Teorija Evolucije - komentari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Obersturmfuehrer:
sto se tice pauke pocni odavde http://en.wikipedia.org/wiki/Spider_evolution , pa prati reference i linkove i svhatices da je to sto pricas bezveze.

sto se tice savrsenog - otkud ti uopste ideja da je ljudsko telo blizu savrsenog?

a pazi sad ovo:

evolucija ti je smesna, a izjavljujes ovako nesto....
nekako se to ne slaze....

i na kraju, kada su dokazi u pitanju - ne budi dosadan, imas 10 strana dokaza u najkracim crtama....ne treba isto ponavljati 50 puta. ako imas zamerku na neke od njih, ti lepo iznesi to pada pricamo...

Ponavljam PONOVO... Evolucija mi nije smesna NEGO NJENI DOKAZI... NJU NA NEKI NACIN POSTUJEM... NEMOJ DA LAZES VISE I DA LUPAS, CITAJ STA PISEM! Ocito si zaslepljen i ne zelis da pogledas ostala misljenja... A ono sto sam rekao, rekao sam jer ubacujete non stop neke "vase" Terorije u Teoriju EVOLUCIJE... I kada Citiram, citiram celu recenicu a ne kao ti... U kojem kontekstu sam ono napisao? U tom da ako evolucionisti tvrde DA NAS EVOLUCIJA MENJA... Ne mozes ti da kazes koja ce zivotinja da se promeni a koja ne.. SVE SE MENJA PO TEORIJI EVOLUCIJE! Da je od pauka nastala kraba, pauci bi izumreli! Jer bi svi evoluirali u Krabu... Ne bi ih vise bilo... To je neka logika! Ali nisu evoluirali jer su ostali isti kao i pre 380 miliona godina!
NISU se menjali! A ponavljam dokaze jer ih ocito ne gledate...

Mali_Oglasi:
Da je od pauka nastala kraba, pauci bi izumreli! Jer bi svi evoluirali u Krabu...

vec ti je odgovorio kolega...
tvoji komentari su na toliko niskom nivou da ne znam da l se vredi raspravljati...ako se malo bacis na proucavanje biologije i evolucije videces da su svi ti dokazi daleko od smesnog.
posto ocigledno nisi procitao pocetne postove, mogao bi da posetis ovaj sajt: http://www.teorijaevolucije.com/

PS. ne kaze se "izumreli", nego "izumrli" srbendo....

Obersturmfuehrer:
tvoji komentari su na toliko niskom nivou da ne znam da l se vredi raspravljati...ako se malo bacis na proucavanje biologije i evolucije videces da su svi ti dokazi daleko od smesnog.
posto ocigledno nisi procitao pocetne postove, mogao bi da posetis ovaj sajt: http://www.teorijaevolucije.com/

PS. ne kaze se "izumreli", nego "izumrli" srbendo....

Da a svaka recenica pocinje velikim slovom...
Posto jos ne znas sta su velika slova, ja cu te nauciti... Ona su evoluirala od malih...
Ocigledno, da ne znas kako da upotrebljavas ni zareze... Dakle prvo ti predji malo Vukovu gramatiku... Kreni prvo od slova...
Dakle posto jos niste shvatili poentu... I Krabe i Pauci po evoluciji imaju zajednickog pretka... Evoluirali su od neceg drugog... A nemam nameru da se bacim na proucavanju glupe teorije... Koja ne postoji!
P.S. Uf sto si me uvredio... Jesam Srbin iz Srbije i ponosan sam na to!
A sada prelazimo na poentu... KO JE OVDE PRAVOSLAVAC? Ovaj sigurno nije... Dalje...

dollar MC:
Ocigledno tvoja logika nema veze s vezom.
"Da je od pauka nastala kraba, pauci bi izumreli! Jer bi svi evoluirali u Krabu... Ne bi ih vise bilo... "
Da li si ti svestan sta pises?

A kao sto rekoh imaju zajednickog pretka"Po evoluciji" Sve jedno od koga je nastao pauk... Ja sam vam dao sliku da vidite da se pauci nisu menjali milionima godina... I VI TO NECETE DA PRIHVATITE!

NI OVAJ NIJE PRAVOSLAVAC... DALJE!

Obersturmfuehrer:
И шта ће паметно да прочита на њему? Тај сајт је невиђено смеће и толико провидан у покушају да камуфлира лажи и рупетине у тој "теорији" да је напросто смешно.

