
10 kasika secera penasto umutiti.
dodati5 kasika ml. plazme i 5 kasika ml.lesnika To umesati varjacom.Tako napraviti 3 kore.

FIL

Skuvati u 1l mleka,15 zumanaca,15 kasika secera i 12 kasika brasna.U vruce dodati 1 margarin i pola putera.
kad se ohladi dodati
100 gr seckane bele milke
100 gr sec. crne milke
150 gr sec.lesnika i
150 gr izlomljene plazme.
Filovati kora,fil,kora,fil......Dekorisati po zelji.

Cilence ja taj recept imam kao Grcku tortu

5 belanaca
10 kasika secera penasto umutiti.
dodati5 kasika ml. plazme i 5 kasika ml.lesnika To umesati varjacom.Tako napraviti 3 kore.
eee ova mi se bas svidja

FIL

Skuvati u 1l mleka,15 zumanaca,15 kasika secera i 12 kasika brasna.U vruce dodati 1 margarin i pola putera.
kad se ohladi dodati
100 gr seckane bele milke
100 gr sec. crne milke
150 gr sec.lesnika i
150 gr izlomljene plazme.
Filovati kora,fil,kora,fil......Dekorisati po zelji.
:cmok:

da li si pogodila to cu videti kad je napravim i probam:ok: a i sam mi se recept svidja tako da ne sumnjam da ce biti super.E sad mi treba savet ili instrukcija kako da napravim kesten pire od svezeg kestena ceo grad sam obisla i ne mogu da nadjem gotov kesten pire:besna: a treba mi za posne kolace :sad2:

da li si pogodila to cu videti kad je napravim i probam:ok: a i sam mi se recept svidja tako da ne sumnjam da ce biti super.E sad mi treba savet ili instrukcija kako da napravim kesten pire od svezeg kestena ceo grad sam obisla i ne mogu da nadjem gotov kesten pire:besna: a treba mi za posne kolace :sad2:

Postoji još jednostavniji i brži način kako napraviti kesten pire:)
Kesten skuvaš, odrežeš donji deo (onaj svetliji krug), staviš u presu za beli luk tako da je odrezan deo dole, stisneš i evo ti kesten pire za čas posla gotov:)

HITNO mi treba gel boja za fondan kajsija (za boju koze) i crna ako neko ima pls na pm da se dogovorimo u torteco nece biti mozda tek iza n.g.
Hvala
Za boju kože se koristi bronzana - tačan naziv baš ne znam. U Eriksonu i Jablanici imaš gel boje u svom bojama, baš ako neka zahali, najbolje je pitati prvo telefonom.
Ako ne nadješ, javi se, ja imam boju za kožu a za crnu - imama neke kesice ali ne daju crnu, najbolje je crni fondan - imam i to.

Poslednja izmena:
Nestle torta

za kore:
18 belanaca
18 kašika šećera
15 kašika mlevenih lesnika
6 kašika brašna
300 g čokolade
125 g margarina

za fil i filovanje:
1 l mleka
18 žumanaca
10 kašika gustina
10 kašika šećera
250 secera u prahu
125 g putera+125 g margarina
200 g neskvik praha za mleko
300 g šlaga
kisela voda

Priprema:

kore:
Priprema kora za Nestle tortu se sastoji od mućenja, pečenja i prelivanja kora. Treba da napravite 3 kore od navedenih sastojaka, za svaku koru po trećina.
Za jednu koru umutite mikserom na najvećoj brzini 6 belanaca penasto sa 6 kašika šećera. Mutite sve dok ne dobijete ujednačenu masu i dok ne vidite da se sav šećer rastopio. Zatim smanjite brzinu na mikseru pa postepeno dodajte 5 kašika mlevenih lesnika i 2 kašike brašna. Smesu sipajte u podmazani okrugli pleh ili tepsiju i pecite. Ponovite isto za druge dve kore.
Kada su kore gotove, ostavite ih da se ohlade, a za to vreme rastopite na pari 300 g čokolade i pola margarina. Čokolada i margarin treba potpuno da se sjedine. Ohlađene kore stavite jednu pored druge pa svaku prelijte sa trećinom pripremljene čokolade. Ostavite da se čokolada ohladi i stegne.

