TASOS - u reči i slici

Nas smestaj u Potosu je bio prilicno udaljen od mesta gde nas je autobus ostavio,ali agencija je imala odlicno resenje,gazda je dosao po sve nase stvari sa svojim kamioncetom,a nas je devojka iz agencije povela peske i to nekom precicom.Tako je bilo organizovano i za povratak,zaista lepo sa njihove strane.

Sve se moze kad se hoce.... Pored ovakvih komentara zivece i radice mnogo agencija... A ponekad cete se svi upitati zasto ste dali svoje pare... Krvavo zaradjene.....

Draga nikana, nece se zatvoriti agencija, ne sekirajte se...
Ma ne sekira se ona uopšte. I da se agencija zatvori (iz ne znam kojeg razloga), ima ona svoj dragstor u Limenariji koji je dobrano izreklamirala na svim forumima! ;)

Ma ne sekira se ona uopšte. I da se agencija zatvori (iz ne znam kojeg razloga), ima ona svoj dragstor u Limenariji koji je dobrano izreklamirala na svim forumima! ;)

E sad moram i ja da se ukljucim. Citala sam sve forume na temu Tasos i odolevala da postanem clan. Ali moram...
Ove godine sam letovala tamo i upoznala ovde isprozivanu devojku. Stvarno ne znam zasto je napadate. Ako je iko spomenuo taj dragstor to sigurno nije bila ona, vec ljudi koji su odlazili u Limenariju i pisali na forumima.
Inace, ne secam se da sam skoro upoznala tako finu i dobru devojku kao sto je nikana1.

pozdrav za nikanu :bye:

E davno se nisam ovako slatko nasmejala:). Koc, dobrodošla:bye:Vrati se na predhodnu stranu i sve će ti biti jasno. Niko Nikanu nije prozvao već je ona pokušala da na logičan način dotičnoj članici objasni zašto autobus ne vozi putnike do vrata apartmana u Pefkariju. Inače, Nikanu nisam upoznala ali je ona jedna od zaslužnih osoba na ovom forumu (i naravno DekiM:lol:) zašto sam ja prošle godine prvi put otišla na Thassos. U međuvremenu me je bilo svuda a sad u septembru ponovo...put Thassos-a.:super:

Poslednja izmena:
malo da se uključim u razgovor vezan za Tasos...upravo sam došao sa tog ostrva i malo sam razočaran onim što pruža i što se može videti,uprkos pričama koje sam video na raznim sajtovima pre putovanja.Zaista ne znam šta je to toliko privlačno na Tasosu pa da me natera da i sledeće godine odem tamo?Iskreno,nisu tamo videli ni "T" od nekog turizma.Od gostoprimljivosti,usluge,jezika pa do urbanizovanja i ulaganja.Išao sam svojim autom pa sam mogao da priuštim sebi jeftiniji obilazak ovog ostrva(iz dosade) i da vidim čak i neka sela koja nisu na turističkoj ponudi i koja su u unutrašnjosti ostrva...Blago rečeno-užas...A plaže?Ma super su ali ja nisam došao na planinarenje već na letovanje...I kada su pričali da su im plaže super,uređene,more čisto ja im poverovao.I video na slikama..međutim,tamo je ona prava slika...Većinu plaža je lepo gledati sa puta ili nekog uzvišenja ali je prava muka spustiti se do tih plaža pogotovo ako imate manje dete kao što imam ja.Drugo,plaže su peskovite i more jeste uglavnom čisto ali je prepuno osa i more meduza.Treće,kao jedna od plaža, kojima je lakše prići a da nije gradska ili seoska,Aliki je mala i prenatrpana.Paradiso plaža je puna osa ali je dosta lepa i da bi sišli do nje trebalo bi da imate u najmanju ruku neki džip ili Dačiju (zbog visine) ili da se pripremite na strmo spuštanbje do mora.A tek gore da se popnete?A na plaži jedan restoran u kojem ne možete popiti piće ako ne ručate...Već za šank,pa piće ili sladoled u rukwe i na 40 stepeni da pijete ili ližete.Alexander plaža.pored lepog hotela u kojem imate dva bazena ali se zbog dubine istih ne zna koji je za decu a koji za odrasle...A do mora preko kamenja...I uglavnom su sve plaže takve...Na kraju,kakva je to plaža kada na njoj vidite jedan suncobran..ili je teško do nje sići ili je kamen do kamena u vodi.Ipak sam ja parkirao svoj auto (posle teško nađenog parking mesta) i išao poslednjih nekoliko dana na seosku plažu u Potosu.O smešnom smeštaju u organizaciji Nitravela ne bih da govorim...o cenama takođe ne bih...o dve pekare i tri kafića koji rade do 24.00h isto ne bi da govorim...otišao sam u Stavros da posle 10 dana provedenih na Tasosu osetim malo civilizacije i da mi se dete zaljulja na ljuljašku i spusti niz tobogan...Pet dana pravog letovanja...I verovatno nikada više Tasos

