Teorija Evolucije - komentari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Obersturmfuehrer:
odlicna logika...ako tako razmisljas nije ni cudo da verujes u sta verujes....
Ја верујем само истини и доказима, али постојање као феномен само по себи се не да објаснити логиком, ево ти покушај па види докле ћеш догурати. Реци ми користећи "логику" где се ми то налазимо, невезано за свемир него још даље и даље и даље..., где су границе било чега? Ако постоје, како је могуће да постоје? Како разумети постојање, шта је то и откуда потиче? Како објаснити да је све око нас, сва материја коју видимо заправо празан простор и то чак неких 99,999999999999% То су језиво непојмљиве ствари, а користећи само и искључиво логику нећеш догурати нигде, сем можда у неку психијатријску установу.

Verujes istini i dokazima, a u isto vreme verujes u astrologiju i Bibliju.. daj bre.

Radovan III - Kako to izrazito suv i debeo?
Jelence - Kontraverzna licnost.

:D

ps
Mozda ja malo ne razumem astronomiju pa ne vidim kako svemir moze biti statican, ali bih bas voleo da mi ispricas. Mada proximov odgovor bi bio prihvatljiviji zbog "strucnih" razloga :)

dollar MC:
Verujes istini i dokazima, a u isto vreme verujes u astrologiju i Bibliju.. daj bre.
Ко каже да верујем у астрологију? Напротив, знам да је истина, а сад што ти нећеш да је провериш то је твој избор или можда неспособност. У Библију такође не верујем, јер нисам склон вери, али је је и будали јасно да ју је писао неко непојмљиво интелигентан и да су многе ствари у њој научно валидне, иако јој је првенствена намена да учи људе моралу.
dollar MC:
Mozda ja malo ne razumem astronomiju pa ne vidim kako svemir moze biti statican, ali bih bas voleo da mi ispricas. Mada proximov odgovor bi bio prihvatljiviji zbog "strucnih" razloga :)
Одговорио сам ти на "Астрономији", а то што ниси "стручан" не признајем као одговор, јер све што те занима можеш наћи и прочитати.

Moja nesposobnost je to sto je nisam proverio astrologiju? :) Pre bih rekao da je nesposobnost onih koji pokusavaju da je "dokazu". No, uvek sam spreman na saradnju :) Ako imas neki predlog reci :)

Sto se ovog drugog tice, nisam rekao da ja nisam strucan, nego da je proximo kompetentniji od tebe da kaze o tome (da, to su ti kobojagi 'strucni' razlozi).
A ovo sto sam rekao 'mozda malo ne razumem' odnosi se na to sto smatram da svemir nije statican. O tome na drugoj temi :)

Astral-Blade:
Ја верујем само истини и доказима, али постојање као феномен само по себи се не да објаснити логиком, ево ти покушај па види докле ћеш догурати. ..............

lepo.
slazem se....zato si ti odlucio da postavis granicu na neko proizvoljno mesto, ne prihvatis ni je dan jedini dokaz za suprotnu stvar, i sto se tebe tice prica je zavrsena.

dollar MC:
@ristob
A kako da tumacim onda? Iz cega je stvorena Zemlja? Astronomija ima odgovor na pitanje, a Biblija? :)

@Mali Oglasu
Sta ti znace te mutacije usled posledice radijacije? Ti mislis da je evolucija isto sto i to? :D :D :D
A za pauka cu ti opet postaviti pitanje: kako je moguce da je pauk okamenjen 380 miliona godina ako je zemlja nastala tek pre par hiljada po Bibliji?

No, obicno se svi kreacionisti tvrdoglavo hvataju za tako neke stvari. Samo se oni malo inteligentniji hvataju za hiv (gde je potrebno malo vise od prosecnog znanja da bi se pokazalo da grese), a oni.. drugi.. se hvataju za pauke i ispadnu smesni.
A ni jedan od ta dva "dokaza" ne moze da opovrgne evoluciju.

E vidis meni je smesnije kada se pravi evolucionisti uhvate za tovljene crve od kojih su zbog hrane nastali puzevi... Ti se sada svima smejes... I meni i njima... Kako objasnjavas to da je ono pra pauk... Kada to i jeste pauk?
Evolucionisti se slazu da je teorija evolucije ne dokazana teorija.. A moze se reci da su smesni dokazi o evolucioji... I pitam tebe da li stvarno mislis da ce covek evoluirati u savrsenstvo???
Arijevci su koristili teoriju evolucije zarad svoje koristi... Zar nisi cuo za plavu rasu? Ispod nje su bile sve ostale... Prema ovome moze se zakljuciti i to da je teorija evolucije nacisticka propaganda! A vise dokaza o tome imate u ovom tekstu!
http://www.nazi-lauck-nsdapao.com/srp36.htm
Ja barem iznosim dokaze a ti prazne price!

