The Sopranos

Nisam siguran da Toni mari za bilo koga, on se pre svega plasi svoje smrtnosti, njegovi problemi pocinju kad mu umre bliski prijatelj.
Toni je spreman da obmanjuje strica kako je on sef, majku mrzi, zenu laze i vara bez prestanka, deca ga ne podnose, a kad je ubio Kristofera, osetio je takvo olaksanje, kao da je ponovo prodisao.

A sta mu je alternativa za strica? Pitanje je da li mrzi majku, sta je tu lose sto vara zenu :lol:, to za Kristofera ne znam jos nisam stigao dotle..

A sta mu je alternativa za strica? Pitanje je da li mrzi majku, sta je tu lose sto vara zenu :lol:, to za Kristofera ne znam jos nisam stigao dotle..
Valjda da postuje i slusa strica kao sefa grupe?
Mrzi majku iz dna duse, vise je trpi njegova zena nego on. Pogotovu nakon sto je pokusala da ga ubije, tj. saglasila se da ga stric ubije.
Ok, ako je za tebe porodicni i brizni covek, osoba koja vise vremena provodi sa prostitutkama nego sa zenom, onda :ok:
O ubistvu Kristofera govori psihijatru, kao velikom olaksanju.

Valjda da postuje i slusa strica kao sefa grupe?
Mrzi majku iz dna duse, vise je trpi njegova zena nego on. Pogotovu nakon sto je pokusala da ga ubije, tj. saglasila se da ga stric ubije.
Ok, ako je za tebe porodicni i brizni covek, osoba koja vise vremena provodi sa prostitutkama nego sa zenom, onda :ok:
O ubistvu Kristofera govori psihijatru, kao velikom olaksanju.

Da postuje i da ga slusa iako je stric los za posao? Slusas li sebe, pokusala da ga ubije?! Helou, pa ko normalan ne bi puko, i sam kazes trpi.. Ne znam na osnovu cega si me pogresno shvatio ali ja nijednog trenutka nisam rekao da je on porodican i brizan covek.

Poslednja izmena:
Da postuje i da ga slusa iako je stric los za posao? Slusas li sebe, pokusala da ga ubije?! Helou, pa ko normalan ne bi puko, i sam kazes trpi.. Ne znam na osnovu cega si me pogresno shvatio ali ja nijednog trenutka nisam rekao da je on porodican i brizan covek.
Stric je los za posao, zato sto Toni ne zeli da ga slusa, a onda ni njegovi potcinjeni. U jednom trenutku stric planira pobunu i komentarise: "Nece ga (Altijerija valjda), a hoce onog mog debelog sebicnog sestrica". Toni misli samo na sebe, ne mari za tradiciju, porodicu.
Sto se tradicije tice, vise puta dolazi u sukob sa drugim likovima, jer ne zeli da posutje tradiciju.

To ti pricam, on ne mari za majku, ali ne moze da je ubije, isti su.

Rekao si da mari za svoju zenu, ali u svakom trenutku ima barem jednu sa strane, a kad je konacno otisla sama na odmor, odlepio je. Ne vidim kako on mari za nju.

Ima jedna situacija gde mozes reci da Toni "brine", barem na svoj nacin.
Kada treba ubiti Tonija Blandeta (Stiv Busemi), negovog rodjaka, Toni ne zeli da to uradi neko drugi i mozda ga muci, vec ga sam ubije.

Ne. Gresis. Ni Majkl ni Vajt nisu nikada bili dobrice, oni su od pocetka monstrumi ali pritajeni, tek kada su se nasli u odredjenim okolnostima pokazali su pravo lice. Dok je Toni suprotno od njih, on radi to sto radi ali je neuporedivo bolji covek, njemu je stalo i do tog strica i do majke i do zene i do drugara, a da ne pricam za decu... Nije sebicno djubre poput ove dvojice, vec ima neku dusu i empatiju.. Uvek cu vise gotiviti okorelog krimosa koji ima nesto ljudsko u sebi, sacuvano uprkos svemu, nego nekog random tipa koji je sve po pe esu kancelarijski posao od 9 do 5 a dzigericu bi svima izvadio zarad svog dupeta.. samo kad bi mogao

Potpuno si pogrešno razumeo i Kuma i BB i Sopranove. Toniju nije stalo do strica nego ga samo koristi predstavljajući ga kao šefa mafije, žena mu treba zbog dece, kuće i povremeno za seks, drugare doživljava kao oruđa koja koristi u svom poslu, a majku mrzi jer mu je upropastila oca ali ipak ne može da je ubije jer mu je majka. A i nju je koristio da sakrije oružje u staračkom domu. U svakom slučaju, jedan proračunat lik kome je stalo samo do njegove guzice. Čuj ima neku dušu, ima nešto ljudsko u sebi... hahah.

