Tesla, VOX, FOX, Adler...

• Začetnik teme Začetnik teme do_ob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mislim da objasnim-SVAKI nov uredjaj naravno da je super ako radi. ALi to ne govori nista o kvalitetu. Nazalost svi mi kupujemo kompromisne varijante. Ali trebamo biti REALNI I svesni-ako smo kupili najjeftiniju mogucu varijantu-cista je sreca ako je jedna od boljih opcija. A s tim neki SH marlkama stvarno je ogromna lutrija.

Да ли неко зна чији софтвер користе Тесла телевизори? Треба ми да знам како да подесим ИЦ даљински преко Андроид апликације, пошто Тесла бренда наравно нема.

Ceo život kupujem dobre brendove, tako smo nekako rezonovali u kući. Ceo život nosim najke khm. Ćale probao jedne godine kada sam bio klinac razume se, da mi kupi neke žnj domaće patike i raspale se u roku od 3 meseca. Dakle znalo se, jedne najke godišnje iz inostranstva naravno. 100 dem godinu dana, 30 dem 3 meseca prosta računica.
E sad to i ne važi za belu tehniku, kupili blaupunkt nov tv 80tih pokvario se u garanciji. Ukupno je trajao 5 godina pa crko ekran. Kupili i Bosch novu mašinu za sudove, stalno crkavala i curela. Plaćeno trostruko više nego neki domaći brend.
Pre x godina dadoh 600 evra u tehnomaniji za novi lcd. Po isteku garancije pojavila se linija posred displeja. Sad skoro uzeh iz mađarske opet LG ali iz evropske unije ne od ovih naših prevaranata koji su tražili za isti tv 10.000 din više.

Skoro uzeh za vikendicu vivax T2 potpuno nov 32" za 6000 din i moram da vam kažem pozitivno sam se iznenadio.
Sve to pakuje turski Vestel od kineskih delova, sve te indijanerske marke.
Sad evo gledam da zabodem neki fox 55 naravno po nekoj niskoj ceni a ne ovo što se prodaje po radnjama.
Opet uporediti lg sony samsung i ove turke kineze je bezveze.
Sa druge strane ljudi su totalno slepi i ne vide nikakvu razliku, i vozačku dozvolu čak imaju.
Svaka buranija nađe kupca.

Hmmm... Mašine za sudove da, sve ove indijanerske marke pravi midea, i ja imam jednu pod logom "hyundai" ali sam se opekao pre 10 godina kupim veš mašinu midea raspala se odmah po isteku garancije - crkla kompletna elektronika.
Kod tih novih veš mašina kada ti crkne elektronika to znači da moraš menjaš SVE što može da spali tu elektroniku a to su:
Motor, grejač, pumpa i još neke bravice vrata i senzore što se ne isplati ni u ludilu.

Kupio sam peglu Bosch, otišla nakon isteka garancije, šporet Gorenje nakon 5-6g, veš mašina LG nakon 4 godine... nešto mi se ne čini da u svetu tehnologije postoje "BMW" i "Fiat"... već se mi čini da sve postaje "geely".. i da ne kupujemo proizvod već da nas pretvaraju u korisnike el.proizvoda.

i postoje full HD kanali na našoj TV, nisu 1080p, već 1080i
i ja ih imam 30ak. slika se ne razlikuje na mom LG i Sam, pretpostavljam zbog 32 inč. ekrana. Da je 50inč. ekran, možda bi se primetila razlika...

p.s. ako će mi "BMW" od TV da traje 3-4g, onda ću da kupim "Fiat" koji ima garanciju 3g.
Kod nas uvaljuju vecinom robu sa greskom ,nije ni cudo sto toliko kratko traje.

Ја сам куповао уређаје типа Вокс/Вивакс и познатије брендове типа Самсунг, ЛГ итд.Боље се се показали ови лошији брендови, исплати се њихова куповина, траје колико траје, онда га бациш и то је то.

Све се то прави у НР Кини, и квалитет је приближно исти.
Sloboda čačak i menjaš svakog meseca one točkove na šporetu, ujak poludeo :D
Домаћи производи су углавном били лошији од тадашњих увозних, али су то биле наше фабрике.Новци које си давао за производе Слободе, Еи Ниш и слично, су ишли у домаћу привреду и за плате домаћих радника, а сада новце дајеш неким Кинезима и Пакистанцима.
Да би имали јефтиније телевизоре и шпорете, морали смо да смањимо/укинемо царине и угасимо домаћу индустрију, па сада имамо милионе Срба у иностранству јер овде нема посла.

Нисам баш сигуран да се то исплати.

Poslednja izmena:
Nisam toiiko bogat da kupujem jeftino
Шта ће ти неки скуп и квалитетан телевизор/други уређај који ће трајати 10 година?Купиш неки Вокс/Вивакс/Алдер користиш га 2-3 године, онда га бациш и купиш нов.Стално имаш нов уређај под гаранцијом, а не држиш старудије у кући.

