Ha-Nocri
Iskusan
- Poruka
- 6.818
Aman zaman, je l se samo pravish lud ili ne mozesh da kontrolishesh to....?![]()
Kada u neki zapadnim novinama prochitam istrazivanje, zabavnu rubriku, i tamo neki text u kom je okarakterisana svaka evro. nacija, i kad prochitam da su "Srbi inatdzije", odmah da padnem sa stolice, i u medije, "govor mrznje, govor mrznje"!! Jer mene to strashno vredja, inat je osobina glupih ljudi.... kontash?
Citiram, "Cigani su, po meni, paraziti". Parazit je onaj ko zivi od socijalne pomoci, ko ne privredjuje ovom drushtvu Bog zna kako, a ne mikroorganizam kog treba ubiti btw.... A "po meni" znachi, to je moje mishljenje, "ja ne znam, dokazite mi drugachije ako greshim"....
Uostalom, povlachim se iz dalje priche, nema shvrhe sa tobom o tome....
Pochecesh i druge ljude da shaljesh u zatvor zbog svog mishljenja, ae sevaj SKOJ-evcu![]()
Inat ne mora da bude osobina glupih. Moguce da uglavnom jeste, ali uopste ne mora da bude.
Ali ne zive svi Romi od socijalne pomoci i nisu oni krivi sto je to tako. Ako kazes da su svi "Cigani" paraziti to znaci da su kao narod paraziti. Postoje ROmi koji rade. Ali nisu oni krivi zbog tolikog brojha nezaposlenih. Nije jedan Rom losiji od tebe ili od mene. SAmo zbog okruzenja oni su u tom polozaju u kom jesu.
"...govori motivisane predrasudama ili netrpeljivošću uperenim protiv određenih grupa koje za posledicu imaju podsticanje i podstrekivanje rasne mržnje, agresiju ili zločin, uključujući širenje nacističke propagande."
Naravno da za posledicu recenica svi "Ciganii, po meni, su paraziti" ima podstrekivanje rasne mrznje.
Sama rec "Cigan" je govor mrznje...
Ne mozes da kazes "Meni je drago sto je Hitler pobio te odvratne, lopovske Jevreje". To sto bi "meni" to bilo drago je cist govor mrznje ako ga izreknem javno. JA naravno ne mislim da su Jevreji ista krivi, da se ogradim odmah.