fil:
Ukuvati litar mleka sa 18 umućenih žumanaca, 10 kašika šećera i 10 kašika gustina pa ostaviti to da se potpuno ohladi. Za to vreme umutite dobro puter i margarin sa 250 grama šećera u prahu. Tek kada se dobro umuti, pomešati sa time 200 grama Nesquik praha. Zatim ovo sjediniti sa potpuno ohladjenim prvim delom fila.

Umutiti 300 grama šlag krema sa kiselom vodom, ali stavite upola manje kisele vode nego obično kako biste dobili mnogo čvršći šlag nego uobičajeno.

slaganje torte:
Tortu slažite redom: kora prelivena čokoladom, zatim preko toga fil, pa šlag i tako ponovite sa sve tri kore. Na vrhu treba da je šlag. Pospite mrvicama čokolade i ostavite u frižideru.

Nestle torta se služi rashlađena.
Od ove smese za kore mozda moze da se izvuce i cetiri kore,pa da se oblozi fondanom.A moze i dekoracija sa cokoladnim plocicama ili vec kako god.

Poslednja izmena:
pošto me stalno neko ispituje, a u album ne znam redom da stavim slike, osim ako bi stavljala jednu po jednu ... što malo predugo traje ....
ja ču ovde staviti postupak za čokoladu-foliju ... unapred se izvinjavam zbog toliko slika ... :)

dsc04070ff.jpg
dsc04065ff.jpg

otopimo čokoladu, i ohladimo do mlačnog, ne sme da bude pretopla______________________ spremimo foliju
dsc04069ff.jpg
dsc04072ff.jpg

izmerimo obim tort _______________________________________________________________pa foliju isečemo na trake i zalepimo na pravu dužinu za ceo obim
dsc04075ff.jpg
dsc04077ff.jpg

tortu premažemo šlagom, maslac nije baš ok __________________________________________čokoladu na brzinu razmažemo po foliji, da ne razmažemo dezen ispod
dsc04078ff.jpg
dsc04079fff.jpg

ako smo bili aljkavi, foliju sa čokoladom prebacimo na drugu foliju __________________________ostavimo jedno pola sata na sob. temp, da počne da se hladi i da tvrdne
dsc04094ff.jpg
dsc04096ff.jpg

omotamo oko torte i ostavimo 2,3,4 sata na hlanom _____________________________________skinemo foliju i voila .... gotova torta ... sa lepim dezenom :)

nadam se da se razumemo :)
znači najbitnije da je folija dovoljno dugačka i visoka - ni premalo ni previše nije ok, i da je čokolada mlačna ... ako je prevruča, otopiče nam dezen, pa če se razmazati i neče lepo uspeti., Isto je obavezno da foliju ne skidamo sa čokolade jedno par sati, bar 3,4 ... da bi se dezen 100% preslikao ....

Poslednja izmena:
i evo i drugog načina, postupak je isti pa neču pisati, a ako koga šta interesuje, neka slobodno pita :)

dsc04074ff.jpg
dsc04081ff.jpg

dsc04082ff.jpg
dsc04085ff.jpg

dsc04086ff.jpg
dsc04088ff.jpg

dsc04089ff.jpg
dsc04090ff.jpg

dsc04091ff.jpg
dsc04103ff.jpg

dsc04107ff.jpg

Jedno je bila folija sa dezenom a drugo papir za pečenje, koji i nije baš najbolji, jer se onda čokolada ne sjaji, kao ona sa folije, tako da, ako imate, bolje upotrebite praznu foliju, kod nas ima da se kupi u knjigarama - upotebljava se za grafoskope ....

Slične teme

Back