Potpuno si pogrešno razumeo i Kuma i BB i Sopranove. Toniju nije stalo do strica nego ga samo koristi predstavljajući ga kao šefa mafije, žena mu treba zbog dece, kuće i povremeno za seks, drugare doživljava kao oruđa koja koristi u svom poslu, a majku mrzi jer mu je upropastila oca ali ipak ne može da je ubije jer mu je majka. A i nju je koristio da sakrije oružje u staračkom domu. U svakom slučaju, jedan proračunat lik kome je stalo samo do njegove guzice. Čuj ima neku dušu, ima nešto ljudsko u sebi... hahah.

Nisam ja pogresno razumeo nego ti mislis da kriminal i takav nacin zivota iskvari coveka a zapravo sve potice od detinjstva i rane mladosti, samo je pitanje sa cim ces kasnije doci u dodir i koliko ispuniti svoje kapacitete

Nisam ja pogresno razumeo nego ti mislis da kriminal i takav nacin zivota iskvari coveka a zapravo sve potice od detinjstva i rane mladosti, samo je pitanje sa cim ces kasnije doci u dodir i koliko ispuniti svoje kapacitete

Kriminal je iskvario MC i WW a Toni je oduvek bio takav jer su mu i otac i stric bili krimosi.

Ne znam šta je MC problematično uradio time što je ukokao lika koji je pokušao da mu ubije oca i pandura koji ga je pokrivao. Čovek je mogao ceo život da provede ležeći u bazenu a on rešio da ode u rat i rizikuje život. I onda ti kažeš on je zlo a Toni je dobar čovek.

Kriminal je iskvario MC i WW a Toni je oduvek bio takav jer su mu i otac i stric bili krimosi.

Ne znam šta je MC problematično uradio time što je ukokao lika koji je pokušao da mu ubije oca i pandura koji ga je pokrivao. Čovek je mogao ceo život da provede ležeći u bazenu a on rešio da ode u rat i rizikuje život. I onda ti kažeš on je zlo a Toni je dobar čovek.
MC je ponovo trebao da ozeni Sicilijanku i imao bi dobar porodicni zivot.

Mnogi će se nasmejati ali tako je.
Ozenili su ga Amerikankom zbog dramskog efekta, jer ona ne moze da prihvati njegov nacin zivota. On stalno mora da je laze, kako ce za 5 godina izaci iz "biznisa", dok njoj ne pukne film i izvrsi abortus, sto on ne moze da joj oprosti.

Sicilijanka zna koliko je sati i gde je njeno mesto u toj prici, samo neka nesraca, kao sa prvom zenom, bi mogla da ih poremeti.

Antologijska stvar

And I don't want to ball about like everybody else
And I don't want to live my life like everybody else
And I won't say that I feel fine like everybody else
'Cause I'm not like everybody else
I'm not like everybody else

Davno sam gledao Sopranove, ali dve najjače scene su mi ove- Kada se vraćaju iz indijanskog kazina gde ih je onaaj 1/16 Čiroki poglavica prejebao za pare, Toni pizdi u kolima i izjavi nešto tipa - Koga boli patka za Kristifora Kolumba, to je bilo toliko davno da je mogao biti i film. Polijeva isčuđena faca u tom trenutku je neprocenjiva.

& druga kada Krisi razmišlja da pobegne sa Adrijanom u Kaliforniju pošto je saznao da je FBI informant, i onaj njegov pogled na lika na benzinskoj pumpi koji vozi krntiju, žena mu sere, a deca divljaju na zadnjem sedišti... i shvati da time odbacuje čitav lifestyle uglednog mafijaša i sve pogodnosti koje takav život donosi.

Inače sam gledao i neki dokumentarac o Henriju Hilu, i procene su FBI-ja ,a to su bile 70' godine prošlog veka kada je mafija u Njujorku bila na vrhuncu, da mu je kroz ruke prošlo, a sve od poslova sa drogom, negde oko 70, 80 miliona dolara :eek:

Back