TORTE: recepti, saveti, ideje...

Moje skromne torte, posle ovih Marčeta...

Jagodica bobica. Unutra je nugat, žena mi je rekla da joj ništa u životu nije tako lepo mirisalo kao ova torta kada ju je sekla

ac61vm.jpg

I jedna šarena polulopta, za moju redovnu mušteriju. Ja nisam bila zadovoljna, jer sam zaboravila Daci_Su da pošaljem prečnik polulopte, da mi izračuna koliki treba da budu ovi peto i šestougaonici. Tako da mi se nisu lepo uklapali, ofkors. Ali, devojka kada je došla po tortu rekla je: "Vi uvek napravite baš onako kako ja zamislim!" Ja sam ostala nezadovoljna, a ona je odlepršala uz konstataciju da uopšte nije važno kakva je unutra, važno da je spolja pun pogodak.

wvs7i8.jpg

Isprobala sam resept sa coolinarike za podmazivanje tepsija i kalupa. Posto preko tableta ne mogu da kopiram prepisacu vam.
Pola case ulja, pola case brasna i pola case biljne masti ili margarina. Sve se umuti mikserom sipa u teglicu i cuva u frizideru.
Cetkom namazati tepsiju ili otvore za mafine. Tako lepo izadje, nema one ruzne kore sto se ljusti od ulja i brasna a usteda za
One koje koriste pek papir.

Narode, ovo ne da radi, nego nemam reči. :eek: Sada bih ja cocoki, da sam neka vlast, dodelila neku nagradu za nesebično deljenje ovog recepta. :) Evo i slike. U okruglim plehovima su kore pečene 2x, u pravougaonim jednom, a u posudi se vidi ta masa kojom sam ih mazala.

35jdytw.jpg

ja znam za foru sa mašću i brašnom neko mi davno kazao kažu ispadaju kore ko lude, nisam probala jer se ne bavim profesionalno kolačima tako da za ove kućne varijante upotrebljavam masni papir, doduše u okrugli kalup teflonski sa pomičnim stranicama nemam problem ne lepi se ništa

Ma ispadaju, što bi rekla daca_011 kao palačinke. Ali njoj to polazi rukom kada ih maže mašću i posipa brašnom. Meni su ispadale, ali ne kao palačinke. A sada, baš tako - kao palačinke. :super:

Ispekla sam 26 kora od 59 belanaca i potrošila sam četvrtinu tog što sam napravila po cocikinom receptu. :ok:

Od svega što sam probala: papir za pečenje, mazanje i posipanje brašnom, wilton spreja za nelepljenje - ovo je ubedljivo najbolje.

Cocika, hvala ti još jednom što si nesebično podelila ovo sa nama.

Poslednja izmena:
I jedna šarena polulopta, za moju redovnu mušteriju. Ja nisam bila zadovoljna, jer sam zaboravila Daci_Su da pošaljem prečnik polulopte, da mi izračuna koliki treba da budu ovi peto i šestougaonici. Tako da mi se nisu lepo uklapali, ofkors. Ali, devojka kada je došla po tortu rekla je: "Vi uvek napravite baš onako kako ja zamislim!" Ja sam ostala nezadovoljna, a ona je odlepršala uz konstataciju da uopšte nije važno kakva je unutra, važno da je spolja pun pogodak.

Ma naravno da je najbitnije da je djevojka zadovoljna, a vidim da si i ti uzivala posto je bila bas prilika da se iskoriste one zvjezdice na zicama od neki dan :super:

A proracun, pa to znas kako ide, samo posaljes porukicu i eto duzina stranica 5 i 6 ugaonika prema precniku doticne torte :zcepanje:

A proracun, pa to znas kako ide, samo posaljes porukicu i eto duzina stranica 5 i 6 ugaonika prema precniku doticne torte :zcepanje:[/QUOTE

Daco ako nije tajna da li bi mogla i meni da objasnis kako se to racuna.Imala sam u planu da pravim za poklon tortu u obliku fudbalske lopte,pa bi mi stvarno pomogla ,ako bi mi objasnila kako se to racuna.Naravno ne bih da te gnjavim,ako je komplikovano.:cao:

Daco ako nije tajna da li bi mogla i meni da objasnis kako se to racuna.Imala sam u planu da pravim za poklon tortu u obliku fudbalske lopte,pa bi mi stvarno pomogla ,ako bi mi objasnila kako se to racuna.Naravno ne bih da te gnjavim,ako je komplikovano.:cao:

Ma kakva tajna, samo je dugacak text a ne znam kako ovdje da stavim onu shemu za sjecenje 5 i 6 ugaonika, mada i to negdje ima tamo an temi korisni linkovi. Ja sam sve to za racunanje stavila u jedna Word dokument i ne znam kako to da stavim u pp, pa mi poslaji privatni email i saljem

Eto, mene danima nije bilo i sada ne znam da se odvojim.
Moram da vas se svima zahvalim na lijepim rijecima i komentarima za torte od proslog vikenda, posebno za VATROGASNI KAMION!

