ForestGreen
Veoma poznat
- Poruka
- 10.853
Neces ni dobiti!
Prva Turska je izgleda mocnija i od Sulje "Velicanstvenog"![]()
Ја ако не добијем има да зовем телефоном. Неће тако лако да се извуку.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Neces ni dobiti!
Prva Turska je izgleda mocnija i od Sulje "Velicanstvenog"![]()
Ne stižu da ti odgovore jer su se navukli na Suljinu TV seriju pa gledaju i reprize i po čitav dan komentarišu i prepričavaju. Suljo uradio ovo, Sulji reko ono...
Ma ovaj desni je neka izfeminizirana verzije Sulje Manijaka iako se krije iza brade.
Kakav su mu fegetski fesić mesto turbana metnuli!
Da ga vidi pravi Suljo ovakog, na mjestu bi ga posjekao što mu svetli lik kalja izopačenom interpretacijom.
Kome pisete?
Ja sam pisala Prvoj (zapravo na njihovom tzv. forumu, gde se ubise neki da napisu kako je to NAJBOLJA serija ikad) a dobila sam ban, verovali ili ne, blolirali me, ne mogu da napisem nista vise...
Odem ovde na jedan forum, bilo je rasprave u stilu "da imam daljinski", ili "sta uopste trazim tu", pa vise i ne komentarisem, ali vidim da zeljno cekaju Mehmed pashu Sokolvocia, povodom tog "zeljnog" cekanja:
Danak u krvi
U svesti srpskog naroda duboko je urezano sećanje na „danak u krvi“ ili „devširmu“. Kada bi se čulo da dolazi sakupljač „devširme“, roditelji su odvodili decu u planinu, bežali u susedne zemlje, sakatili svoju decu kako ih Turci ne bi uzeli, urezivali im krst ili ih pak ženili već sa 13,14 godina. Turcima se ipak teško moglo doskočiti. Za većinu ovakvih radnji sledila je osveta.
Dankom u krvi su uglavnom sakupljana deca uzrasta od 14 do 18 godina, mada se dešavalo da pokupe i mladiće od 20 godina ili desetogodičnje dečake. Zavisno od potreba „danak u krvi“ je prikupljan jednom u nekoliko godina i prikupljano je po nekoliko hiljada dece. Glavni kriterijumi za izbor bili su pamet i snaga....."
Pre nekoliko veceri je bilo da krece Sulja na Sabac, naravno ne ovaj jadnicak s onim tankim vraticem i glavicom kao tutlicem, meni se sve uzburka, setih se Hajduk Stanka i recenice kojom se roman zavrsi (kad branioci izgibose)- I Turci PROVALISE RAVNJE...I svega sto ikad procitah
Jos stoji u Sapcu "beleg" (Sabacka Tvrdjava) postoji mnogo knjiga, zapisa, sta su i ko su Turci, ali,mi smo zemlja vazala, nek je na cast Prvoj Turskoj, s mog ekrana je zauvek izbrisana!
Dobro, ako ti tako mislis...Samo napred, gledajte i dalje, ja niti hocu niti zelim...
Савет Републичке радиодифузне агенције чине:
Председник Савета, Епископ јегарски др Порфирије (Перић)
Заменик председника Савета, Горан Караџић
Чланови Савета:
проф. мр Горан Пековић
Горан Петровић
Гордана Суша
мр Живојин Ракочевић
Слободан Вељковић
Милош Рајковић
Божидар Николић
Мени више личи на на украсне јастучиће што су наше бабе стављале на кауче ...![]()
Jesi li ti viedo tamo moje postove?Biljo nema hvalopseva seriji samo tamo, već ima ih ovde. Pogledaj samo prvih par postova na temi televizija i ova serija, dovoljno da povraćaš
Ko zna, možda je i taj Suljo manijak torbao fegete, vidiš da su istoriju izokrenuli u seriji
pa kad su zenske ovce glasale za od pre poznatog ruznog onuraМени је веома сумњиво гласање, односно, сумњам у валидност да су овце изабрале баш ову серију.
pa kad su zenske ovce glasale za od pre poznatog ruznog onura
pa ja ovdee iskreno ne vidim nekku veliku neistinu, samo sto nisu prikazane glave na kolcu, a nije kao da poricu da su to radili, samo neema tooga u seriji i mozda je sulejman bio suroviji malko ali to je za seriju irelevantno
Kaži im Rasi, jel da da je ovaj TV Suljo totalno gej?
ne, ruzan je
Jesi li ti viedo tamo moje postove?
Tamo mi rekose da "postoji daljinski", i "sto dolazim ako mi se ne gleda" (parafraziram) pa se vise i ne mesam...
Gledam "Ostrvo" na Pinku (i oni jednom ubodose pravu), predivna grcka serija po istomenom svetskom bestseleru Viktorije Hislop, istorijska novela, za kratko vreme prevedena na cak 23. jezika...
Boze, koliko jada, ostrvo leproznih na koje odlaze oni koji se ne vracaju, okupacija Nemaca, a Grci su (neka me neko ispravi ako gresim) bili pod okupacijom Turaka skoro 200 godina...Suljo, jadu i cemeru, ****la te Pprva TURSKA, a ti nju![]()
Сулејман је набијао српске главе на кочеве а о томе нема помена у серији!
07. 03. 2012 18:10 | Наташа Илић / telegraf.rs
http://www.vaseljenska.com/drustvo/istorijski-falsifikat-sulejman-nabijao-srpske-glave-na-koceve/#
![]()
Нигде у серији нису приказани слонови и камиле који су били под Београдом (Фото: telegraf.rs)
Београд – У ТВ серији „Сулејман Величанствени“ драматично фалсификована српска историја. Београд није раширених руку дочекао султана, већ је у његовој одбрани изгинуло свих 900 бранилаца, а он није био романтични витез већ брутални освајач.