.....Paradiso plaža je puna osa ali je dosta lepa i da bi sišli do nje trebalo bi da imate u najmanju ruku neki džip ili Dačiju (zbog visine) ili da se pripremite na strmo spuštanbje do mora.A tek gore da se popnete?A na plaži jedan restoran u kojem ne možete popiti piće ako ne ručate...Već za šank,pa piće ili sladoled u rukwe i na 40 stepeni da pijete ili ližete....

Dragisa prijatelju, shvatam da si se lose proveo ali ovo o Paradiso plazi su sve same neistine.
Ja licno na Tasos idem vec 6 godina upravo zbog te plaze. Kolima se moze bukvalno uci u vodu ( ja sam isao sa Yugom, Skodom felicijom, Pezoom 207 i Puntom ). Na plazi postoje dva kafica - restorana, a pice mozete piti gde volite ...

Dragiša,
Vi se možda jeste informisali na forumima, ali očigledno ili ne dovoljno ili niste uzeli sve parametre u obzir kada ste odabrali jug ostrva za smeštaj?
Ne znam gde nestade u ovom ''putopisu'' Pachis plaža, idealna za malu decu, puna borove hladovine, sa dva restorana za ručavanje i tri kafića? Da ne govorim da je auto BUKVALNO moguće parkirati kraj talasa koji zapljuskuju obalu..
Gde je Golden Beach, do koga se dolazi asfaltiranim putem, sa širokim parkingom, udobnom plažom?
Kud nestade Skala Potamia, odmaralište pogodno za roditelje sa sitnom decom?
A da ne govorim o varijanti-koliko dubok džep, toliko uživanja, pa pravac Makrijamos bungalovi?

Jasno mi je otkud toliko nezadovoljstva-izabrali ste pogrešan deo ostrva i pogrešan period godine za letovanje na Tasosu. Ljudi, još jednom ponavljam-ko hoće sa malom decom, bez osa, bez meduza, bez komaraca, bez gužve-JUN MESEC!!!
A i da dodam, birajte, sever ostrva, koji je urbanizovaniji, gde se nalazi jedini pravi grad na ostrvu, Limenas.

Ako ne možete u junu da dobijete odmor, a vi zaobiđite Tasos.. Ako želite mondensko letovalište, zaobiđite Tasos.. Pa Grčka bar ima takvih letovališta na pretek! Skoknite na Rodos avionom, jako je lepo!

Eto nekog nauka, kad budete pričali svojim prijateljima koji npr. imaju isto malu decu i želju da odu na Tasos, da ih ne uputite samo u vašu jednu stranu medalje.. i priznate da ste napravili pogrešan odabir.

Sve najbolje dogodine!

Potpuno se slazem sa Banetom i Cmokom. Plaza Paradiso je sjajna plaza... Do nje je moguce doci kolima, postoji parking sa solidnim kapacitetom. Moguce je sici i peske (sto sam licno vise puta radio), ali je za peske uspon veliki. Kolima - nema problema - ponovo licno isprobano. Na plazi postoji kafe u koji mozete slobodno sesti i popiti pice gde god zelite, bez ikakvog uslovljavanja ruckom i sl.
Cmoka je apsolutno u pravu - Tasos nije mondensko letovaliste i lepota Tasosa jeste upravo u prirodi - u plazama koje su takve kakve jesu i pogotovo sto se mogu naci plaze na kojima vam drugi ljudi ne sede na glavi.
Naravno, razumem da se neko lose proveo i jos vise da mu se negde nije svidelo. Ljudi imaju razlicite zahteve i to je potpuno opravdano. Stoga, Dragisa, preostaje Vam da dogodine napravite izbor koji vise odgovara Vasim zahtevima. Ili da proverite lokacije koje je Cmoka pomenula.

