Android TV FOX 43 DLE 988 ne pokreće sistem

STOK

Obećava
Poruka
81
Kada upalim TV pojavi se natpis ANDROID i nema dalje....Isto kao na telefonima android

Ima nekih uputstava na NETU za TOTAL RESET npr, stisnuti POWER i volume down i sl. ali ne vredi.Svaki TV ima drugi način

Moj TV FOX 43 DLE 988 nema nema tastere za paljenje već samo preko daljinskog.

Ima li neko rešenje?

Vidi ovo, ako neko ne ponudi bolje rešenje, ja sam nariktao moj digi rekorder pre 4/5 godina ovim postupkom- trebalo mi do kasno da sredim, ali i dalje radi:
  • Na računaru napravi USB (FAT32 format).
  • Preuzmi odgovarajući firmware za FOX 43DLE988 ili sa:
    • Fox Electronics zvanični sajt
      ili servisni centar (ili forum tvservice.rs, benchmark.rs).
  • Raspakuj ZIP fajl (ako je potreban) i kopiraj fajlove direktno na USB (ne u folder).
  • Uključi USB u TV dok je isključen iz struje.
  • Drži "Power" dugme na daljinskom i uključi TV u struju (neki modeli koriste "OK" umesto Power).
  • Ako TV prepozna firmware, automatski će početi update (traje 5–10 minuta).

Kako da probam kada samo stoji LOGO na ekranu....

prvo probaj taj recept sa firmverom koji ti je napisao @dzericak - zvuci mi kao sasvim OK recept.

----
e sad, jedno po jedno (ovo je teorija, nisam probao ali si me zaintrigirao pa cu da probam, ja nesto na tu temu uz malo slobodnog vremena)

ono sto bih ja prvo uradio, posto je to android tv, racunam da ima prikljucak na mrezu (bilo bi logicno). Znaci network kabl sa TV na ruter. Ako ti firmware ne uspe preko USB-ja mozda ce da uradi sam update preko mreze / mreznog kabla. Update ce svakako nesto da pomogne. Takodje svasta nesto ce zahtevati mrezu na tv - recimo daljinski sa telefona, air mouse, raspberry PI i slicne zabave.

dalje.

Android je verzija unix-a/linux-a. Iako stoji logo na ekranu to ne znaci da nema 'druge' ekrane do kojih se moze doci tastaturom ali ne nuzno i preko daljinskog (jer je daljinski napravljen da radi sa nekom pozadinskom aplikacijom preko bluetootha ili IR transceivera). Takodje to sto stoji logo ne znaci da nema desavanja u pozadini

Kad ukljucis tastaturu (probaj caps lock ili num lock tastere) - ako zasvetle tastatura je najverovatnije aktivirana (tv box ju je prepoznao) USB zicna tastatura bi trebalo da radi u bilo kom USB portu na tv.

Odavde je malo hakovanje:

Dodatni terminali, ili log bootovanja (posto moze da se desi da on nikad ne zavrsi boot pa ti stoji logo kao maska dok on ne zavrsi kompletan boot i ne pokrene neku default applikaciju) - terminali se obicno dobijaju na kombinaciji tastera:

Ctrl-Alt-F1 ili Ctrl-Alt-F2 itd do Ctrl-Alt-F12 - ekvivalent terminala od 1 do 12 - ne mora da svaki odgovara terminalu (odnosno da se na svakoj od kombinacija nalazi aktivan terminal, ali moguce je da mozes preko toga da dobijes sta se desava tokom boot-a tj da vidis log bootovanja. Tu mozda moze da se vidi gde je 'zaglavilo'. Mozda on sam pokusava da pronadje update ili cak da je neki update u toku.

Takodje mozda mozes da se ulogujes na nekom od terminala - ako ih ima, pa i da zadjes na komandnu liniju.

Generalno govoreci ANDROIDI su uglavnom lokovani na user mode (i vrlo verovatno da moze da se desi da ne mozes da pridjes administratorskom modu - to se zove rootovanje - da mozes da se ulogujes kao root (sistemski account)), ali cesto mozes da procitas neke konfiguracije, verzije necega, sto moze da pomogne da se trazi support, pronadje nesto na netu itd.

Svakako, u zavisnosti od radoznalosti i udobnosti - ako nisi siguran sta radis - to moze da bude opterecujuce.

Ako je logo zaglavljen i posle jedno 10-15tak minua, i nisi dobio nikakvu poruku takodje moze da se desi da sistem 'brick'-ovao. To se tesko detektuje posto ti TV vec nije responsive.

Razgovor sa FOX servisom takodje pomaze. Objasnis simptom ili cak zamenis ceo tv. Ili oni da ti ga 'podese'

Za kraj malo filozofskog razmisljanja - kupovina TV-a sa ugradjenim androidom je bacanje para i obicno proizvodi probleme - zasto??Zato sto je to onda 'pametan' tv na koji ces da zakacis verovatno neki TV box (koji je takodje pametan) ili mozda racunar koji je jos pametniji (ja koristim taj FOX tv kao monitor za racunar zapravo ili kao dodatni ekran za laptop - PC na PC konektor, laptop na HDMI) - iz iskustva inteligencija na inteligenciju ili pamet na pamet proizvodi glupe probleme zato sto svaka inteligencija pokusava da preuzme 'kontrolu' i na kraju se zavrsi sa time da nista ne radi. Kupovina pametnog TV je glupa odluka - tv samo treba da zna da prikazuje signal sa razih ulaza - svi drugi uredjaji koji se kace na njih su pametniji. I zato sam ja svojevremeno kupio FOX TV najgluplji i najjeftiniji moguci, i sve radi - nikad nisam imao potrebu da bilo sta menjam na njemu (firmware i slicno) i tako radi vec jedno 5 godina non stop.

Poslednja izmena:

Back