Tinejdžeri i narodnjaci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E dobro je kad postoje kao žanrovi LEPI pop i LEPI rock! Onda veroavtno postojei lepi i nelepi narodnjaci. Mislim više nego jasno je pokazana ostrašćenost i subjektivizam, a u krajnjoj liniji MUZIKA; umetnost, ukus I JESU krajnje subjektivne kategorije! Šta tačno govori o nekome SAMO PO SEBI to ako neko se veseli uz Kabrio poršeili sluša na mp3-u u busu Aspirin?! meni ništa, a nekome ko pristupa sa predrasudama i unapred formiranim mišljenjem, ako sluša to mora da je to i to...

E dobro je sto spominjes ovo.Ja slusam POP i SAMO pop.Dobro,mozda neki rok.Ali iako Kalomira peva pop muziku,ne podnosim je.Svaka vrsta muzike ima svog dobrog i loseg predstavnika.Kao i ljud,btw.:) E sad,ja malo vise lupetam i raspisala bih se ja kao ovi gore,ali me mrzi...A i treba da primim nesto na fejsu.:lol:

Čisto bi me zanimalo da vidim kako bi se ponašala i šta bi radila ako deca krenu da ti slušaju nadrodnjake, obalče se sojkasto i dizelaški, čuješ na ulici e tvoja mala/mali radi to i to pijan/a u folkoteci, nalepi Indyn poster na vrata...

Ili si mozda samo provokator:)
Bice da je to. :)

Zašto misliš da si mi bitna da bih te provocirala? Iznela sam svoj stav i zabrinutost činjenicama, a ti si se našla isprovociranom. Nebitno.

Čisto bi me zanimalo da vidim kako bi se ponašala i šta bi radila ako deca krenu da ti slušaju nadrodnjake, obalče se sojkasto i dizelaški, čuješ na ulici e tvoja mala/mali radi to i to pijan/a u folkoteci, nalepi Indyn poster na vrata...

Pa ako bi mi se ta nesreća desila, smatrala bih da sam negde pogrešila u vaspitanju svoje dece ili da jednostavno nisu pametna koliko bi trebalo da budu. To su tragične stvari i ako mi to želiš, onda mogu da kažem da si zlo. Ako su za to bile one kletve.
U svakom slučaju, čestitam tvojim roditeljima na tako lepom vaspitavanju deteta.

Poslednja izmena od moderatora:
Ne zapravo, nizi iznela argumente:)
Nisi definisala nista od vaznih pojmova.
Ostrascena si i kada si pocela da ostajes bez argumenata okrenula si se prozivanju.
To pre svega nije niti kulturno niti primereno.
Posebno ako si zaista odavno bila brucos ( koliko godina mozes imati - da ne nagadjam).

Pronasla se nisam. Jer tu muziku ne slusam. No to je nebitno, zaista.

daleko si od ozbiljnog sagovornika, uprkos svojim godinama.
stavise, cenim da provociras.

Poslednja izmena:
Ne zapravo, nizi iznela argumente:)
Nisi definisala nista od vaznih pojmova.
Ostrascena si i kada si pocela da ostajes bez argumenata okrenula si se prozivanju.
To pre svega nije niti kulturno niti primereno.
Posebno ako si zaista odavno bila brucos ( koliko godina mozes imati - da ne nagadjam).

Pronasla se nisam. Jer tu muziku ne slusam. No to je nebitno, zaista.

daleko si od ozbiljnog sagovornika, uprkos svojim godinama.
stavise, cenim da provociras.

Dobro.

ajde stav razumem, pa makar kako da je formiran ali šta te tačno brine?! sudbina nacije, omladine, porodice?! da neko na zaglupi, ne oboli od narodnjaka?! hvala na odgovoru mada sam slutio odgovor - smatraću da sam ja omanula - pa dobro, mada ni takav vid samoosude i paćeništva ne razumem?! pa jel si SAMO ti odgovorna za svoju decu, ona se ništa ne pitaju životu?! a mojim roditeljima, vala, svaka čast - živi bili!

A pravi intelektualac ne može da sluša narodnjake iz prostog razloga što pravi inteletualac poznaje vrednosti i neko ko poznaje vrednosti uočava veliki nedostatak vrednosti kod narodnjaka i uočava kakva fela sluša to smećei ne može sebi da dozvoli mešanje sa tim svetom.