Evolucionisti se slazu da je teorija evolucije ne dokazana teorija.. A moze se reci da su smesni dokazi o evolucioji... I pitam tebe da li stvarno mislis da ce covek evoluirati u savrsenstvo???

A jel niko ne cita moje postove...Evo jos jednom... (-iskopirano sa prethodne strane):

Citat:
Original postavio Mali_Oglasi
Zar stvarno mislite da je ovo nova rasa ljudi? Obratite paznju na sliku "Mutacije od radijacije na deci". Nacisti su upotrebljavali naziv visa rasa ili Arijevci.. Oni su slepo verovali a vidim da i vi verujete kao i oni... Zar stvarno mislite da ce covek evoluirati do savrsenstva?Iznosim ponovo sliku pauka...
...

uf.... ja bih samo da podsetim na Sakalov tekst (od koga ova rasprava i pocinje).
Mislim da je to odgovor na ovaj deo tvog komentara...

Citat:
Original postavio Šakal
Važno je ovde primetiti jednu stvar koja često zbunjuje ljude: prirodna selekcija nije “inteligentna sila” koja bira neke organizme zato što njihov razvoj vodi ka nekom određenom cilju...
Stvar koju treba primetiti jeste da evolucija nije nešto što ide “od manje kompleksnog ka kompleksnijem”, ili od goreg ka boljem. Iste promene na perajima koje su im omogućile da lepo žive u sezonskim rekama i plitkim barama ovim bi ribama bile velika smetnja u dubokoj vodi. One nisu postale “bolje” ili “razvijenije”, već prosto prilagođene svojoj životnoj sredini.

#8, Teorija Evolucije, za detaljnije info...

Obersturmfuehrer:
drugi put:

protictaj temu Evolucija od pocetka, pa neces postavljati glupa pitanja tipa "da li ce covek evoluirati u savrsensto"....
sem toga, zakljucak da je teorija evolucije naci propaganda je totalno kretenski....

U pravu si za sve! Svaka cast :) Inace gledam o evoluciji svaki dan i smejem se "dokazima" koje iznose...
A to za coveka sam rekao, jer su je nacisti zloupotrebljavali... A teorija evolucija govori i o tome... Covek ce postati kao oni kipovi iz stare grcke... Savrsenstvo! Mada covek kao covek tezi ka tome... A ja kazem cisto da se zna da se covek uopste nije menjao, kao ni onaj pauk...

Obersturmfuehrer:
1) pauk se menjao (trazi po guglu)
2) zar su ti kipovi savrsenstvo?
3) to sto se ti smejes dokazima, govori o tvom neznanju
4) prica sa nacistima, kao i onaj tvoj "dokaz" je ogromna glupost i "besmisljotina"....

Pa izbacio sam sliku pauka... Bas na googlu sam i nasao... Jesi li video sliku? Evo je opet samo za tebe http://images.google.com/imgres?img...channel=s&rls=org.mozilla:en-US:official&sa=X
Ako ovo nije pauk, onda sam ja stvarno glupav... Reci vise zasto neces da pogledas istinu... Ovo jeste pauk i on se nije menjao... Svi su potvrdili da je to pauk... samo si ti corav... I Jesu Grci su tezili ka tome... Kao i sam covek... Savrsenstvo... Srazmerne crte tela... JBT TI nemas pojma... Procitaj malo Umetnost stare Grcke...
A moji dokazi stoje samo ti kao i ostali umete da se vredjate... Ovde smo da diskutujemo o tome... Ja vam posaljem dokaze a vi? Prica o nacistima nije glup[ost... JESU JE KORISTILI zarad svojih visih ciljeva... Svoju Arijevsku rasu su stavljali i ubacivali u prvi plan... I STO VAM JE TESKO DA TO PRIHVATITE KADA SU STVARNO TO RADILI!
I da ne smejem se EVOLUCIJI... Postujem je... Ali smejem se dokazima! I ne VREDJAJ SE!

marah:
A jel niko ne cita moje postove...Evo jos jednom... (-iskopirano sa prethodne strane):

#8, Teorija Evolucije, za detaljnije info...

