llady
Zainteresovan član
- Poruka
- 498
stefanelli hvala na dodatku za recept.Taj dio mi je promaknuo!A malo povijesti uvijek dobro dođe 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
e da mozes i becku i Shirley temple - ona je odlicna..puna lesnika i cokolade
Shirely Temple torta
Kore:
12 zumanaca umutiti sa 240 g prah secera (tako je po receptu ali moze i obican istopice se najnormalnije), dodati 100g rastopljene cokolade, 240g mlevenih pecenih lesnika i na kraju sneg od 12 belanaca. masu podeliti na 4 dela i ispeci 4 kore. Svaku koru poprskati sa malo ruma.
Fil:
umutiti 6 krupnih jaja sa 240g secera, kuvati na pari. dodati 120 g otopljene crne cokolade. u ohladjeno dodati 300g umucenog maslaca, pa sve sjediniti.
Filovati: kora - fil - kora dok ne utrosite sav materijal.
Mozete ispeci i 3 kore - ali onda budu deblje. na gornju koru ne morate stavljati fil vec moze premaz od buterkrema pa fondan... ili druga varijanta - slag ili npr ganache krema (recept za ganache kremu ima na temi cupcakes, muffins).
Htela bih za utorak da napravim Stefanelinu Mocart tortu, ali ne umem da umutim slatku pavlaku. Ili mi ode u buter ili ostane retka. Može li neko da mi kaže koju pavlaku da kupim, koliko da mutim, da li da stavim onaj kermfix. I ako mi opet ne uspe, hocu li mnogo pokvariti ukus ako stavim gušći šlag (koliko šlaga toliko i mleka). Unapred hvala.
Kada na receptu napišete puter da li mislite na maslac, margarin ili? Možda je glup pitanje ali meni nije jasno zato što je neko ovde napisao da margarin kvari ukus, a koliko ja znam maslac ne može da stegne fil.
Napravila sam Stefanelinu Mocart tortu i već je do pola pojedena. Odlična je i sa šlagom, iako mislim da bi sa slatkom pavlakom bila bolja. Dva puta sam mutila Imlekovu, jednu sam premutila, druga nije htela da se umuti. Očigledno sam izgubljen slučaj. Počele su jagode, pa ću vežbati mućenje dok ne uspem.
Hvala još jednom. Gosti nisu ni pretpostavili da ova torta može da bude još bolja.