ЕДИТ А шта тек рећи за овај уводни бисер: "Jedna od najbolje potvrđenih i dokazanih teorija u nauci :rolleyes: Ključ napretka moderne medicine, biotehnologije i nauke o životu na Zemlji." Каква одвала, не могу да верујем.

Astral-Blade, ti ces me mnogo iznenaditi ako se uhvatis ovog pauka. Bez obzira sto imamo razlicite stavove, tvoje poruke sam citao sa nekim zanimanjem i zbog kojih sam (ponekad) ukljucivao mozak, a bogme i google.
Problem u tebi je sto milsis da je fizika laz, hemija laz, astronomija laz, medicina laz, biologija laz, Biblija istina. Doduse, od svega ovoga ona nema nikakv dokaz za svoje tvrdnje, ali bitno je da branimo pravoslavlje i verujemo (pardon, znamo) da je horoskop istinit. Omg

Obersturmfuehrer:
prijatelju, ti vec nekoliko postova buncas o necemu sto je smesno....

da vidimo TACNO sta ti je smesno sto je vezano za teoriju evolucije. mani se paukova, vec sam ti poslao linkove na kojima mozes da vidis razvoj te vrste.

mislim da ovo nema veze sa prirodnim naukama.
jel si siguran da si pogodio forum?

Ja sam ti poslao samo jednu sliku koja dokazuje da nisi u pravu a ti i dalje tvrdis da su se oni menjali... Nisu se menjali...
Pitanje je na mestu... Sada znas kakve "Vi"Evolucionisti koristite trikove... Isto i ti i svi radite po forumu... Postavljate ista pitanja... Namerno sam ubacio religiju! Eto i ona mi ima vise logike od onoga sto Evolucija prestavlja... Kada sam te demantovao na neke moje citate(koje si pogresno citirao) nisi rekao da sam u pravu, vec si krenuo da se vredjas na pravopis...Tipicno za evolucioniste da silaze sa teme... Mislim da nemas dovoljno pravih argumenata i to je to...
A smesno mi je to da su se crvi tovili i da su od njih nastali puzevi... Navodno zbog skupljanje hrane na ledjima... Zar se niko normalan ne bi smejao na ovakve price(gluposti).. Da li je ovo dokaz teorije evolucije??

dollar MC:
Astral-Blade, ti ces me mnogo iznenaditi ako se uhvatis ovog pauka. Bez obzira sto imamo razlicite stavove, tvoje poruke sam citao sa nekim zanimanjem i zbog kojih sam (ponekad) ukljucivao mozak, a bogme i google.
Problem u tebi je sto milsis da je fizika laz, hemija laz, astronomija laz, medicina laz, biologija laz, Biblija istina. Doduse, od svega ovoga ona nema nikakv dokaz za svoje tvrdnje, ali bitno je da branimo pravoslavlje i verujemo (pardon, znamo) da je horoskop istinit. Omg

Nemoj sad i ti... Kao razocaro si se... Sam si rekao da ne verujes u religiju ni u Boga... Mislim da je pauk samo jedan primer evolucije... Kao sto je covek nastao od majmuna a majmun od ko zna cega... Uzeo sam pauka kao jedinstven primer kako se zivot nije menjao milionima godina a ti kazes sada da je to glupost? Mislim da se ti pocmevas tome... Jer ono nije glupost vec istina da nisi u pravu!
I nadam se da necete opet koristiti moje recenice, kako verujem u evoluciju... Posto ne verujem... Citajte do kraja!

Ja spadam u grupu ljudi koji podrzavaju moderne interpretacije Darvinove teorije evolucije i dovoljno mi je to što znam da moje mišljenje dele svi ozbiljniji univerziteti na svetu.
Tačnije na spisku Top 500 World Universities koji je izbacila Institute of Higher Education, Shanghai Jiao Tong University nisam naišao ni na jedan univerzitet koji deli mišljenje ljudi koji neargumentovano napadaju teoriju evolucije na ovom forumu.

entropy:
Ja spadam u grupu ljudi koji podrzavaju moderne interpretacije Darvinove teorije evolucije i dovoljno mi je to što znam da moje mišljenje dele svi ozbiljniji univerziteti na svetu.
Tačnije na spisku Top 500 World Universities koji je izbacila Institute of Higher Education, Shanghai Jiao Tong University nisam naišao ni na jedan univerzitet koji deli mišljenje ljudi koji neargumentovano napadaju teoriju evolucije na ovom forumu.

