Tenis

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako mislite da je JJ treca, a Ana peta zato shto JJ igra mnooooogo vise turnira onda mnooooogo gresite. Za WTA listu se racunaju rezultati na Gren slem i turnirima 1 kategorije na koje se igracica prijavi plus jos najbolji rezultati na ostalim turnirima ali do 17 turnira ukupno u zadnjih godinu dana. Znaci JJ moze za godinu dana da odigra 50 turnira, ali racuna se samo 17 kao i Ani.

JJ ima najjaci kung fu tj. tenis u ovom momentu. Ali ima i najveci problem, a to je JJ. Kad pobedi samu sebe onda ce lako da pobedi sve ostale ukljucujuci tu i Anu.

jeca je jednostavno jako nezgodan protivnik- tesko ju je pobediti osim ako niste igracica upravo onog tipa koji je npr. anin :) a takvi tipovi su redji... gledam na nju kao na nadala u muskom tenisu... :)
uskoro ana igra protiv sniderove.. nadam se da se malo oporavila posle sjajnog turnira... jeca sutra.

Ako mislite da je JJ treca, a Ana peta zato shto JJ igra mnooooogo vise turnira onda mnooooogo gresite. Za WTA listu se racunaju rezultati na Gren slem i turnirima 1 kategorije na koje se igracica prijavi plus jos najbolji rezultati na ostalim turnirima ali do 17 turnira ukupno u zadnjih godinu dana. Znaci JJ moze za godinu dana da odigra 50 turnira, ali racuna se samo 17 kao i Ani.

JJ ima najjaci kung fu tj. tenis u ovom momentu. Ali ima i najveci problem, a to je JJ. Kad pobedi samu sebe onda ce lako da pobedi sve ostale ukljucujuci tu i Anu.

Jeca ima sledece godine da prsne videces znas koliko poena ona ima da odbrani............a uzgred racunaju se svi turniri pa i oni iz 5 kategorije..............:lol:

Pa JJ nema nista posebno da brani. Nije osvojila neki GS turnir ni igrala u finalu, ostalo je sve nadoknadivo, a ima i mnogo mesta za napredak.

Sa druge strane Ana ce biti u velikom problemu, ove godine je imala srece pa uzela 700 poena za finale RG. A to nema nikakve sanse da odbrani sledece godine.

Pazi sledece godine ce sestre Vilijams da otkidaju, a vratila se i baba Lindzi, a tu je uvek i Henin. Njih 4 i JJ ce biti top 5.

Shto se tice broja turnira koji se racunaju naravno da mora da postoji neko ogranicenje, jer bi u suprotnom JJ koja je odigrala 28 turnira bila prva.

Ne moras da mi verujes procitaj sve ti lepo pise.

http://www.sonyericssonwtatour.com/...our.com/3/global/Pdfs/rankings/howitworks.pdf

WTA Štutgart: Uspešan start Ane Ivanović

Mlada srpska teniserka Ana Ivanović, peti nosilac, uspešno je startovala na WTA turniru u nemačkom gradu Štutgartu, koji se igra za nagradni fond od 456.700 evra, pošto jeu sredu, u meču prvog kola, savladala Švajcarkinju Pati Šnider sa 2:0, po setovima 6:0, 6:2.

Ana Ivanović će u drugom kolu igrati sa Ukrajinkom Katerinom Bondarenko, koja je na startu pobedila Italijanku Karin Knap rezultatom 2:0, po setovima 7:5, 6:0.

Druga srpska teniserka na ovom turniru, Jelena Janković, treća "kosturašica", bila je slobodna u prvom kolu, a u četvrtak igra sa Izraelkom Šahar Per.

Pa JJ nema nista posebno da brani. Nije osvojila neki GS turnir ni igrala u finalu, ostalo je sve nadoknadivo, a ima i mnogo mesta za napredak.

Sa druge strane Ana ce biti u velikom problemu, ove godine je imala srece pa uzela 700 poena za finale RG. A to nema nikakve sanse da odbrani sledece godine.

Pazi sledece godine ce sestre Vilijams da otkidaju, a vratila se i baba Lindzi, a tu je uvek i Henin. Njih 4 i JJ ce biti top 5.