MA TEORIJA NE POSTOJI!! IZMISLJENA JE SAMO DA BI SE DOKAZALO NESTO SA GLUPIM DOKAZIMA...
Citao sam ceo tekst o evoluciji... I izbacio niz dokaza koje vas poklapaju! I ti i svi po pravilima evolucije smo nastali od jedne zivotinje... NIJE SAKAL TU DA ODREDJUJE I UBACUJE NEKE NOVE ZAKONE! ZNACI SVI SMO POD TIM UTICAJEM... Evolucija nas menja i nema tu vise polemike!! SVE ZIVOTINJE...Nije ona tu da razmislja ova nece ova hoce!!! A vi kada ne znate kako da se odbranite ubacujete neke gluposti u evoluciju... I Vredjate se!

Citat:
Original postavio Šakal
Citat:
Važno je ovde primetiti jednu stvar koja često zbunjuje ljude: prirodna selekcija nije “inteligentna sila” koja bira neke organizme zato što njihov razvoj vodi ka nekom određenom cilju...
Stvar koju treba primetiti jeste da evolucija nije nešto što ide “od manje kompleksnog ka kompleksnijem”, ili od goreg ka boljem. Iste promene na perajima koje su im omogućile da lepo žive u sezonskim rekama i plitkim barama ovim bi ribama bile velika smetnja u dubokoj vodi. One nisu postale “bolje” ili “razvijenije”, već prosto prilagođene svojoj životnoj sredini.

Nisam mogao da nadjem gde je ovo postavio... Vidite ovo je UBEDLJIVO najbolje izlaganje nekog evolucioniste... I ja necu vise da diskotujem sa vama vec samo sa SAKALOM!
Ovde su same zivotinje postale bolje time sto su dobile preraja u vodi? Brze su... Objasni mi od koga poticu ptice? I daj mi dokaz!! Slike... Da li znas kako opravdavaju postanak puzeva? Nastali su od crva, gomilala im se hrana na ledjima... Da li mi mozes reci i objasniti kako e to moguce?
Jos jednom, mislim da sa njime mogu normalno komunicirati bez vredjanja... Za razliku od ostalih... I voleo bih da mi on iznese dokaze....

Mali_Oglasi:
Pa izbacio sam sliku pauka... Bas na googlu sam i nasao... Jesi li video sliku?

sto se tice pauke pocni odavde http://en.wikipedia.org/wiki/Spider_evolution , pa prati reference i linkove i svhatices da je to sto pricas bezveze.

sto se tice savrsenog - otkud ti uopste ideja da je ljudsko telo blizu savrsenog?

a pazi sad ovo:

Mali_Oglasi:
Evolucija nas menja i nema tu vise polemike!!

evolucija ti je smesna, a izjavljujes ovako nesto....
nekako se to ne slaze....

i na kraju, kada su dokazi u pitanju - ne budi dosadan, imas 10 strana dokaza u najkracim crtama....ne treba isto ponavljati 50 puta. ako imas zamerku na neke od njih, ti lepo iznesi to pada pricamo...

Imajući u vidu da se ovaj forum zove "PRIRODNE NAUKE" predložio bih moderatorima da u top teme postave temu NAUČNI METOD u okviru koje bi se iznele neke osnovne postavke koje su preduslov za naučnu diskusiju pa da, pre nego što se pojedinci odluce da postaju, prvo procitaju bar osnove.(evo ja ću da postavim tu temu).
Takođe ja bih da sam na mestu moderatora brisao mnoge postove koje nemaju veze sa naukom jer im nije mesto u forumu nauka.
Pozdrav

stavicu je u lepljivu.....
potpuno te razumem o cemu pricas, ali i to moras da razumes da nije lako obuzdati gomilu ljudi koji misle da su svu pamet popili....i brisao sam, i zakljucavao, i pisao poruke i kojesta, ali ne vredi...

mada, po neki put mislim da je mozda bolje da zavedem diktaturu, pa nek se zale i kukaju kome hoce....

entropy:
Imajući u vidu da se ovaj forum zove "PRIRODNE NAUKE" predložio bih moderatorima da u top teme postave temu NAUČNI METOD u okviru koje bi se iznele neke osnovne postavke koje su preduslov za naučnu diskusiju pa da, pre nego što se pojedinci odluce da postaju, prvo procitaju bar osnove.(evo ja ću da postavim tu temu).
Takođe ja bih da sam na mestu moderatora brisao mnoge postove koje nemaju veze sa naukom jer im nije mesto u forumu nauka.
Pozdrav
Za otkrivanje prirodnih zakona postoje: Principi i metode naucnog istrazivanja. Tako nazovite temu.Naucni metod ne moze jer ih ima vise.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back