Tinejdžeri i narodnjaci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Inace

Ovo
A u životu ima toliko lepih stvari da se vide, pročitaju, upoznaju. Potreban je pravi autoritet da im skrene pažnju na vrednosti i onda će biti manje i nasilja i zla i neukusa i prostakluka. Obrazovanje pomaže suzbijanju zla, ali treba najpre imati autoritete koji će usmeriti decu (i roditelji i nastavnici i ostali odrasli).

Je zaista istinito.
Zapravo fantasticno receno.
Postoji samo jedan problem...
Nema apsolutno nikakve veze sa narodnom muzikom...
Eto vidis..jedini problem:(

A draga Treca, koliko god tuzno zvucalo..danas je najlakse popljuvati po necemu sto je vec popljuvano..ali to te ne cini intelektualcem:(
Mozes ti slusati klasicnu muziku i masturbirati na dela jednog Sopena, Betovena ili Baha pa opet biti velika nula od coveka i izuzetno skucena persona.
Isto kao sto mozes slusati Miroslava Ilica i studirati filozofiju i pritom volontirati u Azilu za zivotinje te vikendom otici na splav.
da..moguce je..
da ne poverujes ha?

No ajmo dalje kad smo vec svi toliko pametni a?

Vrednosti.
hajde da pricamo o vrednostima shell we?
Zna se zasto je ova tema postavljena, kao bunt protiv “ vrednosti “ koje sa sobom nose odredjeni muzicki pravci ( neopravdano).
Zanima me jedna stvar. KO je pravosudan da sudi sta je vredno i sta je najbolje za vecinu. , Maideni ili Seka Aleksic??. I to je ustvari prvo pitanje koje treba postaviti,
Problem je sto vi jedini imate problem sa tim ljudima. Postavljate se kao da neko ko slusa Cecu ne moze biti moralno ispravna ili inteligentna osoba. E sad ste se vi, kao veliki intelektualci jelte, nasli bogom dani da sudite I postavljate kriterijume kvaliteta. Gledate na “ seljake” kao na nekoga koga treba prevaspitavati I ukazati im valjda na pravi put?
Eto ti predrasuda.
O ne, slusas narodnjake, mora da si seljacina I mentalno retardiran.
Gledas Velikog Brata, mora da si neki shaban koji nema zivot.
O ne, plesacica si, mora da pusis za 10 evra I imas sidu.

Sida sida sida predrasuda pecurka. Eto tako.

Ajmo dalje.
Da, nevaspitanih, neinteligentnih I zatucanih ima u svim slojevima. Istina.
Ali sada me vec zanima, zasto bi muzika bila vazna ukoliko je osoba moralna I valjana? Da li je zaista vazno kakvu muziku slusa ako smo vec istesali valjanog pojedinca sposobnog da dela I radi na obezbedjivanju kvalitetne egzistencije? Jer neces me ubediti da je neko intelektualno inferioran ili nemoralan po difoltu ako slusa folk.
Da li cemo muziku staviti ispred ljudskosti?
Da li ces muziku stavljati ispred mnogo vaznijeg faktora kao sto je osnovno vaspitanje koje pojedinac nosi iz kuce?
I da sta jos….ne vidim razloge za mrznju narodne muzike. Sada pricam o izvornoj, narodnoj muzici.
Znas u cemu je jedini greh..u tome sto Srbi ne umeju da pametno iskoriste ono sto imaju…Pogledaj samo sta su Irci uradili I koji su kult napravili od svog folka….Ja jednu Bilju Krstic ne bih zabranila .

Poslednja izmena:
Meni je zbilja alarmantno to što čujem da tinejdžeri u tolikoj meri slušaju narodnjake. I ne samo slušaju, već i imitiraju, smatraju da su ok i po životnim stavovima i kako se oblače. Meni taj problem prevazilazi problem ukusa i ne mogu da se zaustavim na onome seljačina-prostačina. To je više od prostakluka. To je glupost, beda intelektualna, moralna, estetska, ljudska. Nemam razumevanja i mislim da je svet koji ih sluša izgubljen za neke stvari koje su vredne.

I za ovo reputejsn.:super: Nisam videla.:D Stvarno,nema vise toliko pametnih tinejdzera koji tako misle.Mada,narodna muzika jeste ok za zabavu,ali kad cujem da je slusaju u basu i na ulic...Nakostresi mi se kosa.