Shto se tice broja turnira koji se racunaju naravno da mora da postoji neko ogranicenje, jer bi u suprotnom JJ koja je odigrala 28 turnira bila prva.

http://www.sonyericssonwtatour.com/...our.com/3/global/Pdfs/rankings/howitworks.pdf

Pa naravno da se svaki turnir ne boduje isto!!! Nisam na to mislio,ali Jelena sledece godine ima da brani mnoooogoooo poena!!! A sto mislis da Ana ne moze sledece godine do finala!!! Ja u svakom njenom mecu vidim poboljsanje!!! A do Roland Garrosa ima jos dugo,i mislim da i te kako moze cak i da osvoji!!! Ma videces sve jedno!!! :razz:

heh... sve zavisi kako ce devojke igrati. jelena brani dosta usitnjenih poena, a ana dosta krupnih.
ali nijedna nije u prednosti- imaju slican broj poena i obe ce morati da igraju dobro da ih sacuvaju. mozda ce ani tesko biti da brani grand slamove, ali ni jeci nece biti lako da ponovi toliki broj meceva. mozda jeca ima prostora za bolje rezultate na gs-u ali ana je na malo turnira ucestvovala i vecina turnira znacice bodove... :) samo ana da nastavi kako je krenula, jeca malo da poradi na servisu.... i ostaju u top 5 u najmanju ruku...
a ako nekoga zanima a ne zna- sutra ana igra od 14h (vs bondarenko cini mi se), a jeca odmah za njom (imace tezak posao protiv peer) :)
p.s. ana stvarno odvaljuje! nisam ocekivao onako lak mec sa "nezgodnom" sniderovom... ne znam da ju je iko onako pocistio u poslednjih 5 godina :)

heh... sve zavisi kako ce devojke igrati. jelena brani dosta usitnjenih poena, a ana dosta krupnih.
ali nijedna nije u prednosti- imaju slican broj poena i obe ce morati da igraju dobro da ih sacuvaju. mozda ce ani tesko biti da brani grand slamove, ali ni jeci nece biti lako da ponovi toliki broj meceva. mozda jeca ima prostora za bolje rezultate na gs-u ali ana je na malo turnira ucestvovala i vecina turnira znacice bodove... :) samo ana da nastavi kako je krenula, jeca malo da poradi na servisu.... i ostaju u top 5 u najmanju ruku...
a ako nekoga zanima a ne zna- sutra ana igra od 14h (vs bondarenko cini mi se), a jeca odmah za njom (imace tezak posao protiv peer) :)
p.s. ana stvarno odvaljuje! nisam ocekivao onako lak mec sa "nezgodnom" sniderovom... ne znam da ju je iko onako pocistio u poslednjih 5 godina :)

Znaci ne verujem kako se igrala sa njom!!! Da Ana danas u 2 igra protiv Bondarenko to bi trebalo lako da prodje,a Jelena protiv Peer(mislim da ce i ona dobiti,ali zavisi u kakvoj je formi)!!!

Ma koja crna Lindzi bre??? Ne moze tek tako da se vrati i igra onako kako je nekad igrala...

e jbg. ana zna samo vruce hladno. srecom u poslednje vreme sve cesce igra vruce :) jbg. nek se odmori malo... pitam se ko je osvojio najvise uzastopnih turnira, tj. koja je brojka u pitanju... ne verujem da je prevelika, pogotovo u poslednje vreme....

Ma koja crna Lindzi bre??? Ne moze tek tako da se vrati i igra onako kako je nekad igrala...

Moze zato shto je mnogo kvalitetnija od ovih koje danas igraju. O tome sam vec pisao ranije.

Uostalom zar nisi pratila shta je radila zadnje dve nedelje. Nije dugo igrala zbog trudnoce i rodjenja deteta. A onda je 3 meseca posle porodjaja uzela reket i isprasila trecu teniserku sveta JJ. Nedelju dana kasnije JJ se revansirala, ali i tu je bilo klanje.

Znaci Lindzi ono bez problema na svezinu igra top 5 tenis danas. A kad pocne redovno da igra turnire, stekne malo kondicije i udje u ritam sve ce to biti ok. Ipak ne ocekujem da ce opet biti broj jedan, mislim da ce to sledece godine biti Serena ili Venus. Ako budu zdrave naravno.

e jbg sto izgubi!!! Cini mi se da ona ne moze u kontinuitetu da igra!!! UVek joj treba pauza izmedju turnira,ali jbg!!!! SAd nek se odmori za Cirih!!! Nema veze,bravo Ana!!!

Moze zato shto je mnogo kvalitetnija od ovih koje danas igraju. O tome sam vec pisao ranije.

