TASOS - u reči i slici

hvala svima na odgovorima.
plan obilaska Tasosa svakako ćemo napraviti pre polaska, a imamo još 87 dana i 10 sati :(
Nikana vidimo se, a i ostali ako ste na Tasosu od 22. juna
Nikana je u pravu za daljinar gde su rastojanja očigledno merena u smeru okretanja kazaljke na satu. Hellen pogledaj 18. red 14 kolonu - 1,4km.
Pozdrav :super:

Nandzi gde cete biti u Pefkariju?
DrKg, amelie poulain ti je lepo odgovorila. Isto to bih i ja napisala, s tim sto bih dodala da plaza u Limenariji, tamo gde je vas smestaj, jeste duga otprilike 2 km. Problem vam moze predstavljati, narocito ako imate malu decu, kamenje pri ulasku u vod. Ipak s obzirom da je plaza jako dugo sigurna sam da cete naci neko mesto sa boljim ulazom.
Mozete otici i do centra Limenarije gde je malo bolja plaza, ali znatno manja. Inace Limenarija je malo mesto i nista vam ne moze biti daleko. Pravi pogodak je taj sto ste kolima i sto cete obilaziti druge plaze, pa vam limenarijska moze posluziti samo ponekad. Steta bi bilo da se na njoj cesto kupate.
Najbolje je napraviti plan letovanja jos pre nego sto krenete te tako pokusati da obidjete sto je vise moguce.
Eto nandzi je u istom periodu u Pefkariju, ja sam uvek tu, DrKg ce biti tu...dovoljno veliko drustvo za jedan zajednicki iforumaski zlazak...Bilo bi lepo da se pridruze i ostali koji ce biti tu...
Veliki pozdrav...

KA PA XI !!!! jedva cekam, 4 godine bez Grcke, ceznem, venem....docekacu valjda i taj odmor ;)

Draga Nikana,,procitah skoro sva izlaganja sa foruma i najvise su mi pomogli tvoji opisi.Mi prvi put letujemo na Tasosu,u Limenasu.Pokupila sam sve informacije sa foruma ali niko nije napisao da li u Limenasu ili nekom drugom gradicu postoje i prodavnice(butici) sa obucom i krpicama?Pa opste je poznato da mi Srbi volimo da pazarimo u Grckoj.pozdravljam te.A odgovorima mogu da se pridruze i drugi koji imaju informacije.Hvala unapred

Draga Nikana,,procitah skoro sva izlaganja sa foruma i najvise su mi pomogli tvoji opisi.Mi prvi put letujemo na Tasosu,u Limenasu.Pokupila sam sve informacije sa foruma ali niko nije napisao da li u Limenasu ili nekom drugom gradicu postoje i prodavnice(butici) sa obucom i krpicama?Pa opste je poznato da mi Srbi volimo da pazarimo u Grckoj.pozdravljam te.A odgovorima mogu da se pridruze i drugi koji imaju informacije.Hvala unapred

Hvala ti Zvoncice...drago mi je ako sam ti pomogla. Pokusavam da sve sto znam o Tasosu, a sto bi moglo da pomogne nasim ljudima napisem u svom blogu na www.nikanaflight.blogspot.com. Dala si mi ideju da jednu temu posvetim sopingu, mada o tome nema puno da se pise, jer je Tasos "slab" sto se tice sopinga. U Limenasu postoji puno prodavnica sa garderobom, ali roba je kao i kod nas vecim delom kineskog porekla, samo skuplja nego u Srbiji. Postoji samo nekoliko radnji sa firmiranom garderobom, sve ostalo je...lose. Ne znam kakav soping volis i koliko puno ocekujes, da ne pomislis da bas nema prodavnica i da nista neces lepo moci da nadjes...dopasce ti se sigurno mnogo stvari, ali nije to onaj soping koji moze da raspameti nas zene...:heart:

Ove godine treba da letujem na tasosu!!!!! Molim vas pomozite ne mogu da se odlucim izmedju hotela Pahis Beach,Tasos apartmana u Pefkariu i vile Nama u Skali Potamii.Da li je neko bio u nekom od ovih mesta i da li moze da mi kaze nesto o samim mestima i plazi???Kakav je smestaj u Pahisu obzirom na cenu?????

