The Sopranos

Strašan Gandolfini, ovu ulogu je poneo kao niko, tako je trebalo, i drago mi je da je takva glumčina naišla na ulogu sebi ravnu. Godište mog ćaleta, prerano je završio sve, nažalost...
Faca!
1578270401148.png

Seriju sam odgledala davno iz cuga, ali je ostavila jak utisak, a mom ćaletu je to najjača serija ikad sa sve muzikom, verovatno i ne zna da su tu... ćale mlađi 20ak dana.
RIP

Gandolfini osim sto je maestralan glumac, njegov lik je tako lepo napisan da ne moze da ti ne bude simpatican, dok na primer Waltera White-a bi zubima zaklao dok gledas seriju... :lol: Na stranu sad sta je kvalitetnije, tesko je reci, ali Sopranosi su zbog ovakvog Tonija mnogo lepsi i ugodniji za gledanje..

Gandolfini osim sto je maestralan glumac, njegov lik je tako lepo napisan da ne moze da ti ne bude simpatican, dok na primer Waltera White-a bi zubima zaklao dok gledas seriju... :lol: Na stranu sad sta je kvalitetnije, tesko je reci, ali Sopranosi su zbog ovakvog Tonija mnogo lepsi i ugodniji za gledanje..

Toni je baš onako spoj svega onoga što ceo svet mrzi kod Amerikanaca. Debeo, zadrigao, mastan, bahat, nasilan, vozi neko ogromno vozilo koje garant troši duplo u odnosu na obične automobile... uopšte, troši resurse u ogromnim količinama... dalje, razmažen, navikao da dobija sve što poželi, upropastio život policajcu koji mu je napisao kaznu zbog prebrze vožnje, više puta izazivao saobraćajne nesreće, napravio i upropastio dva deteta kojima nije sposoban da bude normalan otac, ženu vara nekoliko puta dnevno... i naravno, povrh svega, monstruozni ubica.

Baš simpatičan tip, nema šta.

Toni je baš onako spoj svega onoga što ceo svet mrzi kod Amerikanaca. Debeo, zadrigao, mastan, bahat, nasilan, vozi neko ogromno vozilo koje garant troši duplo u odnosu na obične automobile... uopšte, troši resurse u ogromnim količinama... dalje, razmažen, navikao da dobija sve što poželi, upropastio život policajcu koji mu je napisao kaznu zbog prebrze vožnje, više puta izazivao saobraćajne nesreće, napravio i upropastio dva deteta kojima nije sposoban da bude normalan otac, ženu vara nekoliko puta dnevno... i naravno, povrh svega, monstruozni ubica.

Iako obozavam seriju Tonija nikad nisam voleo i navijao sam za njega jedino kad se obracunavao sa drugim mafijasima. Jedino se ne bih slozio sa tobom oko izjave da je Toni upropastio svoju decu. Bio je dobar otac, bolji nego mnogi ocevi koji se ne bave kriminalom, a ako izuzmes varanje ni kao muz nije bio los.

Iako obozavam seriju Tonija nikad nisam voleo i navijao sam za njega jedino kad se obracunavao sa drugim mafijasima. Jedino se ne bih slozio sa tobom oko izjave da je Toni upropastio svoju decu. Bio je dobar otac, bolji nego mnogi ocevi koji se ne bave kriminalom, a ako izuzmes varanje ni kao muz nije bio los.

Odnos sa decom mu je vrlo jednostavan: Kupi i plati im sve što traže i izderi se na njih kad nešto syebu, pitajući se usput zašto su baš tvoja deca toliko razmažena.

Kako nije simpatican?? Pa necu sigurno navijati za majku i strica pobogu, naravno da cu se saosecati sa njim i njegovim mukama i problemima.. Za razliku od Hajzenberga Toni je sarmantan, topao i dobar covek, barem za sada sto sam video... Mislim dobar, ok, on se bavi svim i svacim, jeste impulsivan ali ume da se pokaje, izvini, ima empatije u njemu... Nije bezdusan i hladan preko noci postao ludak nego je od pocetka to sto je... Meni licno je drag. Naravno da mi se ne svidja sto se bavi kriminalom i sigurno ne bih voleo da je moj sin takav, ali kao lik iz serije kul je.

@Dodola Apropo nase price od sinoc, tebe smatram najmerodavnijom, presudi.. :mrgreen:
Pa pazi, mislim da je Gandolfini imao ulogu života tu da jedno zadriglo I neotesano govedo mafijaško učini simpatičnim publici. Meni je bio simpatičan i odlično odigran Toni. I Idi Falko je pokidala, gledala sam ja nju na drugim mestima, nigde nije bila izuzetna ko Karmela.
Odlični su bili oboje i odlični roditelji obzirom na svoj bekgraund

Koja je onda poenta gledanja ako ne navijas za njega.. Jeste mafijas ali ima razlike, pogledaj na primer Majkla Korleonea ili Voltera Vajta njih mrzis a Toni nije takav...