Dobro ajde barem ti reci kako vidis ovu tvrdnju pravih "evolucionista"a to je da su se crvi tovili i da su od njih nastali puzevi... Hrana im se nagomilavala na ledjima... E samo to??

Mali_Oglas, da li si procitao sve sa linka koji ti je Ober dao? Ako jesi, a opet postavljas isto pitanje pauka, onda nisi smesan, onda si tragican. Na pitanje ti je dat odgovor, zasto neces da ga shvatis?
I po 15 put ti postavljam jedno kreacionisticko pitanje.
Kako je taj pauk star milionima godina kada je zemlja stara samo par hiljada?
A iako smatras da je covek nastao od majmuna, onda procitaj teoriju evolucije i ne baljezgaj gluposti.

dollar MC:
Mali_Oglas, da li si procitao sve sa linka koji ti je Ober dao? Ako jesi, a opet postavljas isto pitanje pauka, onda nisi smesan, onda si tragican. Na pitanje ti je dat odgovor, zasto neces da ga shvatis?
I po 15 put ti postavljam jedno kreacionisticko pitanje.
Kako je taj pauk star milionima godina kada je zemlja stara samo par hiljada?
A iako smatras da je covek nastao od majmuna, onda procitaj teoriju evolucije i ne baljezgaj gluposti.

Prvo, par hiljada su stare samo neke od starih civilizacija... A koliko je stara zemlja imam i tu dokaze... http://209.85.135.104/search?q=cach...+starost+zemlje&hl=en&ct=clnk&cd=2&lr=lang_sr
A ti kao pravi evolucionista morao bi da prihvatis sta kazu evolucionisti...
Sto se tice Obera on samo zna da vredja i nista drgugo... Nema pravih dokaza..Jer mu nisu na mestu!
I kako ti objasnjavas to kako su nastali puzevi??? Posto ocigledno ne zelis da prihvatis da se pauci nisu menjali... Precicemo i na druge zivotinje... Ptice su sledece, posle puzeva! Sve ako treba :P
I nemislim da su nastali od majmuna! Nemoj da mi ubacujete vise pogresne interpretacije... Citajte sve!

Uskaces sam sebi u usta sa tim linkom. Na njemu 'dokazuju' da je Zemlja stara 6000 godina. Opet te pitam, kako pauk moze biti star milionima, ako je Zemlja mlada 6000. A da si citao celu temu, kao i sukob Nauke i religije, bile bi ti mnogo jasnije sve stvari sa tog linka.
Ober ti je izneo dokaze koje ti nisi ni pogledao. Vezao si sebi oci tkaninom i ides tako kroz lavirint ne sumnjajuci da ces jednom naici na zid koji ce ti razbiti glavu. A mi te upucujemo da su zidovi svuda oko tebe.
I na puzeve cemo preci kad ti procitas sve o pauku. Mada sumnjam da ce to uci u tvoju glavu (bez uvrede)

dollar MC:
Uskaces sam sebi u usta sa tim linkom. Na njemu 'dokazuju' da je Zemlja stara 6000 godina. Opet te pitam, kako pauk moze biti star milionima, ako je Zemlja mlada 6000. A da si citao celu temu, kao i sukob Nauke i religije, bile bi ti mnogo jasnije sve stvari sa tog linka.
Ober ti je izneo dokaze koje ti nisi ni pogledao. Vezao si sebi oci tkaninom i ides tako kroz lavirint ne sumnjajuci da ces jednom naici na zid koji ce ti razbiti glavu. A mi te upucujemo da su zidovi svuda oko tebe.
I na puzeve cemo preci kad ti procitas sve o pauku. Mada sumnjam da ce to uci u tvoju glavu (bez uvrede)

Jesi li procitao da tu ima dve teorije? Mislim procitaj malo bolje... Nemoj da mi koristis religiju posto ocigledno ne verujes u njeno pravo znacenje... Jos sam ti naglasio, procitaj onaj deo gde se o evoluciji govori... 4,5 miljiardi godina! KOMENTARISEMO EVOLUCIJU A NE BIBLIJU....
Evolucionisti vide samo ono sto njima odgovara... Zato i kada nisu u pravu pokusavaju da ubace nove recince samo da bi bili u pravu!
I sto izbegavas da mi kazes to sa crvima?? Ajde pojasni vise i ne kuliraj pitanja!!!
Posto vidis da nisi u pravu, sta ces sada reci???

