naterasi
Buduća legenda
- Poruka
- 28.796
turci na kalemegdanu
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Cekaj, sta ti ustvari hoces da kazes?
Da su nas turci kompletno unistili i da je cela istorina naseg ropstva pod njima bila samo i jedino ispunjena besmislenim ubijanjem i zatiranjem svakog traga o nama?
Pa nece biti da su nas unistili kao Inke
Da su to hteli, istrebili bi nas, zajedno sa svakim tragom o nama
Ovo ne znaci da su bili humani i romanticni, ali znaci da su bili drzava na ne horde nekontrolisanih divljaka
Naravno da je u seriji izbrkano vreme, spominje se Lajoš koji je tek u 19.veku čini mi se bio na vlasti, ali nebitno
naravno da država treba da reaguje, ali na primeren način
dovoljno je da RRA naredi da se preko onoga što piše na početku serije "da su ličnosti i događaji bazirani na istorijskim" napiše samo da je serija "romansirana priča koja ne odgovara istorijskim činjenicama" i gotovo
vuk sit a gledateljske ovčice na broju
И ми смо сигурни да је Сарајево наше! Када кажем да је Анатолија ваша, ако желите да дођете, дођите! Али, ми желимо да будете сигурни овдје као власници Сарајева и Босне и Херцеговине. Оно што се дешава у БиХ је наша одговорност", рекао је Давутоглу.
...... Браво, човече - ово је право решење и прави предлог!!!
Taman posla - ustvari samo su nam jos Osmanlije falile pa da procvetamo i da se civilizuijemo ... i sva sreca sto osvojise Srbiju ...
Vidis da ljudi nemaju pojma ....
Jeste istorijska! I to prilično detaljna. Doduše turska verzija istorije(neki nebitni detalji se ispuste ili malo preprave). Nekoliko turskih diplomata su pominjali da su donijeli civilizaciju među ljudoždersko balkanska plemena, jedan je čak tražio da se sagradi spomenik turskim vojnicima poginulim u Srbiji u misiji civilizovanja lokalnih indijanaca.
Vecina MITOVA o srpsko-turskim odnosima nakon 1389. su CRKVENA LAZ.
Ali, kako se ta laz ODRZAVA I GAJI vekovima, u psihi Srba je vec postala gotovo istorijska istina.
A nije....
Srbi i Turci su nakon kosovskog boja postali PRIJATELJI i SAVEZNICI...
Vazalski odnos Stefana Lazarevica se pretvorio u PRIJATELJSKI sa Bajazitom....
Familije su se ORODILE....
Stefan je SEDAM PUTA probijao obruc tamerlanovih ratnika u bici kod Angore da bi spasao sogora Bajazita koji se nije dao spasti...
Ljubavna prica izmedju Olivere i Bajazita je dostojna jednog istoriskog spektakla...
Janjicari su ZNALI ko su i odakle su i u velikom broju slucajeva su POMAGALI kraj odakle su potekli (gradili su mostove , cesme, pomagali ljude)
Odnos Srba i Turaka je uvek bio PRIJATELJSKI...(ono sto crkveni mitovi negiraju)
Turci su uzimali samo JEDAN POREZ (desetak) i ostavljali su na miru pravoslavnu veru i lokalnu upravu...
ZATO su vladali 500 godina...
Sve ostalo su IZMISLJOTINE!
u znak protesta zbog prekrajanja istorije izbacujem iz jelovnika pilav i baklavu.Za burek cu jos da razmislim, ipak nisam toliki karakter da podnesem tako veliku zrtvu
Naravno da je u seriji izbrkano vreme, spominje se Lajoš koji je tek u 19.veku čini mi se bio na vlasti, ali nebitno
naravno da država treba da reaguje, ali na primeren način
dovoljno je da RRA naredi da se preko onoga što piše na početku serije "da su ličnosti i događaji bazirani na istorijskim" napiše samo da je serija "romansirana priča koja ne odgovara istorijskim činjenicama" i gotovo
vuk sit a gledateljske ovčice na broju
Ljubavna prica izmedju Olivere i Bajazita je dostojna jednog istoriskog spektakla...
Ti si bre Bljabi teška neznalica.
Znaš li ti koliko je ustanaka bilo za tih 500 godina i koliko je ljudi pobijeno.
Posle svakog ustanka usledio bi stravičan genocid koji su Turci vršili nad hriščanskim stanovništvom.
Jedine laži širite vi, fašoliberali i pomahnitali srbohisterici.
Ja znam da je bilo vise ustanaka NAKON ODLASKA TURAKA iz Srbije sa zeljom da se Turci PONOVO VRATE !
Domaca vlastela je DALEKO VISE TLACILA NAROD od Turaka !
Ti ustanci su U KRVI UGUSENI, a crkva im je vredno IZBRISALA TRAGOVE...
Auuu, stvarno si odlepio.
Od kad se klasična otmica i silovanje zovu ljubavna priča!!!????
Nemas ti pojma o istoriji....
Prouci malo sve istorijske (ne crkvene!) podatke, pa se onda javi da ravnopravno diskutujemo.
Odnos Srba i Turaka je uvek bio PRIJATELJSKI...(ono sto crkveni mitovi negiraju)
Turci su uzimali samo JEDAN POREZ (desetak) i ostavljali su na miru pravoslavnu veru i lokalnu upravu...
Neračunajući današnju vlastelu i Broza, reci mi gde i kada su Srbi u slobodnoj Srbiji čamili po otocima i nabijani na kolac???
Ja znam da je bilo vise ustanaka NAKON ODLASKA TURAKA iz Srbije sa zeljom da se Turci PONOVO VRATE !
Mda, usput bi pokupili i neku decu, par hiljada u turi, al to se računalo ko bakšiš.
Blajbi, Blajbi....
To su gluposti što ti pišeš.
Ti uopšte ne razumeš bilans krvave turske vladavine na Balkanu.
Da se ne lazemo, pod turcima nije bilo bajkovito ni lepo, ali u odnosu na to vreme, oni nisu bili najgori i nisu sprovodili trajno unistavanje naroda koje su pokorili.
Uzmi za primer samo sta su spanski konkvistadori otprilike u to vreme radili sa drevnim civilizacijama u Juznoj Americi i kakve je masakre pravila britanska imperija, najmocnija sila starog sveta
A i sam si dao dobar primer sa ustasama i komunistima. Oni su u brutalnosti i bestijalnosti nadmasili sve turke svih epoha