gost 246390
Buduća legenda
- Poruka
- 38.508
koe ste vi paljevine
naravno, vid budala.... treba ostaneš potpuno ladan i flegma dok ti ponovo nameću turskog sfingtera pod nos, zombificiran
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
koe ste vi paljevine
Bacih malo pogled na tvoje postove tamo (sasvim razumni), tražeći ih u preskoku konverzacije napaljenih glupača i par ldp-ovaca i pedera (mada su ldpovce i ****** isti ****)
Što reče Bergie, njima su mozgovi isprani, Izbrisan im operativni sistem u hard drajvu i sada im se putem ovakvih serija postavlja i novi sistem i softver. Sledeći korak je da djuture odu na kurs turskog

e moj mito... da je samo sulejman... danas ti svako zapisava kako mu se digne iz neznanja iz podlosti a bome i iz teskog predumisljaja... gledah pre neki dan dr rej i djavoli i veruj da takav nivo debilizma i neznanja o filmskoj sceni vezano za nikolasa reja, ratka drazevica i celu ondasnju filmsku situaciju u srbiji ne videh davno....posle videh da je scenarista ono malo kretenche vojnov koji je svojim idiotlucima od scenarija napravio od srpskog filma ono sto imamo danas na sceni...a opet skontam da itekako ima istine u tome da je vise od pola takvih debilnih "autorskih" filmova proizaslo iz kuninje ds-a jer su autori verne i pokorne sluge ovog rezima i sto je najznaimljivije u svakom od njih se pljuje po svemu a najvise po onome sto nosi pecat srpski.... bilo to danas, juce ili sutra. turcima mozes i da oprostis jer da su dileje ne bi bili u srbiji toliko dugo i imali centralnu vlast kao retko ko u istoriji. da smo pametni da naucimo od njih neke stvari a ne da pisamo po sebi jer tako tata boris i klika oko njega naredjuju kad daju pare za svakakve bljuvotine.
Ja sam malo gledao ovu seriju iskljucivo zbog istorijskih podataka.
Sve je tako smesno i romantizovano. Sultan je prikazan kao pravedan i romantican covek,a to je bilo daleko od toga.
Sta sam ja primetio a nije napisano jeste sukob sa Madjarima.
Kralj Lajos je u seriji prikazan kao lisac od nekih 40 godina koji potcenjuje tursku imperiju i zbog toga je zapoceta invazija.
Kralj Lajos je zapravo imao 19 godina kada su Osmanlije otpocele napad,Madjarska je bila u rasulu ( slicno kao Srbija posle smrti Stefana Dusana),izdeljena,velikasi nisu bili potcinjeni kralju,bez saveznika. Takodje nisu ubili turskog poslanika u Budimu,nego je zapravo imao los smestaj samo.
Takodje kralj Lajos nije bio u Zemunu kad su Turci napali Zemun i Beograd.
Beograd je branilo oko 900 vitezova (Srba iskljucivo),a Turci su po nekim podacima imali oko 30.000 vojnika. Lako je bilo pokoriti Beograd kada su ga branili malobrojni Srbi i to za tudju drzavu.1521. Turci su pobedili Madjare kod Mohaca i unistili Madjarsku kraljevinu. Mladi kralj Lajos je umro tako sto se utopio u potoku.A u seriji je prikazan kao sarlatan,zenskaros,i matori kockar. Bio je slican Urosu Nemanjicu.
Sve u svemu to je bio zenit turskog zumula. Jedina svetla tacka je bio veliki vezir Mehmed pasa ( postavljen samo godinu dana pre smrti Sulejmana) koji je umesto njegovog nesposobnog sina vodio carstvo i sa svojim bratom Makarijem obnovio srpsku pravoslavnu crkvu.
Ja stvarno ne razumem šta ti bi da se izložiš takvoj kulturnoj radijaciji.
Debeli Petar Pan Dimitrije i onaj tenkre Dinko kad snimaju film to može samo tako da ispadne ko što pripovedaš.

I ovde da ti odgovorim, nisam ja povezivala Misarsku bitku sa nakazom Suljom, samo turske zulume i borbu srpskog naroda protiv istih. Povezi ti OTKAD i koliko su dugo trajali zulumi Turaka nad srspkim zivljem.
