Nemoj da se ljutis ali i pusaci duvana se bas osecaju. Smrdi im i odeca i stan.
Samo sto to oni ne osecaju. ..kao verovatno i ti.
Nisam ovim hteo nikoga da uvredim. Samo iznosim fakticko stanje.
Priroda mog posla je bila takva da sam posecivao mnoge stanove, i bogatih i siromasnih.
Ima ljudi koji vise vode racuna. Ima i onih koji bas ne vode...Ipak...
Za zivotinju su potrebni uslovi koje mnogi "ljubitelji" ne ispunjavaju.
ja ti pricam o tome da zivotinje koje se drze u higijenskim uslovima se ne osecaju..
da se osecaju onoliko koliko se osecas ti u svom stanu..
isto kao sto postoje stanovi u kojima zive ljudi sa malom decom, a koji se osecaju na sve samo ne na cistu sredinu u kojoj dete treba odgajati..
nehigijena i smrad nisu u vezi sa zivotinjom u stanu nego sa necijim smanjenim kriterijumom za higijenu..
kome smrdi stan u kome su mu pas ili macka isto mu smrdi i ako u njemu podize dete..
ne daj boze da takva osoba ima invalida sa dijagnozom kvadriplegije ili uznapredovale faze ms..
imala sam skolsku drugaricu u osnovnoj skoli koja je imala stan na mom putu do skole..i cesto sam svracala do nje da je pokupim da zajedno idemo..kad god bih usla u stan u kojem je zivela sa roditeljima i bratom, zapahnuo bi me miris ustajalog neprovetrenog vazduha pomesan sa mirisom starih novina i jos kojecega sto kao dete nisam umela da definisem..
od malena imam izrazeno culo mirisa i to ne smatratam svojom vrlinom nego manom..namirisem hlor u vodi, o ostalom da ne pricam..
jednom sam na povratku iz skole svrtaila kod nje da uzmem neku knjigu koju sam joj pozajmila..s vrata je jurnula pravo na kupatilo jer joj se piskilo..unutra joj je bio brat..dok je on izasao i ona uletela, nije mogla da izdrzi nego se neznatno upiskila u farmerke..
to ne bi bilo nista strasno, desilo se svima nama nekada..
ono sto je strasno je sto je ona takve farmerke iznela neoprane i stavila na radijator da se prosuse..
na moj zabezeknut pogled rekla je samo - pa necu valjda zbog toga da ih perem..ionako ce da se osuse..
hoce,ali ces ti da se osecas kao pokretantoalet

mogu da zamislim samo kakav bi joj stan bio da je imala i ljubimce..
srecom pa nije, dovoljno je smrdelo bez njih..