Dragisa prijatelju, shvatam da si se lose proveo ali ovo o Paradiso plazi su sve same neistine.
Ja licno na Tasos idem vec 6 godina upravo zbog te plaze. Kolima se moze bukvalno uci u vodu ( ja sam isao sa Yugom, Skodom felicijom, Pezoom 207 i Puntom ). Na plazi postoje dva kafica - restorana, a pice mozete piti gde volite ...

Mi smo išli Pežoom 406 karavanom.. Sve je jasno.. Možda treba biti veštiji vozač.
Plaža je lepa, plićak idealan za klince. Meni nije odgovaralo što nema prirodnog hlada ili boljih suncobrana, pa smo šmugnuli kada nam je postalo neprijatno. Ipak smo se dovoljno dugo zadržali, obzirom da smo uvek rano ujutru išli na plažu, dok nije jako sunce..

Dragisa,
verovatno nisi avanturisticki tip. Mozda vise volis iz sobe odmah da uskocis u more, onda nisi trebao na Tasos. Ja sam ove godine bila 20 dana tamo i obisli smo preko 30 plaza. I pesaka, i kolima, i preko planina, kroz osinjake.... ma kako hoces. Jednostavno, tako ti je to na ostrvu.

Aman, ljudi sasvim je normalno da se nekom ne svidi neka destinacija.
Hvala bogu što je tako. Inače bi se svi nabili na jedno mesto i to više ne bi bilo to.

Svaka destinacija se može različito doživeti u zavisnosti od raspoloženja, trenutnog stanja u određenom periodu (ima gužve, nema gužve, ima / nema osa, toplo / hladno more, vetar, trava)
Ja prošle godine bio u Limenasu i bilo mi super. Ove godine bio smešten na Pahisu, jedno veče otišao u Limenas u šetnju - ne mogu da prepoznam mesto. Gužva. Uspeo sam samo u tragovima da prepoznam onaj šarm koji me je prethodnog leta osvojio.

...otišao sam u Stavros da posle 10 dana provedenih na Tasosu osetim malo civilizacije i da mi se dete zaljulja na ljuljašku i spusti niz tobogan...Pet dana pravog letovanja...I verovatno nikada više Tasos

Prolazio sam kroz Stavros prošle godine, na putu za Jerisos, i meni se to mesto uopšte nije svidelo. Predhodno mi je jedan kolega, koji ima decu 4-6 godina, rekao da se ni njemu Stavros nije svideo ali su deca zato bila oduševljena pa će, zbog toga, opet rado da ode tamo.

Pored toga što imamo različite "ukuse", različite su nam i potrebe. Ti želiš civilizaciju, ljuljašku i tobogan, ja ne. Mene interesuje priroda, mir, tišina na plaži (koliko je moguće), što manje gužve i da budem što dalje od velikih i malih urlatora. Na Tasosu je to još uvek moguće, u Stavrosu nije.

Tu je razlika i tvoj post bi bio dobar ako bi da obavesti buduće posetioce Tasosa da neće naći takvu vrstu zabave i atmosferu kao u Stavrosu. Pa kako kome odgovara. Ali, problem u tvom postu je što si, između ostalog napisao "Iskreno,nisu tamo videli ni "T" od nekog turizma.Od gostoprimljivosti,usluge,jezika pa do urbanizovanja i ulaganja"... To si ti, Dragiša, onako paušalno ocenio, verovatno ljut što nisi na Tasosu naišao na ono što si zamislio u glavi - hoću da kažem da se nikako ne slažem sa tim tvojim konstatacijama. Nemoj da se ljutiš na nas, koji smo opisivali Tasos i stavljali slike, jer da si pažljivije čitao ovde bi našao informacije kakvih po agencijama nema. Mnogo toga realno opisano, naročito plaže, i šta valja i šta ne valja.