E, to je sustina, hvala bogu da se neko setio ovo da pomene, serije i filmovi su samo simptom tesko obolelog drustva u ovoj satrodrzavi.e moj mito... da je samo sulejman... danas ti svako zapisava kako mu se digne iz neznanja iz podlosti a bome i iz teskog predumisljaja... gledah pre neki dan dr rej i djavoli i veruj da takav nivo debilizma i neznanja o filmskoj sceni vezano za nikolasa reja, ratka drazevica i celu ondasnju filmsku situaciju u srbiji ne videh davno....posle videh da je scenarista ono malo kretenche vojnov koji je svojim idiotlucima od scenarija napravio od srpskog filma ono sto imamo danas na sceni...a opet skontam da itekako ima istine u tome da je vise od pola takvih debilnih "autorskih" filmova proizaslo iz kuninje ds-a jer su autori verne i pokorne sluge ovog rezima i sto je najznaimljivije u svakom od njih se pljuje po svemu a najvise po onome sto nosi pecat srpski.... bilo to danas, juce ili sutra. turcima mozes i da oprostis jer da su dileje ne bi bili u srbiji toliko dugo i imali centralnu vlast kao retko ko u istoriji. da smo pametni da naucimo od njih neke stvari a ne da pisamo po sebi jer tako tata boris i klika oko njega naredjuju kad daju pare za svakakve bljuvotine.
I ovde da ti odgovorim, nisam ja povezivala Misarsku bitku sa nakazom Suljom, samo turske zulume i borbu srpskog naroda protiv istih. Povezi ti OTKAD i koliko su dugo trajali zulumi Turaka nad srspkim zivljem.
Ja znam da je Misaraska bitka bila 1806 (svake godine sam na proslavi) i znam kad je "Velicanstvena" nakaza zapocela svoh pohod, ne brini ti za mene i moje znanje.

Ja sam malo gledao ovu seriju iskljucivo zbog istorijskih podataka.
Sve je tako smesno i romantizovano. Sultan je prikazan kao pravedan i romantican covek,a to je bilo daleko od toga.
Sta sam ja primetio a nije napisano jeste sukob sa Madjarima.
Kralj Lajos je u seriji prikazan kao lisac od nekih 40 godina koji potcenjuje tursku imperiju i zbog toga je zapoceta invazija.
Kralj Lajos je zapravo imao 19 godina kada su Osmanlije otpocele napad,Madjarska je bila u rasulu ( slicno kao Srbija posle smrti Stefana Dusana),izdeljena,velikasi nisu bili potcinjeni kralju,bez saveznika. Takodje nisu ubili turskog poslanika u Budimu,nego je zapravo imao los smestaj samo.
Takodje kralj Lajos nije bio u Zemunu kad su Turci napali Zemun i Beograd.
Beograd je branilo oko 900 vitezova (Srba iskljucivo),a Turci su po nekim podacima imali oko 30.000 vojnika. Lako je bilo pokoriti Beograd kada su ga branili malobrojni Srbi i to za tudju drzavu.1521. Turci su pobedili Madjare kod Mohaca i unistili Madjarsku kraljevinu. Mladi kralj Lajos je umro tako sto se utopio u potoku.A u seriji je prikazan kao sarlatan,zenskaros,i matori kockar. Bio je slican Urosu Nemanjicu.
Sve u svemu to je bio zenit turskog zumula. Jedina svetla tacka je bio veliki vezir Mehmed pasa ( postavljen samo godinu dana pre smrti Sulejmana) koji je umesto njegovog nesposobnog sina vodio carstvo i sa svojim bratom Makarijem obnovio srpsku pravoslavnu crkvu.
Pa sad da su turski zulumi bili i 1% kao hrvatski (ustaski), komunisticki, fasisticki za tih 500 godina, verovatno ne bismo ni pisali na ovom forumu pod ovim imenima i o tome uopste raspravljali.
e moj mito... da je samo sulejman... danas ti svako zapisava kako mu se digne iz neznanja iz podlosti a bome i iz teskog predumisljaja... gledah pre neki dan dr rej i djavoli i veruj da takav nivo debilizma i neznanja o filmskoj sceni vezano za nikolasa reja, ratka drazevica i celu ondasnju filmsku situaciju u srbiji ne videh davno....posle videh da je scenarista ono malo kretenche vojnov koji je svojim idiotlucima od scenarija napravio od srpskog filma ono sto imamo danas na sceni...a opet skontam da itekako ima istine u tome da je vise od pola takvih debilnih "autorskih" filmova proizaslo iz kuhinje ds-a jer su autori verne i pokorne sluge ovog rezima i sto je najznaimljivije u svakom od njih se pljuje po svemu a najvise po onome sto nosi pecat srpski.... bilo to danas, juce ili sutra. turcima mozes i da oprostis jer da su dileje ne bi bili u srbiji toliko dugo i imali centralnu vlast kao retko ko u istoriji. da smo pametni da naucimo od njih neke stvari a ne da pisamo po sebi jer tako tata boris i klika oko njega naredjuju kad daju pare za svakakve bljuvotine.