У серији „Сулејман Величанствени“ најбруталније је фалсификована српска историја, а турски султан који је у њој приказан као романтични љубавник и витез, заправо је био сурови освајач који се брутално обрачунавао са Србима! Примера ради, испред шабачке тврђаве дочекан је са 60 „неверничких“ глава набијених на кочеве!
У синоћ емитованој епизоди на Првој телевизији, приказан је први освајачки поход султана Сулејмана и пад Београда 1521. године који уопште не одговара историјским фактима, тврде српски историчари.
Иако је у серији приказано да су Османлије такорећи пријатељски ушетали у Београд, а њихов султан Сулејман љубазно проћаскао са шачицом заробљеника, објашњавајући им да долази у миру, историја говори сасвим другачије! Према књизи „Сулејман и Рокселана“ српског историчара и академика САНУ Радована Самарџића, османски поход на Београд је био највећи до тада.
„Мере које је Сулејман, чекајући пад Београда, једну за другом смишљао и без и одлагања спроводио на рачун Срба биле су изузетно свирепе“, пише Самарџић. Остављени без обећане помоћи Угара, неколико српских одреда (око 900 људи) је изгинуло под бедемима Калемегдана, а преживели житељи махом су одведени у ропство у Цариград.
(Фото: telegraf.rs)![]()
У серији, међутим, Сулејман ноншалантно долази у миру пред београдску тврђаву, а поражени Срби само што га не госте кафом и ратлуком! Сценаристи су такође „заборавили“ да прикажу 60 одсечених глава браниоца шабачког утврђења које су набијене на колац и које су дочекале Сулејмана !
Историчар Чедомир Антић сматра да држава мора да реагује на ову серију.
„Аутор серије има право да мења историју, али греше Радио-дифузни савет и држава Србија што дозвољавају да се шири културна пропаганда Турака. Њихови глумци из трећеразредних серија долазе у Београд, а ми их дочекујемо их као да су председници“, резигниран је Антић.
И његов колега Предраг Марковић, један од најбољих познавалаца српске историје, разочаран је како серија изгледа.
„Продукцијски, серија је урађена јадно. Наш ‘Вук Караџић’ је озбиљан програм за ово што гледамо. Историјске чињенице не бих да коментаришем“, каже Марковић.
Сем што је битка лажно приказана, нигде у епизоди се не помиње да су Турци у опсади београдске тврђаве ратовали искључиво са Србима, пошто је Угарска била слаба, а помоћ са стране није стигла. Неколико стотина Срба, на челу са војводом Петром Овчаревићем, бранило је до тада неосвојиви град који су Турци безуспешно нападали чак 150 година пре Сулејмана.
Коначно, нигде у серији нису приказани слонови и камиле који су такође били под Београдом. Творци овог „ремек дела“ такође су мало поранили са неким догађајима, приказујући султанова вољену робињу Хурем трудну са првим дететом у време освајања Београда. Хурем је, наиме, казује историја, Сулејману родила првог сина тек годину дана касније, за време турске опсаде Родоса.
http://www.telegraf.rs/vesti/104524...ticni-sulejman-nabijao-srpske-glave-na-koceve
************************************************************************************
И после се овдашњи олош ишчуђава ОТКУД ДА МУСЛИМАНИ У ЈУЖНОЈ СРБИЈИ ВИЧУ "ОВО ЈЕ ТУРСКА" - А САМИ ИХ ИНДОКТРИНИРАЈУ ЛАЖИМА...
besramno očigledna i žalosna propaganda namenjena ispiranju mozgova velikom (na žalost) broju mentalno nestabilnih, kukavički orijentisanih, rodovski nepismenih ljigavaca balkana što bi za toplotu kvadratnog centimetra svoje guzice prodali grobove predaka.
al neka....qarali smo ih kad su bili najmoćnija sila sveta, qaraćemo ih opet.
Ne možeš da ispereš već isprane mozgove.
Ovo je sad popunjavanje novim sadržajem, podobnijim.
Nije isključeno da su i u tome uživali.
Neobičan narod.
Zasto toliko cvilite bre
Moze li jedna turska, komercijalna serija iz privatne produkcije da promeni ono sto je istorija zapisala i sta svi mi znamo?
Cemu tolika uvredjenost, kao da ste predratne gospodjice
Naravno da svako prikazuje svoju istinu
I mi smo 40 godina prikazivali kako su partizani bili fini momci a cetnici ruzni, zli, smrdljivi koljachi, pa to ipak nije promenilo istorijske cinjenice i ono sto su ljudi zapamtili, preneli i zapisali
A prava istina o na primer tim dogadjajima izaci ce na videlo kad umru i poslednji udbasi
Stoga je bas komicno sto vas toliko vredja turska verzija dogadjaja i to verzija izneta u komercijalnoj seriji iz privatne produkcije, i to samo kao sporedna ilustracija glavne price koja veze nema sa nama
Gori su od Pinka, kome treba PInk2, jedino sto sam zahvalna Pinku na "Ostrvu"...Nisam pročitao tvoje postove, samo sam otvorio prvu stranu i pogledao hvalospeve i nisam verovao da sam na srpskom forumu. Ja ne gledam prvu već duže vreme, prvo me je smorio Ivan Ivanović, a posle turcizam kojeg su uveli na tv, pa gomila loše odabranih filmova. Umesto da budu drugačiji, oni su pali u komercijalnu trku sa Pinkom i tu sada pucaju. Očekivao sam da će se malo podići sa Survajverom kao retko dobrom rialitiju, ali kada sam pročitao koga su odveli u Kostariku, gotovo ni to neću gledati. Nazvaše VIP serijalom skup anonimnih manekenki i pederra.