Ja ne da ne navijam za Majkla nego često pronalazim mnoge svoje osobine i stavove u njegovim postupcima. On nije hteo da postane to što je postao, već je uvučen u taj svet ranjavanjem oca. I njegova i Volterova priča se svode na to da su bili dobri ljudi koji su sticajem okolnosti postali loši. Za razliku od njih, Toni je od početka svog života programiran da bude takav kakav jeste. Otac mafijaš i luda majka nisu mogli da naprave ništa drugo.

Naravno, sve to ne menja činjenicu da je serija sjajna, baš zato što prikazuje realnu sliku u svoj svojoj odvratnosti. Kod nas se recimo dugo vremena ozbiljno radilo na pokušaju da se taj svet prikaže lepšim nego što jeste. Novinari su ih idealizovali i prikazivali kao nekakve ulične verzije Robina Huda. Međutim, Sopranovi i Skorsezeov dvojac daju pravi, realan prikaz mafijaša, svet u kojem bi svako normalan brzo skrenuo s uma samo kada bi se družio sa takvim likovima, a verovatno bi bio opljačkan do gole kože i možda ubijen. Radi se o ljudima koji ne samo da su ekstremno nasilni, već i vrlo vešti u manipulisanju drugima, nepredvidivi, spremni na ono što normalna osoba ne može ni da zamisli... U tom smislu su to sjajna dela.

Poslednja izmena:
A što tako, pobratime? Oči mi bre nisi vido u životu al već mi nalaziš psihopatologiju
Pokazao Gandolfini ljudsku stranu kod bića za koje misliš da u sebi nema ništa dobro, eto samo sam to rekla

Iskuliraj, nisam mislio ništa loše.

Samo ne znam gde je to prikazana Tonijeva ljudska strana. Brinuo za Karmelu što je pala u depresiju? Pa brinuo jer se uplašio za sebe, kako će on bez nje sa decom.

Evo sad mi pade na pamet još jedna sekvenca, al probaću da ne spojlujem zbog Sotira. Ono kad Toni i Kris raskomadaju jedan leš pa posle onaj mesnatiji deo tela Kris i Furio melju na mašini za mlevenje mesa a jedan od njih kaže ''Dugo neću da uzimam meso iz ove prodavnice''. Naravno, po Tonijevom naređenju. Baš osećajan neki tip.

Poslednja izmena:
Ja ne da ne navijam za Majkla nego često pronalazim mnoge svoje osobine i stavove u njegovim postupcima. On nije hteo da postane to što je postao, već je uvučen u taj svet ranjavanjem oca. I njegova i Volterova priča se svode na to da su bili dobri ljudi koji su sticajem okolnosti postali loši. Za razliku od njih, Toni je od početka svog života programiran da bude takav kakav jeste. Otac mafijaš i luda majka nisu mogli da naprave ništa drugo.

Naravno, sve to ne menja činjenicu da je serija sjajna, baš zato što prikazuje realnu sliku u svoj svojoj odvratnosti. Kod nas se recimo dugo vremena ozbiljno radilo na pokušaju da se taj svet prikaže lepšim nego što jeste. Novinari su ih idealizovali i prikazivali kao nekakve ulične verzije Robina Huda. Međutim, Sopranovi i Skorsezeov dvojac daju pravi, realan prikaz mafijaša, svet u kojem bi svako normalan brzo skrenuo s uma samo kada bi se družio sa takvim likovima, a verovatno bi bio opljačkan do gole kože i možda ubijen. Radi se o ljudima koji ne samo da su ekstremno nasilni, već i vrlo vešti u manipulisanju drugima, nepredvidivi, spremni na ono što normalna osoba ne može ni da zamisli... U tom smislu su to sjajna dela.

Ne. Gresis. Ni Majkl ni Vajt nisu nikada bili dobrice, oni su od pocetka monstrumi ali pritajeni, tek kada su se nasli u odredjenim okolnostima pokazali su pravo lice. Dok je Toni suprotno od njih, on radi to sto radi ali je neuporedivo bolji covek, njemu je stalo i do tog strica i do majke i do zene i do drugara, a da ne pricam za decu... Nije sebicno djubre poput ove dvojice, vec ima neku dusu i empatiju.. Uvek cu vise gotiviti okorelog krimosa koji ima nesto ljudsko u sebi, sacuvano uprkos svemu, nego nekog random tipa koji je sve po pe esu kancelarijski posao od 9 do 5 a dzigericu bi svima izvadio zarad svog dupeta.. samo kad bi mogao

Nisam siguran da Toni mari za bilo koga, on se pre svega plasi svoje smrtnosti, njegovi problemi pocinju kad mu umre bliski prijatelj.
Toni je spreman da obmanjuje strica kako je on sef, majku mrzi, zenu laze i vara bez prestanka, deca ga ne podnose, a kad je ubio Kristofera, osetio je takvo olaksanje, kao da je ponovo prodisao.

Back