Da se ne lazemo, pod turcima nije bilo bajkovito ni lepo, ali u odnosu na to vreme, oni nisu bili najgori i nisu sprovodili trajno unistavanje naroda koje su pokorili.
Uzmi za primer samo sta su spanski konkvistadori otprilike u to vreme radili sa drevnim civilizacijama u Juznoj Americi i kakve je masakre pravila britanska imperija, najmocnija sila starog sveta
A i sam si dao dobar primer sa ustasama i komunistima. Oni su u brutalnosti i bestijalnosti nadmasili sve turke svih epoha
Da se ne lazemo, pod turcima nije bilo bajkovito ni lepo, ali u odnosu na to vreme, oni nisu bili najgori i nisu sprovodili trajno unistavanje naroda koje su pokorili.
Uzmi za primer samo sta su spanski konkvistadori otprilike u to vreme radili sa drevnim civilizacijama u Juznoj Americi i kakve je masakre pravila britanska imperija, najmocnija sila starog sveta
A i sam si dao dobar primer sa ustasama i komunistima. Oni su u brutalnosti i bestijalnosti nadmasili sve turke svih epoha
Alo, ljudi...jeste li normalni?
TV sapunica najobičnija...ko hoće da gleda, neka gleda...
Ko hoće da upozna istoriju, neka se dohvati knjiga, muzeja i pasoša...da malo proputuje po mestima istorijskih događaja...sa televizije sigurno neće ništa naučiti...
Због овог болдованог сам и отворио ову тему... јер поред ове велике истине коју си навео и "програмске шеме" разних тв-станица су ДЕО ПРОЈЕКТА који је финансиран само зато да би збунио, поништио, избрисао, преправио, релативизовао сваку истину и зомбирао људе тако да изгубе свој сопствени национални српски и православни идентитет.
Зна се како се ИНДОКТРИНИРАЈУ и "ВАСПИТАВАЈУ" генерације - зар нам тога није било доста... ЗАШТО ДОЗВОЉАВАМО ОПЕТ ИСТО ???!!! А шта ћемо са онима који су у беди и сиротињи и којима је "једини прозор у свет" екран тв-а??? Шта ћемо са младима код којих ДЕСЕТ ГЕНЕРАЦИЈА НЕ ЗНА И НИКАДА НИЈЕ ВИДЕЛО НИ ЈЕДНО ДЕЛО НАРОДНОГ МУЗЕЈА КОЈИ ЈЕ ЗАКАТАНЧЕН 10 ГОДИНА - а у међувремену им олош филује мозак оваквим идиотлуцима??? Шта ћемо са тим генерацијама КОЈЕ СУ ЗАУВЕК ИЗГУБИЛЕ СИСТЕМ ВРЕДНОСТИ ???
mito saberi se,ponasate se kao neizecivi ludaci kada dizete frku zbog ovakvih gluposti.Covek moze samo da ostane u cudu kada procita vecinu postova na ovoj temi.
Fakat je Mito da su Srbi ucestvovali kao vazali u osmanlijskim pohodima,svidelo se to vama ili ne i to je deo srpske istorije,kao sto je deo nase istorije kasnije pobune i borba za oslobodjenje.Isto kao i da je osmanska carevina vazila za veoma naprednu sve do kraja 16 veka.Ako ti je to poznatao nikakva trecerazredna serija nece ti privuci paznju.Ko to zna nece se javno blamirati na forumu.
Tesko da ima neki juznjak u SAD koji ce kukati kao vi sada zbog serije "Sever i Jug", u kojoj je prikazano da je Sever poveo rat zbog robovlasnistva

NE UČI SE SISTEM VREDNOSTI NI NA TELEVIZIJI NI U ŠKOLI, NEGO U KUĆI!!!!
A to beda i sirotinja i TV ekran su gluposti...ako neko hoće, neće kupiti televizor, i imaće da plati članstvo u biblioteci za 10 godina...
Ali neće...lakše je ležati pred TV ekranom, blejati u njega i pljuvati na Turke što u turskoj seriji prikazuju sebe onako kako im se sviđa...
Gluposti!
Svako ko hoće da uzme knjigu, videće da je, npr. Lajoš imao 20 godina kada ga je Sulejman potukao na Mohaču...pa kako ga prikazuju u seriji...
I govoriš o indoktrinaciji...zar nije još gora indoktrinacija da ti prezentuješ mladim Srbima samo one istorijske činjenice koje nama idu u prilog...pa da time kod njih stvaraš potpuno pogrešnu sliku o narodu i naciji...
A to je upravo ono što se ovde radi desetinama godina...i što nas je i dovelo dovde gde jesmo...