Prvo kvalitet nije isti i necu ga bacati to jes necu pare bacati iznova
2 ista sonya sam kupio po 550€ po 5 god garancije a pre toga vratio toshibu i philips koliko su bili dobri,pa u radnji proveo sat vremena uporedjujuci dok ne uzeh 1 od skupljih

Jesu dobri ali je kod nas xiaomi televizor SKUPLJI od LG i samsung modela što je meni van svake pameti. Opet je pitanje kako ksiaomi stoji sa spamovanjem, preko telefona razvaljuju korisnike. Mene su otrovali spamom!
U prodavnicama namerno podese lošiju sliku na te vox i fox jeftinije kako bi se prodavali duplo i troduplo skuplji lg i samsung.

Po meni je ovo sasvim ok, tv 50" prodaju se za 200 evra.

Jesu dobri ali je kod nas xiaomi televizor SKUPLJI od LG i samsung modela što je meni van svake pameti. Opet je pitanje kako ksiaomi stoji sa spamovanjem, preko telefona razvaljuju korisnike. Mene su otrovali spamom!
U prodavnicama namerno podese lošiju sliku na te vox i fox jeftinije kako bi se prodavali duplo i troduplo skuplji lg i samsung.

Po meni je ovo sasvim ok, tv 50" prodaju se za 200 evra.
Ma zar stvarno mislis, verujes da je Fox, Vox bolji ili jednak Samsungu ili LGju? spam n Xiaomiju moze da se ugasi

Nisu bolji ali se u radnjama tako predstavljaju barem kao 10 puta bolji. Verovatno je dupla zarada u pitanju.
Recimo da su za nijansu slabiji od izvikanih brendova. Može to sasvim lepo da se podesi i gleda.
Kada se kupuje novi tv obavezno proveriti dal ima smanjivanje pozadinskog svetla jer ako nema, led diode isprde za 2 godine. Ili pocrkaju ili otpadnu difuzori ili jednostavno - počnu plavo zeleno da svetle! Nagore!

Nisu bolji ali se u radnjama tako predstavljaju barem kao 10 puta bolji. Verovatno je dupla zarada u pitanju.
Recimo da su za nijansu slabiji od izvikanih brendova. Može to sasvim lepo da se podesi i gleda.
Kada se kupuje novi tv obavezno proveriti dal ima smanjivanje pozadinskog svetla jer ako nema, led diode isprde za 2 godine. Ili pocrkaju ili otpadnu difuzori ili jednostavno - počnu plavo zeleno da svetle! Nagore!
Vidi...Ti samo posmatras to kroz-kakva je slika, funkcije..A kvalitet? Za Teslu znam sigurno da je djubre, a da li Fox ili Vox jedan od ta dva mislim da mi par ljudi rece da kao nisu bas toliko losi. Mislim Fox. Realno-problem je u tome sto bi svi jaaako jeftino a ekstra kvalitet. Xiaomi je uspeo nesto slicno da postigne ali sa telefonima- duplo jeftiniji od konkurencije a prilicno slicnih i specifikacija i kvaliteta. One plus je slicna prica.

Kako je to xiaomi duplo jeftiniji kada je ista cena 43" 4k ksiaomi i LG?!?? Po meni je to prevara, dao bih najviše 200 evra za taj tv.

Svi ti televizori imaju iste panele od nekoliko proizvođača u svetu (kini) a i ploče su isto tako spakovane.
Brend ti je danas samo plastika koja to drži, nogari i daljinski.
I to je sve opet iz kine.
Ali generalno LCD paneli se dele u nekoliko klasa i tu je kraj priče.

Kako je to xiaomi duplo jeftiniji kada je ista cena 43" 4k ksiaomi i LG?!?? Po meni je to prevara, dao bih najviše 200 evra za taj tv.

Svi ti televizori imaju iste panele od nekoliko proizvođača u svetu (kini) a i ploče su isto tako spakovane.
Brend ti je danas samo plastika koja to drži, nogari i daljinski.
I to je sve opet iz kine.
Ali generalno LCD paneli se dele u nekoliko klasa i tu je kraj priče.
Xiaomi je uspeo nesto slicno da postigne ali sa telefonima- duplo jeftiniji od konkurencije a prilicno slicnih i specifikacija i kvaliteta. One plus je slicna prica.
Kad moram da nacrtam...

Pa ovo je tema o televizorima a ne o telefonima koje sam naveo samo kao potencijalnu pretnju jer je ksiaomi marka poznata po ultraspamovanju svojih korisnika.

Xiaomi televizori su skuplji od LG i samsung uređaja sličnih ili boljih karakteristika. Verovatno pokušavaju da igraju na kartu otključanog androida rekao bih ali velikoj većini korisnika je to manje bitno sem deci.

Pa ovo je tema o televizorima a ne o telefonima koje sam naveo samo kao potencijalnu pretnju jer je ksiaomi marka poznata po ultraspamovanju svojih korisnika.

Xiaomi televizori su skuplji od LG i samsung uređaja sličnih ili boljih karakteristika. Verovatno pokušavaju da igraju na kartu otključanog androida rekao bih ali velikoj većini korisnika je to manje bitno sem deci.
Malopre si rekao dsa su iste cene, sad da su skuplji...Ajde odluci se :) Inace-za telefone-pogledaj samo na GSM areni koji su telefoni na TOP 10 listi...

Back