Летоваћу у Пефкарију, па ових дана гуглам о Тасосу, гледам фоторграфије, планирам...

Не возим ауто, а волела бих да обиђем бар оно што ми је близу. Видим да се до Потоса може пешке. Постоји ли пешачка стаза донде?

Како се може стићи до Лименарије? Може ли пешке? Има ли аутобуса или таксија? Како се крећу цене?

Колико сам схватила плажа Металиа се налази када се крене од Лименарије према Пефкарију. Како се може стићи до ње?

Летоваћу у Пефкарију, па ових дана гуглам о Тасосу, гледам фоторграфије, планирам...

Не возим ауто, а волела бих да обиђем бар оно што ми је близу. Видим да се до Потоса може пешке. Постоји ли пешачка стаза донде?

Како се може стићи до Лименарије? Може ли пешке? Има ли аутобуса или таксија? Како се крећу цене?

Колико сам схватила плажа Металиа се налази када се крене од Лименарије према Пефкарију. Како се може стићи до ње?
Od Pefkarija do Potosa imaš oko 700m, što je 10-tak minuta šetnje sporednim putem (kojim, inače, idu i automobili ali retko). Kraćim delom šetnje, možda 50-tak metara prolaziš i magistralnim putem. Verovatno ćeš se uveče, kao i mnogi koji su u Pefkari došli kolima, prošetati pešice do Potosa.

Do Limenarije ima 2,5 km, može se ići i peške uz ivicu magistralnog puta što ljudi čine, ali to već nije tako blizu. Na putu prema Limenariji, na oko 1km od Pefkarija je diskoteka Bolero koja počinje aktivno da radi pre ponoći pa do jutra. Pošto je u Limenariji i Potosu radno vreme kafića do 02h, onda svi kojima se još zabavlja pohrle u Bolero i tamo dočekaju jutro. Zato se u to doba mogu videti i pešaci kako zuje u tom pravcu sa obe strane.

Od Limenarije do Potosa ima autobusa, i jeftini su ali ne rade noću. Zato taksi košta 5€ u jednom smeru pa se klinci grupišu, podele trošak i onda im ne bude skupo.

@zvoncicaKg

Draga Zvoncice , prosle godine kada sam bila na Tasosu bio je organizovan celodnevni izlet u Kavalu predvidjen pored obilaska grada i za shopping. Kazu da se stosta tamo moze naci.
Ipak raspitaj se kod devojaka iz agencije, one ce ti najpreciznije reci sta gde mozes naci.
Pozdrav.

Od Pefkarija do Potosa imaš oko 700m, što je 10-tak minuta šetnje sporednim putem (kojim, inače, idu i automobili ali retko). Kraćim delom šetnje, možda 50-tak metara prolaziš i magistralnim putem. Verovatno ćeš se uveče, kao i mnogi koji su u Pefkari došli kolima, prošetati pešice do Potosa.

Do Limenarije ima 2,5 km, može se ići i peške uz ivicu magistralnog puta što ljudi čine, ali to već nije tako blizu. Na putu prema Limenariji, na oko 1km od Pefkarija je diskoteka Bolero koja počinje aktivno da radi pre ponoći pa do jutra. Pošto je u Limenariji i Potosu radno vreme kafića do 02h, onda svi kojima se još zabavlja pohrle u Bolero i tamo dočekaju jutro. Zato se u to doba mogu videti i pešaci kako zuje u tom pravcu sa obe strane.

Od Limenarije do Potosa ima autobusa, i jeftini su ali ne rade noću. Zato taksi košta 5€ u jednom smeru pa se klinci grupišu, podele trošak i onda im ne bude skupo.

