mislim da nas je iznad ostalih vrsta izdiglo nešto drugo. nešto što se u bibliji označava "jabukom".

što se pravila tiče, i među životinjama, tačnije, insektima, imaš njihova društva koja su organizovana još čvršće nego većina ljudskih, kao mravi, termiti, pčele, sa sve vlašću, podelom rada, kastama, i sl. nisu pravila ta koja su presudna.
čitajući neke okultne knjige, naišao sam na slično razmišljanje... "jabuka" koja se slavi kao to što nas je izdiglo. Iz tog razmišljanja sledi da treba da budemo zahvalni Sotoni što smo danas ovakvi kakvi jesmo.
" I stvori Bog čoveka po liku svome, prema liku Božjem stvori ga, muško i žensko, stvori ih. I blagoslovi ih Bog, i reče im Bog: "Rađajte se i množite se, i napunite zemlju, i vladajte njom..."
Čovek je već stvoren kao savršeno biće, po ugledu na Boga (ŠTO NE ZNAČI DA JE BOG DEDICA SA BELOM BRADOM KOJI SEDI NA OBLAKU) i imao je veliki dar (ima još uvek), dar slobodne volje. Prekršiviši naredbu Gospoda, on ih kazni tako što ih izbaci iz rajskog vrta, oduzimajući im savršenstvo i sve znanje koje im beše dato na početku.
Iz navedenog citata, takođe ne vidimo da je Bog zabranio seksualne odnose, oni su greh samo ako se "izvode"bez ljubavi i ako im nije cilj da dvoje postano jedno, već radi zadovoljstva i osećaja uživanja.

xD
Kao što reče, insektima... evo, primer pčele(lepo što si ih pomenuo), isto je i sa mravima i termitima (svim insektima koji imaju bilo kakvu organizaciju)
To su bića koja, moraš priznati, nemaju baš razvijen centralni nervni sistem... Nemaju emocije, nemaju savest, nemaju sposobnost složenog komuniciranja ...
One su insekti koji nemaju stanje hibernacije i preko zime se zbijaju jedna do druge u košnici da bi se ugrejale. Da bi preživele zimu, potrebno im je mnogo hrane koji su napravili na leto. Dakle, to je urođeni instinkt za preživljanje. Čoveku nije urođeno da mora da ima organizovane fabrike za proizvodnju automobila, recimo.
Jedna pčela ne može da doživi, za njenu vrstu, duboku starost, umrla bi, jer pod a) nije medonosna pčela

b) i da jeste, potrebna joj je pomoć drugih pčela, jer sama ne može napraviti mini saće koje će joj biti potrebno. Dok čovek može živeti sam, ali da li će dostiće neki vrh u društvu i da li će živeti kao gospodar prirode(kako je rečeno u bibliji) ili će se stopiti sa njom.
Nadam se da si me razuemo

jer me mrzi dalje da razrađujem novu temu