Bili smo na Tasosu pocetkom septembra. Nismo ni ocekivali mondensko letovaliste, ali ne mogu da verujem da nisu hteli da ugrade tuseve na vecini plaza. Mislim da to nije preterano ocekivati, bas kao ni redovno odnosenje smeca, tobogane i sl. Ako mogu da naplacuju lezaljke, mogli bi malo i da ociste plaze i da ugrade tuseve.
Takodje, s obzirom da smo iznajmili kola na 7 dana, obisli smo dosta plaza i nigde nije bilo bas mirno. Mogu zamisliti kako je u sezoni. ... ...
Dakle, ostrvce je lepo, ali ne mogu se Grci osloniti na lep pogled sa puta. Treba i oni malo da se potrude s obzirom da zive od turizma.

malo da se uključim u razgovor vezan za Tasos...upravo sam došao sa tog ostrva i malo sam razočaran onim što pruža i što se može videti,uprkos pričama koje sam video na raznim sajtovima pre putovanja.

To da nema uređenih mesta na Tasosu nije tačno. Limenas, Limenarija, pa i Potos su sasvim lepo turistički sređeni za štenju, šoping i sl. Koliko sam čitala, a i bila na nekim ostrvima, najčešće ima samo jedan grad (Skijatos, Krf, Santorini) i još poneko malo mesto koje je urbanizovano. Dobro, grad Krf je veliki, ali baš zato potpuno neprikladan za obilaske ako imaš malo dete. Deci je to uglavnom smorno.
Dalje, na Tasosu ima TOLIKO plaža da možeš da izabereš, hoćeš li da se pomučiš da dođeš do njih ili ćeš KOLIMA da uđeš na samu plažu. Mi smo kolima ulazili na sledeće plaže: Psili Amos, Pachis, Tripiti, See Breeze, Golden Beach... Da li je to dovoljno? Plaže jesu peščane i ima ih dosta, što i jeste san mnogih turista. Pčela ima, ali 99.9% ljudi se vrati neozleđeno, a one male nevidljive meduze ne treba ni spominjati, jer se NIKO nije opekao. Ko god ne voli brdoviti Tasos, Skijatos, Lefkadu i sl. može da odabere ravnu Paraliju, Olimpik Beach, Nei Pori, Stavros ili Asprovaltu.
Verovatno dođe čoveku kada nije voljan za istraživanje, lepo uplatiš neki Beach hotel (po mogućstvu sa više zvezdica), tu plaža, tu restoran, bazen, zabava i odmaraš. :)

Bili smo na Tasosu pocetkom septembra. Nismo ni ocekivali mondensko letovaliste, ali ne mogu da verujem da nisu hteli da ugrade tuseve na vecini plaza. Mislim da to nije preterano ocekivati, bas kao ni redovno odnosenje smeca, tobogane i sl. Ako mogu da naplacuju lezaljke, mogli bi malo i da ociste plaze i da ugrade tuseve.
Takodje, s obzirom da smo iznajmili kola na 7 dana, obisli smo dosta plaza i nigde nije bilo bas mirno. Mogu zamisliti kako je u sezoni. ... ...
Dakle, ostrvce je lepo, ali ne mogu se Grci osloniti na lep pogled sa puta. Treba i oni malo da se potrude s obzirom da zive od turizma.

Na Tasosu vecina plaza ima tuseve.A sto se tice mira tj.guzve na plazama ne bih se slozio s'tobom obzirom na to da sam licno letovao u spicu sezone.Tasos ne moze da se uporedi sa drugim destinacijama sto se toga tice i mislim da upravo zbog toga ljudi vole da odu na Tasos na pravi odmor.
milenaidaki skroz se slazem sa tobom za izbor plaza na Tasosu- ima ih jako mnogo, svaka je razlicita a lepa na svoj nacin- stvarno za svaciji ukus.
Mislim da bi ljudi trebalo da se vise raspitaju o destinaciji pre nego sto odu na letovanje- uostalom zato i sluzi ovaj forum. I za 7,10 ili 15 dana moze se napraviti dobar plan sta posetiti, kako ispuniti vreme i kako se dobro provesti.
Mada, ljudi koji odu sa pozitivnim stavom na letovanje, sa istim takvim utiscima se i vracaju:cool:
Naravno Shady nista licno- ovo sve pisem uopsteno! pozz svima

Back