Хвала пуно! :)
Дискотеке су ме интересовале још у прошлом веку. ;):lol:
Остале информације су ми корисне! :D

Mi smo bili pre 3 godine na Tasosu,u Limenasu,preko Argusa na nekoj teskoj periferiji u brdu.Blizu je bila samo neka manja prodavnica i nesto malo dalje samousluga,ali su cene
bile osetno vece nego npr u Stavrosu ili Haniotiju.Paradajz oko 2e,jabuke 2,5e,a suhomesnato i sir ohohoo.Lokumades 3e,giros 2,5e jos onda.U Limenariji i Potosu su cene bile nize oko 20% a moglo se povoljno naci voce i povrce jer je mnogo veca ponuda nego u Limenasu.Sto se tice shopinga slabo,sto valja skupo.Ali zato sto se tice prirode,plaza,mora to nadoknadi sve ostalo.Najbolje je ako imate neka kola obici sve plaze
Makriamos,gde smo dolazili oko pola 9 jer se od 9 naplacivao ulaz,a suncobran i lezaljke bili 7e na revers-dobijes kljuc i moras da das cini mi se 5e koje ti vrate kad im doneses kljuc.Golden beach gde su uvek cak i meni koja ne volim talase simpaticni talasi obavezno.Skala Rahoni nam se nije svidela ,kao i plaza u samom Limenasu koja je bila puna nekih morskih krastavaca a druga nam je bila daleko.Simpa je i Aliki,samo malo manja.Ako volite intimu,ima manjih plaza za vas svuda.Preporucujem i slatko selo Panagia
gde se sluzi topla jagnjetina i jaretina po pristojnim cenama,a preko ulice baklave i kolaci.
Kada bih opet isla izabrala bih Potos kao bazu jer je tamo i plaza ok a ima gde i da se proseta.DOBAR PROVOD!;)

Ma nemislim ja na neki extra shoping,nego onako u vecernjim setnjama ako naletim na nesto da mi se dopadne,decije sandalice,majice pa i neke fine papuce,haljina itd.Ove godine bih nosila bas minimalno prtljaga,pa sam mislila malo da se ponovimo na tasosu.Niki molim te ako mozes raspitaj se gde je vila Evridiki u Limenasu,na karti u katalogu mi deluje da smo bas dosta van grada.ili ako neko od forumasa zna nesto neka mi napise.Nikana kako ti ovo zvuči NIKI . Sad sam videla šta sam napisala.pozdrav.Pozdrav i za Ameliju.Hvala za info.

Onda ces Zvonchice sigurno biti zadovoljna shopingom...ja sam mislila da mislis na neki ozbiljan soping, kao sto se ranije islo u Grcku i vracalo sa prepunim torbama...
Niki je OK, tako me zovu i na drugom forumu i ne ljutim se:)))
Pokusacu da se saznam nesto o ovom smestaju, mada generalno ne znam puno o smestaju o Limenasu. Pozzz

Ove godine treba da letujem na tasosu!!!!! Molim vas pomozite ne mogu da se odlucim izmedju hotela Pahis Beach,Tasos apartmana u Pefkariu i vile Nama u Skali Potamii.Da li je neko bio u nekom od ovih mesta i da li moze da mi kaze nesto o samim mestima i plazi???Kakav je smestaj u Pahisu obzirom na cenu?????

O vili Nama ne znam skoro nista...a sto se tice hotela Pahis beach i Tasos apartmana mogu ti napisati ponesto.

