daca_011
Iskusan
- Poruka
- 5.225
Vera ovaj recept sto si postavila je nesto sto je kec u rukavu sto se tice kvaliteta.Mnogo mi se dopada recept,probacu ga prvom prilikom tj i ja cu za svoj rodjendan.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jel' zna neko dobar recept za tiramisu?
Mocart strana 23, moskva 17
Giovanna, celu tortu premažeš sa ganache kremom, i naravno da možeš ukrasiti samo šlagom, a ja nekada za moje ukućane, kada stavim čok. krem samo ukrasim sa belom čokoladom, možeš je izrendati, možeš istopiti pa preliti kada se ohladi...pusti mašti na volju.Ako još nešto treba, javi se!
Drago mi je da ti se dopada i ova torta.Zaista je preukusna!
I da, crna čokolada je ona za kuvanje, ja koristim Menaž.
Pota-evo moj provjereni recept za Tiramisu koji radim već godinama na sveopće zadovoljstvo gostiju i ukučana; 4 jaja
4 velike žlice šećera
0,5 kg mascarponea
0,5 l slatkog vrhnja (ili 2 vrečice umučenog šlaga u prahu)
paket piškota
2 dcl jake crne kave
-žutanje istući sa šećerom i dodati mascarpone.Izmiksati šlag pa dodati prethodnoj smjesi.Istići posebno bjelanjke pa lagano dodavati smjesi sa žutanjkom i sirom.
Piškote namakati u kavu i slagati u pleg,na piškote kremu i posipati kako prahom.Tako redom dok se sastojji ne potroše.
Dobar tek!
Htela bih za utorak da napravim Stefanelinu Mocart tortu, ali ne umem da umutim slatku pavlaku. Ili mi ode u buter ili ostane retka. Može li neko da mi kaže koju pavlaku da kupim, koliko da mutim, da li da stavim onaj kermfix. I ako mi opet ne uspe, hocu li mnogo pokvariti ukus ako stavim gušći šlag (koliko šlaga toliko i mleka). Unapred hvala.
Jeste, potpisujem, ovo je originalni recept, ali mu fali sledeće da bi bio BAŠ original:
Piškote umakati u skuvanu espreso kafu sa malo šećera(oko 1l)
Kada se spoje svi sastojci, sir, pavlaka i žumanca, doda se 1 supena kašika maraskina Amareto (zamena je liker od kafe) ali po originalu ide amareto.
Inače ovo je čuveni recept koji potiče iz Venecije, a u prevodu znači " PODIGNI ME"!!