TORTE: recepti, saveti, ideje...

torta kocka.jpg
Drage moje hitno mi treba vasa pomoc ,prvi put pravim svadbenu tortu ovog oblika i jednu na drugu,moze li neko da mi da savet donja prva torta ce biti dimenzije 40 cm sa 40 cm .Mene zanima za koliko da smanjim ove ostale posto cu ih postavljati asimetricno kao na ovoj slici ? I ono najbitnije koju tortu da pravim donju da bi mogla da izdrzi i ove ostale.? Molim vas za precizne i jasne odgovore jos ako bi neka imala recept za tortu te velicine i te namene (da drzi druge dve )bila bih do neba zahvalna svima ?Jos me zanima jel se one stavljaju direktno jedna na drugu il ima nesto izmedju ?Hvala punoooo unapred :-)

Jao ljudi odma mi je pao secer, SVAKA VAM CAST na tortama.:super:

Ja sam amater kad su torte u pitanju i da budem iskrena nisam se nikad nesto mnogo zauzimala oko dekorisanja torti, uvek je bilo klasicno.

Problem je sad sto mojim klincima ide treci rodjendan. Tetka sam bati i seki koji su blizanci i zelim da napravim dve torte. Kupila sam predivan stalak za torte i odabrala ukus od cega ce torte da biti, a sad tezak deo... Gledajuci vase torte prosto sam ljubomorna kako su tako savrsene, lepe, mastovite. Zelimda napravim za Andjelu Bratz tortu, a za Filipa Nemo tortu. Toliko sam uzbudjena i toliko ih volim da zelim da dam sve od sebe da ih bas odusevim.

Treba mi pomoc Vas CAKE BOSS-ova oko njih, sto se tice bojenja, cime da bojim fondan kad je vas ovako intezivne boje i cime da ga lepim, sto za tortu, sto figure za fondan. I zanima me, ako cu da pravim one zvezdice na zici sto stoje, kako da osusim fondan da to bude lepo stabilno.

Hvala Vam puno unapred.

O fotografijama.Svaku fotografiju uradite napolju ili na terasi, bitna je dnevna svetlost koja vam je iza ledja.Na fotoaparatu imate jednu ikonu koja je u oliku cveta i nju koristite i iskljucite blic.I naravno kontrast, za pastelne boje pozadina tamnija i obratno.To vam je ukratko amatersko slikanje ukoliko nemate profi opremu.I naravno svaku fotografiju mozete korigovati u foto shopu,ili PicMonkey koga imate na netu ili neki drugi program.

sandra1000:
Treba mi pomoc Vas CAKE BOSS-ova oko njih, sto se tice bojenja, cime da bojim fondan kad je vas ovako intezivne boje i cime da ga lepim, sto za tortu, sto figure za fondan. I zanima me, ako cu da pravim one zvezdice na zici sto stoje, kako da osusim fondan da to bude lepo stabilno.

Ja nisam CAKE BOSS, naročito ne za fondan, ali pokušaću da pomognem. Kada već nikog drugog nema.

Boje su ti najbolje "milkom" u prahu, imaš na FB profil alat za fondan dekoracije, oni imaju te boje u manjim pakovanjima. U Euroviltu ih ima, ali su pakovane po 200g, a to je previše. U malo vode staviš parče fondana, to rastopiš i onda time lepiš fondan. Za zvezdice ne treba da sušiš fondan, nego napraviš, nabodeš na žice, pa pozabadaš u parče stiropora, i ostaviš nekoliko dana da se suši.

Opet sa na mukom zvanom PORUDZBINA DANAS ZA JUCE!!! U stisci sam sa vremenom, a znam da se negde o tome pisalo: kako ono bese, moze li zelatin ili providni preliv za torte preko fondana...treba mi za vodu u bazenu?? Unapred zahvalna!:worth:

Želatin topi fondan.Sećam se da je Daca Maštaonica svojevremeno radila jednu tortu sa bazenčićem i da je rekla da stavlja dupli sloj fondana.Ja kad sam pravila jezerce sa pingvinima,stavila sam ga na tacnu(sigurica ;) ), a skoro sam pravila rečicu od isomalta i on ne topi fondan-PROVERENO :)

Želatin topi fondan.Sećam se da je Daca Maštaonica svojevremeno radila jednu tortu sa bazenčićem i da je rekla da stavlja dupli sloj fondana.Ja kad sam pravila jezerce sa pingvinima,stavila sam ga na tacnu(sigurica ;) ), a skoro sam pravila rečicu od isomalta i on ne topi fondan-PROVERENO :)

Negde sam naisla da moze ispod zelatina da se razlije obojena u plavo bela cokolada...ima li neko iskustva sa tim??

kako bih mogla napraviti ovaj mesec a da ne padne :) tortu sam nasla davno negde na netu i zaljubila se u nju, sad bih je pravila sestrinom decaku za prvi rodjendal ali nisam sigurna kako bih napravila mesec....kako da ga oblozim fondanom sa svih strana i kako da mi se ne raspadne kad ga podignem.......
teddy_christening_cake_by_verusca-d34hbdh.jpg

Slične teme

Back