Pahis beach se sastoji od vise malih jednospratnih i dvospratnih kucica u velikom dvoristu u hladovini borova i maslina. Nalaze se na samoj plazi Pahis.
Verovatno znate da je plaza Pahis jako lepa, sa prirodnim hladom, pescana, sa dugim plicakom, idealna za decu...Sobe u ovom "hotelu" su jako skromne. Male su i nemaju klimu ni kuhinju. Vecina smestenih u ovom hotelu ceo dan provodi na plazi, jer je boravak na ovoj plazi jako prijatan i samim tim sto vam je smestaj bukvalno na plazi daje vam mogucnost da na plazi budete do mraka. Restoran je odmah tu. Neki turisti su mi pricali kako obicno ostave svoju malu decu da spavaju u sobi, a kada se probude ona sama dotrce do njih. Ovo vam govori o blizini plaze i osecaju da ste na nekom zasticenom, svom prostoru. Morate takodje znati da pored hotela imate samo restoran i kafic i da nema prodavnica. Prva prodavnica za snabdevanje hranom nalazi se na 2km!!! Limenas je udaljen 10 km. Dakle u ukoliko ste kolima i zelite skroman smestaj uz plazu letovanje na Pahisu vam moze biti letovanje iz snova, ukoliko nemate auto...onda moze biti problema zbog udaljenosti prodavnice i prvog naseljenog mesta. Pogledajte sta je Hasek pisao o ovom hotelu.

Sto se apartmana Tasos tice, oni se nalaze u Pefkariju na 600m od ulaska u Potos i nekih 800m od samog centra. U Pefkariju imate jednu malu prodavnicu gde mozete nabaviti osnovne namirnice, ali i odlazak do Potosa moze predstavljati lepu setnju.
Sami apartmani se nalaze u velikom dvoristu na 2 minuta od plaze. Plaza po meni nije tako lepa kao Pahis, ali nije losa. Apartmani su kudikamo prostraniji nego u hotelu na Pahisu, imaju klimu, kuhinju...Apartmani koji su smesteni u prizemlju imaju terase i sa prednje i zadnje strane te se tako mozete sklanjati od sunca kada vam je to potrebno. Pored apartmana, u borovom hladu, nalazi se parking. Hotel Thassos vam je na 80-100m od apartmana i mozete koristiti njegov bazen. U apartmanima su uglavnom porodice sa malom decom te tako deca imaju drustvo i uglavnom se sve porodice medjusobno druze.

Dakle: u Pefkariju niste tako izolovani kao na Pahisu, ali na Pahisu je mnogo lepsa plaza. Smestaj je bolji u apartmanima Tasos, ali na Pahisu imate polupansion...

Za sta cete se odluciti zavisi od vas i od vasih potreba, jer se ove ponude dosta razlikuju medjusobno...

Zdravo drugari! Ja sam prvi put na forumu Krstarice i oci su mi ispale trazeci informacije o Tasosu, a onda, gle cuda, naidjem na vas, Tasosovce,hehehe. Naime, krajem avgusta planiram da sa devojkom idem u Potos u vilu PAPAIKONOMU II preko agencije Atlantic, pa me zanima da mi neko kaze nesto vise ako zna zato sto ovi iz agencije nisu totalno upoznati sa onim sto rade, kazu, ovo im je prva sezona u toj viili. Zapravo, svuda na netu postoje slike vile Papaikonomu I, ali nigde nema Papaikonomu II, a ja ne bih zeleo da me tamo za 250 evra doceka neprijatno iznenadjenje! Ako mozete, pomozite. Hvala unapred! Aleksandar

Pitanje za "sanjaca".Molim te objasni mi gde ste to bili u Limenasu jer sam ja uzela vilu Evridiki (samo je ona bila slobodna) Kako je objasnjeno u Argusovom katalogu na mapi grada ta ulica od nase vile vodi na tarzanas plazu ako sam dobro skapirala.ali sve to mi nekako deluje bas daleko od grada a i od gradske plaze.Vec sam 2-3 puta postavljala pitanje u vezi ove vile ali niko nista nezna.Jedina mi je nada nasa sveznalica Nikana.

Ima i taksija i autobusa iz Pefkarija do Limenarije, Taksi kosta 4-5evra, a autobus 1,20. Mozes i peske i do Limenarije i Metalije, ali postoji jedan deo puta, magistralom bez trotoara, pa nije toliko bezbedno.
Ukoliko zelis da pogledas cene autobuskih karti do svih destinacija na ostrvu baci pogled ovde: http://nikanaflight.blogspot.com/2009/03/obilazak-ostrva-autobusom_27.html

Back