Dobra za DZuskanje...NIKADA ne bih slusala tako nesto.Jednostavno mi se ne svidja takva muzika.A KO je pravosudan,pa...Pravosudna je Shakira i Dido...Salim se...Ah,pa nek slusa ko sta hoce.Mene ta muzika apsolutno ne zanima.Samo mi je zao kad vidim koliko je njih poludelo za Stojom...:(

Zasto bi ti bilo zao?
Neki klinci lude za Stojom, neki se pale na black metal bendove i masturbiraju na tekstove o spaljivanju crkve i silovanje devica u zacaranoj shumi.
Neki kofol slusaju Mocarta a u biti uopste ne shvataju tu muziku.

A stvar je u tome da NEKI ljudi jednostavno ne dozivljavaju muziku kao svrhu i nacin zivota.
Slusaju je da si prekrate vreme.
Jer to muzika i jeste.
Ne nacin zivota, ne prokleti obrazac po kom cete uredjivati svoj zivot vec jedna lepa melodija koja boji vasu svakodnevnicu.
Neko zeli da je oboji u crno, neko u kicaste grand boje.

I jos jedno pitanje, kako pobogu mozes dzuskati uz nesto sto ne slusas.
Evo ja ne slusam narodnjake i ne mogu dzuskati uz to zato sto taj ritam za mene nema smisla...ne mogu da se oblikujem prema njemu.
Ali pusti mi Moloko i plesacu do jutra...

Ne mora da ti se svidja, naravno..
Ali treba shvatiti da ljudi mogu itekako biti obrazovani inteligentni i puni interesovanja i pored te muzike koju slusaju.
Zasto?
Rekoh..zato sto im muzika ne kroji zivot.

Ma meni uopšte nije stalo da glumim intelektualca na Forumu. Prema tvojim reakcijama koje čitam vidim da ili nisi shvatio/shvatila šta sam napisala ili sam/sama slušaš narodnjake, pa se osećaš prozvano. Nije ni bitno. A da neko nešto studira nije nikakav garant njegove inteligencije. Filozofiju može zbilja svako upisati, pa i završiti. Diplomirani filozofi su zapravo istoričari filozofije, ako ćemo pravo. Ali nema veze. NIsu oni najobrazovaniji niti najpametniji ljudi da bismo ih uzimali za primer. Ima više fakulteta koji mogu formirati intelektualca, a i ne moraju. To zavisi od osobe. Diploma te ne čini intelektualcem. Čak ni doktorat, ako ćemo pravo. Ne kažem da neko bez fakulteta može biti intelektualac, da se ne stvara zabuna. Obrazovanje je prvi uslov, ali ne i jedini poteban.
Ne znam koliko imaš godina, ali iz sopstvenog iskustva i razuma, koji imam, znam da su narodnjaci pokazatelj intelektualne nemaštine. To što je po njima pljuvano jako dugo i što se ne otkriva topla voda kada se kaže da su najobičnije smeće i ruglo ljudke egzistencije, ne znači da se treba stati, pošto se očigledno ništa nije promenilo. Čak i, nekada dobar, B92 danas sebi dozvoljava emisije poput VB i sličnih gluposti (ona serija u bolnici, kao humoristička). Dakle, nije samo Pink kriv. Ima tu više stanica.
A pravi intelektualac ne može da sluša narodnjake iz prostog razloga što pravi inteletualac poznaje vrednosti i neko ko poznaje vrednosti uočava veliki nedostatak vrednosti kod narodnjaka i uočava kakva fela sluša to smeće i ne može sebi da dozvoli mešanje sa tim svetom.
A što se devedesetih i Slobice tiče, jesu odvratne godine i narodnjaci su tada pokazali svakome ko ima oči i ko može da razmišlja, šta predstavljaju i ko stoji iza toga. Naravno da zlo nije tada počelo niti se zaustavilo, ali da je bilo zlo bilo je i svako ko kaže da nije ili je bio jedan od njih ili je glup.
Inače, tvoj odgovor nije nimalo originalan. Čak uvek, kada kažem svoj stav prema ovom sloju ljudi, dobijem reakciju u kojoj se pominje klasična muzika. Da li znate, evo ja ću vam kazati, da postoje i druge vrste osim klasične i narodnjaka? Ako su narodnjaci muzika. Ako ne možete da shvatte i volite klasičnu, nije ništa strašno. Danas se ona slabo sluša među ljudima i nije čudno da je ljudi ne vole. Nekada je to bio jedina mogućnost. Danas imate kvalitetnu muziku koja se nesrečno naziva narodnom, na primer. Pa imate džez, pa imate bluz, pa imate lepi pop, pa imate lepi rok, pa imate pank, pa razne tako vrste i podvrste. Ovo sa narodnom da pojasnim. To što je vredno, a narodna je, danas se zbog ovih vaših narodnjaka stavlja u isti koš, a ne da nema veze sa tim nego je čista suprotnost. Mislim na starogradske i tamburaške (ne cajke) stvari.

