TORTE: recepti, saveti, ideje...

Prelepe su tortice drage moje. Samo bez nerviranja Daco.
Moja druga mladenacka i neke decije.
attachment.php

attachment.php

attachment.php

Probajte- Pleh podmažite mascu, sipajte hladnu vodu, prospite i odmah u to stavljajte smesu za koru. Ispadaju odlicno.

E ovo do sad nisam cula, znaci u tako mokar pleh da se sipa masa, ona kao za milku i moskvu, od bjelanjaka i oraha ili ljesnika? Bas se mora isprobati!
Moram isto i onaj sa coolinarke fazon da isprobam, prvom prilikom, a znaci unaprjed se ta smjesa moze napraviti i u frizideru da stoji?

Ja plehice mazem mascu iz frizidera, znaci ne otopljenom pa preko toga pobrasnim, bas onako dobro i onda masu za koru sipam. Moskva se vecinom lijepi, belinda i bjela nugat isto... u stvari kako kad, ali milka, coko nugat, Zoja, one ispadaju samo tako

donja je snikers, a gornja Svarcvald

evo te famozne torte sa 90 svjecica, slikala sam i odozgo da se fino vidi raspored, brojala sam 3 puta da budem sigurna da su sve tu

torta je coko nugat

Zoja sa malinama

kidy sa bananama i coko bananicama

kidy sa bananama i coko bananicama

ni manje torte ni vise detalja na njoj, poslali su mi sliku torte kako treba da izgleda ukupna dekoracija i posebno sliku Dore prema kojoj sam pravila figuricu

cokoladna

Poslednja izmena:
Ceco, ne daju bonice, beštijice!!!

Ne razumijem šta nije OK sa ovim tortama, idealno ravne, visoke, o crtežima da ne govorim, kako ih samo ovako uspiješ odraditi, a tek koliko ranije treba početi da to sve pripremiš?!
Svaka dekoracija je skroz originalna, drugačija i meni je to sve OK!!!

Hvala Daco. Nisam ovo napisala da bi me svi hvalili, vec zato sto to stvarno mislim. Nekad mi jednostavno ne ide, a mislila sam da sam prevazisla taj nivo. To su stvari koje primetim ja i moze ih primetiti neko od vas. Musterije to ne primete nikad. Konkretno Ninjago su mi bili predebeli, a Munja, kao da ga u zivotu nisam napravila. U stvari prvi Munja mi je bio 10 puta lepsi od ovog sad. I slova kod Mikija, umesto da isecem originalna slova koja sam zamislila, ja sam isla precicom i koristila sekac, prosto zbog nedostatka vremena. Ova slova obozavam, ali nisu iz te price..To sam htela da kazem :think:

Hvala Daco. Nisam ovo napisala da bi me svi hvalili, vec zato sto to stvarno mislim. Nekad mi jednostavno ne ide, a mislila sam da sam prevazisla taj nivo. To su stvari koje primetim ja i moze ih primetiti neko od vas. Musterije to ne primete nikad. Konkretno Ninjago su mi bili predebeli, a Munja, kao da ga u zivotu nisam napravila. U stvari prvi Munja mi je bio 10 puta lepsi od ovog sad. I slova kod Mikija, umesto da isecem originalna slova koja sam zamislila, ja sam isla precicom i koristila sekac, prosto zbog nedostatka vremena. Ova slova obozavam, ali nisu iz te price..To sam htela da kazem :think:

A to kada treba raditi nesto sto ti se ne da, e to razumijem itekako. U takvim trenucima mi je najlakse kada posalju sliku i kazu da hoce 1:1 bas takvo, onda se samo trudim da to sto je bolje moguce ispostujem i gotovo. A kada daju odrijesene ruke kako god ja hocu jer imaju povjerenja, a neke teme koje mi se bas i ne dopadaju, e onda kao u inat, nista ne ide kako bih htjela.
Iskreno, ja sam primjetila da kod Ninjago figurica su glave, odnosno te njihove maske malo vece u odnosu na tijelo, ali tako cesce i ja promasim proporcije, ali se vec odavno toliko ne zabrinjavam oko toga. Po meni samo gornja torta je trebala malo biti manjeg precnika u odnosu na donju, i one zute oci da su malo vece, onako da budu upecatljivije, ali sve u svemu nista posebno OPASNO :whistling:
Ta originalna slova kod Minija me zanimaju na koja tacno mislis :think:

Slične teme

Back