Uostalom zar nisi pratila shta je radila zadnje dve nedelje. Nije dugo igrala zbog trudnoce i rodjenja deteta. A onda je 3 meseca posle porodjaja uzela reket i isprasila trecu teniserku sveta JJ. Nedelju dana kasnije JJ se revansirala, ali i tu je bilo klanje.

Znaci Lindzi ono bez problema na svezinu igra top 5 tenis danas. A kad pocne redovno da igra turnire, stekne malo kondicije i udje u ritam sve ce to biti ok. Ipak ne ocekujem da ce opet biti broj jedan, mislim da ce to sledece godine biti Serena ili Venus. Ako budu zdrave naravno.

I ako joj sudije budu sudile kao protiv JJ, ne moze niko da je zaustavi...
Kupila zena sebi lepo turnir, i u finalu su sudije toliko navijale za nju da je narod, smejuci se, izlazio sa meca... Proguglaj malo, videces... A i bilo je i u nasoj stampi... JJ nije htela posle meca ni da se rukuje sa sudijom, polomila je reket pa mu davala da on igra... Cirkus...
Tesko da ce se Lindzi vratiti u sam vrh... I zasto toliko forsiranje americkih teniserki s tvoje strane?... Njih tri odjednom favoriti za broj jedan?...

Pa da uvek je nesto. Ovamo je sudije pokradu, u Kini je boli vrat kad gubi, ali ne ozbiljno nego onako u najboljem Noletovom stilu od pre godinu-dve... Treba biti bar malo dostojanstven i u porazu.

Volim ja JJ, ali moram malo da je kritikujem. Mnogo se opustila u zadnje vreme. Ipak je to velika blamaza da je pobedi zena samo 3 meseca posle porodjaja.

Nama su uvek sudije krive, uvek nam nesto smestaju, neke teorije zavere, shta ce to Lindzi da kupuje sudije i turnire. A nije dobila samo JJ dobila je i Dementijevu koja je 15. i to na drugom turniru. Nema valjda nameru da kupi sve turnire do kraja zivota.

Volim ja JJ, ali moram malo da je kritikujem. Mnogo se opustila u zadnje vreme.

Slazem se...Poslednjih nekoliko turnira kad je igrala,njena igra nije bila ni nalik na onu pravu JJ !!! Mislim da se u jednom trenutku preforsirala,precenila je sebe,i onda je posustala...Sad ne moze da se vrati u normalu !!! Ali,mislim da ce uskoro biti ona stara JJ !! ;)

Pa da uvek je nesto. Ovamo je sudije pokradu, u Kini je boli vrat kad gubi, ali ne ozbiljno nego onako u najboljem Noletovom stilu od pre godinu-dve... Treba biti bar malo dostojanstven i u porazu.

Volim ja JJ, ali moram malo da je kritikujem. Mnogo se opustila u zadnje vreme. Ipak je to velika blamaza da je pobedi zena samo 3 meseca posle porodjaja.

Nama su uvek sudije krive, uvek nam nesto smestaju, neke teorije zavere, shta ce to Lindzi da kupuje sudije i turnire. A nije dobila samo JJ dobila je i Dementijevu koja je 15. i to na drugom turniru. Nema valjda nameru da kupi sve turnire do kraja zivota.

Ne generalizuj, dao sam KONKRETAN primer, koji si uopsteno prokomentarisao. Na tom turniru je kradja bila toliko ocigledna, da to nije bila jedna lopta i milimetri, vec najmanje njih 10, i to po 5-6cm od linije. Kao sto rekoh, PUBLIKA je izlazila sa meca, smejuci se... ESPN je to komentarisao kao sramotu... Ako ne znas o cemu pricas, ne javljaj se bez argumenata, samo pisanija radi... Ni ja ne volim njeno ponasanje kad (iz)gubi, ali ovde je bila 100% u pravu... Batali tu demagogiju "nama su uvek sudije krive"; nisu UVEK, nego TADA, lepo rekoh...
Sto se tice tvojih favorizovanih Amerikanki, videsmo juce Serenu (zdrava je, zar ne?); od Carlstona ne moze da prodje cetvrtfinale, vec 5-6 turnira zaredom... Venus i ne spominjem... ni porodilju, ziva bila... Daleko su one od #1, i tu ce i ostati; pri vrhu, ali ne i na vrhu... Moje misljenje, videcemo dogodine da li sam bio u pravu... ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back