Vidim samo jednu stvar. A to je da kada se raspravljas sa budalom, ona te dovede na svoj nivo i pobedi te zbog iskustva.
U pravu si. Ti si pametan, mi smo glupi, Zemlju je stvorio Bog pre par hiljada godina, pauka je stvorio pre 380 miliona godina, pauk je u stvari neuspeli Adam (iliti Adam prvi), toliko sam ubedjen da si u pravu da vise necu procitati ni jednu knjigu i citacu samo male oglase... i horoskop. Ubedjen sam u to sto si rekao.
Pobedio si. Jesi zadovoljan?

deder mali oglasu, sta ono rece da ne valja kod teorije evolucije?

ako neces da prihvatis da su pauci evoluirali je tvoj problem, i ako mislis da mozes da dokazes bilo sta na osnovu JEDNE slike i neke price o jedenju crva, grdno se varas. i opet ponavljam, da si bilo sta procitao od onoga sto smo postavili, ne bi to pricao....
i opet postavljam link o evoluciji jos jednom: http://forum.krstarica.com/threads/133360

dakle imam pitanja za tebe:

1) gde to evolucija skripi?
2) ponudi drugu teoriju.

dollar MC:
Е да ми је таква памет, далеко бих догурао :)
Друже, потпуно је сулудо поистовећивати медицину са ХИВ-ом и вакцинама, космологију са Биг Бенгом, биологију са еволуцијом, итд, итд. Стварно не знам откуд ти идеја да изједначаваш ове ствари и што пре схватиш грешку, биће боље за тебе.

Библија је поплочана научним доказима по многим питањима, само их ти ниси проучавао. Почевши од самог стварања живота и свемира, геолошких процеса, астрономије, принципа здравог живота, медицине и још пуно тога. Библију је са научне стране немогуће срушити. Њени пропусти су другачије природе и тичу се на првом месту негирања (прећуткивања) чињенице да човека жестоко, заправо судбински одређује кретање небеске механике и њен распоред у тренутку рођења. Често ћеш чути мишљења да није у питању утицај, него просто синхроницитет који постоји на релацији макро и микрокосмоса. Ја се са тиме не слажем и имам доказе да није (само) синхроницитет у питању, што дискредитује библијски концепт.

А друга ствар, постоје бројни показатељи да је људска цивилизација старија од оне коју сугерише Библија. Наиме, египатске пирамиде на платоу Гизе су грађене тако да показују распоред звезда у појасу Ориона за годину 10450. п.н.е. :shock: а поред тога постоје мапе Антарктика из периода док исти није био под ледом са све рекама и планинама, што опет представља велики проблем за хронологију изнесену у библијском извештају по коме Земља није старија од неких 6000 година.

Проблем са еволуционистима је што се из неких разлога ужасно плаше могућности да је Библија тачна, па онда радије прихватају очигледне лажи које им се сервирају, а наравно постоје и верници којима је Свето писмо једини ауторитет, што је опет једна крајност и искључивост, нити за то има основа.

Astral-Blade:
Библија је поплочана научним доказима по многим питањима, само их ти ниси проучавао. Почевши од самог стварања живота и свемира, геолошких процеса, астрономије, принципа здравог живота, медицине и још пуно тога.

:)
hm, da kao sto je nojeva barka, zemlja u sred svemira, zemlja ravna, sunce koje se krece po nebu, zaustavljanje zemlje, teranje zemlje i sunca u rikverc, sedam puta jaca svetlost sunca za dan od meseca, postovecivanje planeta sa zvezdama, zvezde koje miruju na nebu, pa onda misljenje da je slepi mis ptica i slicno :D:D
vrlo naucno i poplocano :):)

Astral-Blade:
Као што рекох, сасвим је могуће да је нешто старија, што је опет далеко мања грешка од еволуционих небулоза и подметања типа 4,5 милијарди година.

Brate bilo bi pošteno da nam kažeš šta si po zanimanju imajući u vidu da iznosiš neke stavove kao da si još u osnovnoj.
Pa znaš li da ima pisanih izvora starijih od 15 000 godina?
Odakle li ti takvi podaci stvarno neznam?

P.S.
Ma koji se to evolucionisti plaše Biblije?
Ja stvarno pratim zbivanja u naučnom svetu (i to na univerzitetima a ne na forumima) ali to što ti iznosiš stvarno nigde nisam čuo. Da stvarno ima i najmanje istine u tome o čemu ti pričaš vido bih valjda bar jedan ozbiljan naučni rad na tu temu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back