300 puta veći malogradjani i moralna i intelektualna beda su oni koji unapred generalizuju i Sve ili ogromnu vecinu konzumetana narodne muzike grand show-a i slično stavljaju u gore navedni šablon. Grand je kriv za svu muku u Srba, ma država treba da usmeri jednu vojnu intervenciju ka Grandu i Pinku...pa ako su već svi toliki konformisti i konzumiraju ono što im se servira onda je problem malo i u naciji, društvu, obrazovanu,, vaspitanju... Ne kapiram tako zdušne kritike i pljuvačinu protiv narodnjaka, ciste frustacije i rekoh 300 puta gora malograđanština i paćeništvo! kakve veze ima oblačenje i muzika sa motralnim vrednostima, stavovima, pameću... Pa bar 70% ljudi koje znam koji su u torbo folk fazonu su milion puta normalniji, pametniji i "vredniji" ljudi od mnogih anti folk dušebrižnika! Bilo kako bilo narodnjaci su ne samo društvena stvarnost nego i neminovnost ovde. Neću da ponavljam izlizane fore, ali stvarno ne znam jel ste vi slavili mature, svadbe isl. uz gudački kvartet, Rolingstonse, Nirvanu, Ramonse, Madonu, Donu Samr?!?! E onda ja žalim vas!

@jecawaste--:lol:

elem...To koje ce dete da slusa muziku,ne polazi iz kuce,i ne zavisi od roditelja i vaspitanja.

I sad mi objasnite...Moji roditelji slusaju uglavnom stariji rok...sestra slusa sve,od osmadesetih,preko domacih 90-tih do Cece...Brat--Kalomiru i Sakiru...Jedino ja volim ono sto i roditelji

.A po toj logici da se sve ponese iz kuce,sve troje bi slusali isto sto i nasi roditelji.:confused:

Shvatila sam ja tebe vrlo dobro:)
kao sto rekoh, samoproklamovani elitista.
Intelektualac u nastajanju.
Verovatno student, prva ,druga godina fakulteta.
Duva se , on je bolji, on je cistijeg obraza od sljama koji ga okruzuje.
Za koju godinu spustice ga neko na zemlju.
Bila videla brdo takvih.

Puno si natrtljala nista konkretno rekla.
opet se prica o vrednostima. opet se ne definise vrednost.
Pravi se osnovna logicka greska - Pozivanje na autoritet.

Da nastavim sa nabrajanjem nepravilnosti i manjka argumenata u postu?
Previse je smesno..

