TORTE: recepti, saveti, ideje...

Narode, ovo ne da radi, nego nemam reči. :eek: Sada bih ja cocoki, da sam neka vlast, dodelila neku nagradu za nesebično deljenje ovog recepta. :) Evo i slike. U okruglim plehovima su kore pečene 2x, u pravougaonim jednom, a u posudi se vidi ta masa kojom sam ih mazala.

35jdytw.jpg
kako si izmerila pola solje margarina?

Ja plehove mazem cistim margarinom i to onako podebelo, bukvalno se ne zalepi ni mrvica samo kora ispadne iz pleha kada ga okrenem naopako. Kola bude fino barsunasta i nema krute krajeve. Zaboravih da kazem da otkinem parce margarina ne otopljenom i tako ga drzeci u prstima trljam o pleh :p:zcepanje:
desi se da negde ostane malo deblje po ivicama dna ali ne smeta jer sve upije kore, sto najbitnije ne menja ukus samo je jos nekako softanija, lepsa. Pozz

Evo i mog vatrogasnog kamiona... ;-)

Nisam nista ubacivala od stiropora. Salim se Daco malo.
Onih koji ce to tako komentarisati javno na fb pre nego da ti kazu u lice... Ma grozim se od njih.
Verujem da ti je bilo tesko jer si se ti toliko mucila da bi oni bili zadovoljni, a oni ne znaju da cene tudj rad i muku!

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Poslednja izmena:
Moj ti je savet da ne pokusavas, previse je lagana i mekana torta za fondan, ja sam htela pa sa na kraju odustala i dekorisala je slagom...moj recept je sa tri potpuno susene kore i filom na mleku sa orasima...
Definitivno sam svasta stavljala pod fondan ali ova torta od mene dobija veliko ne kod je fondan u pitanju

Pa to sam i ja pomislila, ali nekako ne ide na fondan da je nesto od dekoracije drugacije nego opet od fondana.
Ma definitivno je najbolji fazon ono sto fondantorte radi, one pahuljice sa bonbonama su spas, lagane, ne ide u tezinu, a jestive, a pored toga sto im isto ide u prilog da se mogu pripremiti ranije.
Onda nema brige, samo da se sastavim sa vremenom pa da isprobam mogu li se topiti te bonbone na ringli u serpici

Pa i nje drugacije, namazem keks buterom i oblozim fondanom i eto savrseno ravnog tocka koji se nece spljostiti od tezine i ne mora se susiti vec ga odma lepis gde treba.....

Moj ti je savet da ne pokusavas, previse je lagana i mekana torta za fondan, ja sam htela pa sa na kraju odustala i dekorisala je slagom...moj recept je sa tri potpuno susene kore i filom na mleku sa orasima...
Definitivno sam svasta stavljala pod fondan ali ova torta od mene dobija veliko ne kod je fondan u pitanju
onda moram modifikovati recept, jer musterija zeli pod fondan i dekoracija je bitna, a zeli nesto na fazon japanskog vetra, e sad ...

Ja plehove mazem cistim margarinom i to onako podebelo, bukvalno se ne zalepi ni mrvica samo kora ispadne iz pleha kada ga okrenem naopako. Kola bude fino barsunasta i nema krute krajeve. Zaboravih da kazem da otkinem parce margarina ne otopljenom i tako ga drzeci u prstima trljam o pleh :p:zcepanje:
desi se da negde ostane malo deblje po ivicama dna ali ne smeta jer sve upije kore, sto najbitnije ne menja ukus samo je jos nekako softanija, lepsa. Pozz

Gde ste do sada sa svim tim proverenim stvarima za mazanje? :)

I ovo sam juče isprobala, jednako je dobro kao i ono cocikino.

Hvala tamaric20.

Slične teme

Back