Полудећу.За име бога!Овакве глупости још нисам чула.
И ти си се нашла некога да прозиваш?
Већи проблем од фолка је тај што не знамо да пустимо људе да живе како хоће и слушају шта хоће,без обзира на то шта ми мислимо.

Slusaju je da si prekrate vreme.
Jer to muzika i jeste.

Није.
Музика не служи да би прекратила време.
То би било исто као да си рекла да људи иду на сликарске изложбе да прекрате време.
Или можда да читају књиге да би прекратили време...
(Мада, можда то стварно и раде??! :eek:)

Музика, као и било који други вид уметности служи да би стимулисао чула и поделио нека искуства са (у овом случају) слушаоцима.

Значи, потреба за духовним садржајем.

To bi tako trebalo biti - po definiciji.
ja bih rekla da je procenat onih povrsnih slusatelja muzike veci.
( i ne nuzno onih koji uzivaju u narodnoj muzici).
Kich covek..covek koji slusa muziku( ili u nekom drugom delu uziva) samo radi toga sto prija culima bez shvatanja sadrzaja istog.

Za prosecnog smrtnika opasno je da muzika bude "nacin zivota".
Jer svaki nacin zivota nosi sa sobom ekstreme.
Ali to zavisi od mentalnog sklopa pojedinca ne od muzickog zanra.

Sve je to rock'n'roll,sta te briga sta ko slusa,ako je dobar sa tobom sta te briga sta slusa! Najgluplje je reci da onaj ko slusa klasiku on je jako pametan,to je prevazidjena muzika,muzika evoluira! Svako slusa ono sto voli,sto u njemu izaziva prijatna osecanja i uz on sto se ne boji da iskaze svoje zadovoljstvo! Mene bi bilo sramota da odem u diskoteku da igram,jer ne znam,ne lezi mi,nisam takav ali zato kad krene neka pankcina obavezno u sutku idem i osecam se super iako nekad dobijem malo zesce batine!

e sad uđosmo u diskusiju o smislu i značaju muzike, muzika je umetnost, a svrha umetnosti jeste upravo ono što reče gore - oplemenjavanje, primanje sadržaja... i kič je deo umetnost... i ono lupanje u bubnjeve afričkih plemena je muzika i umetnost, to je i Stoja i Seka... i u svakoj umetnosti ima mediokretstva... samo ne znam ko je proglasio višim, boljim, kvalitetnijim čoveka koji pristupa umetnosti mediokretski onoga ko je originalni stvaralac ili ozbiljni konzument...

ono što tvrdim odgovorno je da je među konzumentim tzv. narodnjaka mnogo više TOLERANTNIJIH ljudi nego među rokerima, pankerima, klasičarima...

To bi tako trebalo biti - po definiciji.
ja bih rekla da je procenat onih povrsnih slusatelja muzike veci.
( i ne nuzno onih koji uzivaju u narodnoj muzici).
Kich covek..covek koji slusa muziku( ili u nekom drugom delu uziva) samo radi toga sto prija culima bez shvatanja sadrzaja istog.

Za prosecnog smrtnika opasno je da muzika bude "nacin zivota".
Jer svaki nacin zivota nosi sa sobom ekstreme.
Ali to zavisi od mentalnog sklopa pojedinca ne od muzickog zanra.

Проценат није битан.
Кич је производ који покужава лажним емоцијама да освоји потрошача (слушаоца/читаоца/гледаоца).
Мада, некада је заиста тешко рећи да ли је нешто кич или није.
А и када нешто јесте кич... није нужно лоше. :)

А што се тиче начина живота...
Пре бих рекао да од начина живота зависи музика а не обратно. ;)

izvinjavam se,pa i kako bih ja ovako glup, bez vrednosti, morala, ukusa...:rumenko:

p.s. Kritika treba da bude osnovanaž

p.p.s Znaš kako, donekle te razmem,samo ka bi malo manjestrasti i više objektivnosti i širine unela bilo bi super. Gledam sad Zvezde Granda - GRAD(ska) uprava, ko već, pomaže i finansira takmičare iz tog grada?! Zašto?! Zato što je jedini cilj vlasti i lokalnihi drugih kod nas šlihtanje ukusu masa, necelishodna vlada, opšti sunovrat društvenog sistema, ali to nije razlog unapred kategorizovati sve ili većinu onako kako ti to radiš (al sad odoh u krajnost)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back