Ali i da vam se pozalim. Ta musterija je moja jedna koleginica, prosle godine sam pravila za sina tortu i dobila je bas pozitivne komentare i donijela mi jos koju musteriju, sto je naravno super. Medjutim, sada je situacija skroz drugacija, na FB je napisala komentar:" MOJE RAZOCARENJE :-( NISAM ZNALA DA SE U DJECIJE TORTE STAVLJA STIROPOR!!!" Nisam tamo nista pisala, jer sam se plasila da to ne izazove lavinu raznoranih drugih komentara, ali sam joj u inbox poslala objasnjenje, nista nije odgovorila...
Vikend prije ove torte sam radila isto vatrogasca, ali veceg i citavu tortu podignem na stiropor presvucen sivim fondanom da bi bilo sto realnije. Tockove isto isjecem od stiropora i presvucem crnim fondanom, znaci to su ta dva dijela torte, vise same podloge, znaci nista nije bilo U TORTI od stiropora, ne daj Boze!!! Tako sam se za taj prvi kamion dogovorila sa musterijom, pa sam nekako podrazumjevala da cu od sad svaki put tako, jer nisam imala vremena da pravim plazma masu za tockove, pa dok se to stisne, pa dok obljepim BK pa fondanom... A po meni nije nikakav problem da se sakrivena platforma stavi od stiropora, pa tolike tacne su od njega, pa nikom nista...

ma daco ne sekiraj se, takvih musterija ce uvek biti, uopste ne vidim sta je tu njoj problem, pa sta sad, i tockove je morala pojesti...ti samo lepo drugi put naglasi da tockovi nisu za klopu... A vidis Daco to ti je super ideja za stiropor, ja sam do sada za tockove stavljala keks neki okrugli koji mi se uklapa u velicinu, noblice, toto ili tako nesto....

ma daco ne sekiraj se, takvih musterija ce uvek biti, uopste ne vidim sta je tu njoj problem, pa sta sad, i tockove je morala pojesti...ti samo lepo drugi put naglasi da tockovi nisu za klopu... A vidis Daco to ti je super ideja za stiropor, ja sam do sada za tockove stavljala keks neki okrugli koji mi se uklapa u velicinu, noblice, toto ili tako nesto....

Pa to sam i ja pomislila, ali nekako ne ide na fondan da je nesto od dekoracije drugacije nego opet od fondana.
Ma definitivno je najbolji fazon ono sto fondantorte radi, one pahuljice sa bonbonama su spas, lagane, ne ide u tezinu, a jestive, a pored toga sto im isto ide u prilog da se mogu pripremiti ranije.
Onda nema brige, samo da se sastavim sa vremenom pa da isprobam mogu li se topiti te bonbone na ringli u serpici

Daco, trebalo je samo napomenuti sta je od stiropora. Dogodilo se jednom da mom starijem unuka dala rodjaka kocku da pnese kuci jer voli slatkise. Sutradan uzeo noz da isece i podeli sa bratom aono stiropor, mnogo se razocarao. Da napomenem da je torta narucena od jako poznate majstorice sa FB.
Trebala je da naglasi koje figure nisu jestive.

jel imate provereni recept torte japanski vetar, da moze pod fondan, moze i neka modifikacija, ali na taj fazon. kad ukucam u pretrazivac japanski vetar dobijem kompletne teme gde se spominje japanski vetar, nemoguce je pregledati svaki put preko 200 stranica teksta, definitivno ne znam da koristim pretrazivac i zato mi molim vas pomozite :( :)

Ma ispadaju, što bi rekla daca_011 kao palačinke. Ali njoj to polazi rukom kada ih maže mašću i posipa brašnom. Meni su ispadale, ali ne kao palačinke. A sada, baš tako - kao palačinke. :super:

Ispekla sam 26 kora od 59 belanaca i potrošila sam četvrtinu tog što sam napravila po cocikinom receptu. :ok:

Od svega što sam probala: papir za pečenje, mazanje i posipanje brašnom, wilton spreja za nelepljenje - ovo je ubedljivo najbolje.

Cocika, hvala ti još jednom što si nesebično podelila ovo sa nama.
Mene je odusevio taj premaz, pogotovo za pleh od projica uvek se lepilo i problem ocistiti svako udubljenje. Htela sam da to podelim sa vama jer ste i vi nesebicne u davanju saveta i recepta.

ona moja torta odnedavno sa vozićem na torti što u sredini ima drvo . E to drvo je krošnja kugla stiropora i ja ne vidim u tome nikakav problem . Prvo sam napravila ceo fondan pa nije htelo stojati zbog težine onda sam pravila 2d pa mi se nije svidelo , pa sam se setila da imam kugle stiropora i to se savršeno uklopilo u priču . Naglasila sam ljudima šta je i ništa nisu komentarisali . Ako su ljudi normalni sve je u redu . Zluradih komentara uvek ima . Daco , pomnoži sa nulom i ko je šiša !

Slične teme

Back