Ove godine treba da letujem na tasosu!!!!! Molim vas pomozite ne mogu da se odlucim izmedju hotela Pahis Beach,Tasos apartmana u Pefkariu i vile Nama u Skali Potamii.Da li je neko bio u nekom od ovih mesta i da li moze da mi kaze nesto o samim mestima i plazi???Kakav je smestaj u Pahisu obzirom na cenu?????
O vili Nama ne znam skoro nista...a sto se tice hotela Pahis beach i Tasos apartmana mogu ti napisati ponesto.
Pahis beach se sastoji od vise malih jednospratnih i dvospratnih kucica u velikom dvoristu u hladovini borova i maslina. Nalaze se na samoj plazi Pahis.
Verovatno znate da je plaza Pahis jako lepa, sa prirodnim hladom, pescana, sa dugim plicakom, idealna za decu...Sobe u ovom "hotelu" su jako skromne. Male su i nemaju klimu ni kuhinju. Vecina smestenih u ovom hotelu ceo dan provodi na plazi, jer je boravak na ovoj plazi jako prijatan i samim tim sto vam je smestaj bukvalno na plazi daje vam mogucnost da na plazi budete do mraka. Restoran je odmah tu. Neki turisti su mi pricali kako obicno ostave svoju malu decu da spavaju u sobi, a kada se probude ona sama dotrce do njih. Ovo vam govori o blizini plaze i osecaju da ste na nekom zasticenom, svom prostoru. Morate takodje znati da pored hotela imate samo restoran i kafic i da nema prodavnica. Prva prodavnica za snabdevanje hranom nalazi se na 2km!!! Limenas je udaljen 10 km. Dakle u ukoliko ste kolima i zelite skroman smestaj uz plazu letovanje na Pahisu vam moze biti letovanje iz snova, ukoliko nemate auto...onda moze biti problema zbog udaljenosti prodavnice i prvog naseljenog mesta. Pogledajte sta je Hasek pisao o ovom hotelu.
Sto se apartmana Tasos tice, oni se nalaze u Pefkariju na 600m od ulaska u Potos i nekih 800m od samog centra. U Pefkariju imate jednu malu prodavnicu gde mozete nabaviti osnovne namirnice, ali i odlazak do Potosa moze predstavljati lepu setnju.
Sami apartmani se nalaze u velikom dvoristu na 2 minuta od plaze. Plaza po meni nije tako lepa kao Pahis, ali nije losa. Apartmani su kudikamo prostraniji nego u hotelu na Pahisu, imaju klimu, kuhinju...Apartmani koji su smesteni u prizemlju imaju terase i sa prednje i zadnje strane te se tako mozete sklanjati od sunca kada vam je to potrebno. Pored apartmana, u borovom hladu, nalazi se parking. Hotel Thassos vam je na 80-100m od apartmana i mozete koristiti njegov bazen. U apartmanima su uglavnom porodice sa malom decom te tako deca imaju drustvo i uglavnom se sve porodice medjusobno druze.
Dakle: u Pefkariju niste tako izolovani kao na Pahisu, ali na Pahisu je mnogo lepsa plaza. Smestaj je bolji u apartmanima Tasos, ali na Pahisu imate polupansion...
Za sta cete se odluciti zavisi od vas i od vasih potreba, jer se ove ponude dosta razlikuju medjusobno...