Ma meni uopšte nije stalo da glumim intelektualca na Forumu. Prema tvojim reakcijama koje čitam vidim da ili nisi shvatio/shvatila šta sam napisala ili sam/sama slušaš narodnjake, pa se osećaš prozvano. Nije ni bitno. A da neko nešto studira nije nikakav garant njegove inteligencije. Filozofiju može zbilja svako upisati, pa i završiti. Diplomirani filozofi su zapravo istoričari filozofije, ako ćemo pravo. Ali nema veze. NIsu oni najobrazovaniji niti najpametniji ljudi da bismo ih uzimali za primer. Ima više fakulteta koji mogu formirati intelektualca, a i ne moraju. To zavisi od osobe. Diploma te ne čini intelektualcem. Čak ni doktorat, ako ćemo pravo. Ne kažem da neko bez fakulteta može biti intelektualac, da se ne stvara zabuna. Obrazovanje je prvi uslov, ali ne i jedini poteban.
Ne znam koliko imaš godina, ali iz sopstvenog iskustva i razuma, koji imam, znam da su narodnjaci pokazatelj intelektualne nemaštine. To što je po njima pljuvano jako dugo i što se ne otkriva topla voda kada se kaže da su najobičnije smeće i ruglo ljudke egzistencije, ne znači da se treba stati, pošto se očigledno ništa nije promenilo. Čak i, nekada dobar, B92 danas sebi dozvoljava emisije poput VB i sličnih gluposti (ona serija u bolnici, kao humoristička). Dakle, nije samo Pink kriv. Ima tu više stanica.
A pravi intelektualac ne može da sluša narodnjake iz prostog razloga što pravi inteletualac poznaje vrednosti i neko ko poznaje vrednosti uočava veliki nedostatak vrednosti kod narodnjaka i uočava kakva fela sluša to smeće i ne može sebi da dozvoli mešanje sa tim svetom.
A što se devedesetih i Slobice tiče, jesu odvratne godine i narodnjaci su tada pokazali svakome ko ima oči i ko može da razmišlja, šta predstavljaju i ko stoji iza toga. Naravno da zlo nije tada počelo niti se zaustavilo, ali da je bilo zlo bilo je i svako ko kaže da nije ili je bio jedan od njih ili je glup.
Inače, tvoj odgovor nije nimalo originalan. Čak uvek, kada kažem svoj stav prema ovom sloju ljudi, dobijem reakciju u kojoj se pominje klasična muzika. Da li znate, evo ja ću vam kazati, da postoje i druge vrste osim klasične i narodnjaka? Ako su narodnjaci muzika. Ako ne možete da shvatte i volite klasičnu, nije ništa strašno. Danas se ona slabo sluša među ljudima i nije čudno da je ljudi ne vole. Nekada je to bio jedina mogućnost. Danas imate kvalitetnu muziku koja se nesrečno naziva narodnom, na primer. Pa imate džez, pa imate bluz, pa imate lepi pop, pa imate lepi rok, pa imate pank, pa razne tako vrste i podvrste. Ovo sa narodnom da pojasnim. To što je vredno, a narodna je, danas se zbog ovih vaših narodnjaka stavlja u isti koš, a ne da nema veze sa tim nego je čista suprotnost. Mislim na starogradske i tamburaške (ne cajke) stvari.

Uh,generalizujes...Nema to veze sa intelelktualnoscu.

Mislim,ja bih stvarno volela da je ovo vreme u kom mladi slusaju ekv,npr,azru,cepeline.....Ali nije,i to je cinjenica.AL ne mogu da kazem "Oni sto slusaju narodnjake su glupi" Nisu,samo imaju razlicit ukus .

Zasto bi ti bilo zao?
Neki klinci lude za Stojom, neki se pale na black metal bendove i masturbiraju na tekstove o spaljivanju crkve i silovanje devica u zacaranoj shumi.
Neki kofol slusaju Mocarta a u biti uopste ne shvataju tu muziku.

A stvar je u tome da NEKI ljudi jednostavno ne dozivljavaju muziku kao svrhu i nacin zivota.
Slusaju je da si prekrate vreme.
Jer to muzika i jeste.
Ne nacin zivota, ne prokleti obrazac po kom cete uredjivati svoj zivot vec jedna lepa melodija koja boji vasu svakodnevnicu.
Neko zeli da je oboji u crno, neko u kicaste grand boje.

I jos jedno pitanje, kako pobogu mozes dzuskati uz nesto sto ne slusas.
Evo ja ne slusam narodnjake i ne mogu dzuskati uz to zato sto taj ritam za mene nema smisla...ne mogu da se oblikujem prema njemu.
Ali pusti mi Moloko i plesacu do jutra...

Ne mora da ti se svidja, naravno..
Ali treba shvatiti da ljudi mogu itekako biti obrazovani inteligentni i puni interesovanja i pored te muzike koju slusaju.
Zasto?
Rekoh..zato sto im muzika ne kroji zivot.

Al' si se ti nesto uhvatila za to silovanje i masturbiranje...:D Mogu da DZuskam uz to...Nije mi problem da DZuskam ni uz Cecu ni uz Morandija.Ali,kad mi se nesto slusa,radije izaberem ''No'',od Shakire nego neku Stojinu pesmu.A Sibil,malo mi je uvredljivo kad spominjes Kalomiru i Sakiru u istom redu.:evil:
:D
Sakira je ipak jedna i neponovljiva.

Ala ste se vi raspisali nesto...

E dobro je kad postoje kao žanrovi LEPI pop i LEPI rock! Onda veroavtno postojei lepi i nelepi narodnjaci. Mislim više nego jasno je pokazana ostrašćenost i subjektivizam, a u krajnjoj liniji MUZIKA; umetnost, ukus I JESU krajnje subjektivne kategorije! Šta tačno govori o nekome SAMO PO SEBI to ako neko se veseli uz Kabrio poršeili sluša na mp3-u u busu Aspirin?! meni ništa, a nekome ko pristupa sa predrasudama i unapred formiranim mišljenjem, ako sluša to mora da je to i to...

Shvatila sam ja tebe vrlo dobro:)
kao sto rekoh, samoproklamovani elitista.
Intelektualac u nastajanju.
Verovatno student, prva ,druga godina fakulteta.
Duva se , on je bolji, on je cistijeg obraza od sljama koji ga okruzuje.
Za koju godinu spustice ga neko na zemlju.
Bila videla brdo takvih.

Puno si natrtljala nista konkretno rekla.
opet se prica o vrednostima. opet se ne definise vrednost.
Pravi se osnovna logicka greska - Pozivanje na autoritet.

Da nastavim sa nabrajanjem nepravilnosti i manjka argumenata u postu?
Previse je smesno..

Sasvim pogrešno. Davno sam ja bila brucoš. Znaš, jedno je biti elita, a drugo elitista. Elita je pripadnik elite, a elitista je onaj koji podržava elitu. Tako da samoproklamovani elitista .... Kapiraš koliko je glupo? :lol:
Možeš nastaviti detaljno da nabrajaš manjkavosti moje poruke. Baš me zanima šta tako pametna i sveznajuća osoba ima da kaže. :)
A tema uopšte nije smešna, samo ti nisi dovoljno sposobna da je razumeš. E smešno je što to ne vidiš.

Osvrnucu se na nesto sto rece BeziBre

Mislim više nego jasno je pokazana ostrašćenost i subjektivizam, a u krajnjoj liniji MUZIKA; umetnost, ukus I JESU krajnje subjektivne kategorije

Upravo tako.
Inace ono sto pokazuje Treca jeste subjektivnost i ostrascenost sto nikako ne dolikuje intelektualcu.
Jer ono sto odlikuje intelektualca jeste pre svega objektivnost i racionalnost.

Sasvim pogrešno. Davno sam ja bila brucoš. Znaš, jedno je biti elita, a drugo elitista. Elita je pripadnik elite, a elitista je onaj koji podržava elitu. Tako da samoproklamovani elitista .... Kapiraš koliko je glupo? :lol:
Možeš nastaviti detaljno da nabrajaš manjkavosti moje poruke. Baš me zanima šta tako pametna i sveznajuća osoba ima da kaže. :)
A tema uopšte nije smešna, samo ti nisi dovoljno sposobna da je razumeš. E smešno je što to ne vidiš.

Evo jos jednog poteza ocajnika:)
Provokacija sagovornika umanjivanjem njegove inteligencije i sposobnosti da shvati.
Boze tones sve dublje i dublje:)

Osvrnucu se na nesto sto rece BeziBre

Upravo tako.
Inace ono sto pokazuje Treca jeste subjektivnost i ostrascenost sto nikako ne dolikuje intelektualcu.
Jer ono sto odlikuje intelektualca jeste pre svega objektivnost i racionalnost.

Tu priču o potenciranju intelektualaca si sama započela, kao i svi koji se nađu prozvani. Nisam ostrašćena. Ja jesam racionalna u pogledu ovog problema, samo je jasno da nije to jasno. A i objektivna, naravno. A o intelektualcima ne bih raspravljala sa tobom, pošto mi je jasno da ne znaš ko su intelektualci. Ponavljam, završen fakultet ne pravi intelektualca. On samo daje ulaznicu. Od osobe i njenog ponašanja, rada, života zavisi da li će biti intelektualac ili ne. To nije tema i ne znaš osnove, pa neću da raspravljam o tome.

Evo jos jednog poteza ocajnika:)
Provokacija sagovornika umanjivanjem njegove inteligencije i sposobnosti da shvati.
Boze tones sve dublje i dublje:)

:lol: Jao dete.

Ma jesu. I nemaju ukusa.

Šta ti je intelekt i argumentacija...

p.s. kad čitam/slušam ovako ostaršćena mišljenja pomslim -e, dabogda ti se baš to desilo!

A šta to? Čime me kuneš?

Poslednja izmena od moderatora:
Draga ako ti j lakse da na taj nacin tesis sebe:)
Neko ko ne zna osnovna pravila jednog dijaloga i debate je sve samo ne kvalifikovan sagovornik.

Inace eto, ne mogu da se oduprem jednoj stvari...
Zasto pobogu neko tako inteligentan kao treca ima potrebu da svoju veliku objektivnost dokazuje na Tinejdzerima?
Zar ne postoje neki drugi forumi na kojima su mozda ljudi malo sposobniji da shvate tvoju mudrost?:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back