Tako lijepa, a tako blizu....

image.jpg

Pokradeni putnici koji su doživeli nesreću u Hrvatskoj

Devojka povređena u železničkoj nesreći, koja se dogodila prošlog petka nedaleko od Splita i u kojoj je poginulo šestoro ljudi, prijavila je policiji da joj je iz torbe nestalo 3.680 kuna (oko 500 evra) dok je ona ležala u bolnici

Opljačkani... Povređeni putnici ostali bez vrednosti dok su bili u bolnici

Devojka, koja je u nesreći slomila nekoliko pršljenova i desnu ruku, same tragedije i izvlačenja iz voza ne seća se baš najbolje. Dok je ležala u bolnici, prijateljice su otišle po njen prtljag u policijsku upravu.

- Nisam mogla da verujem da je neko iskoristio tragediju kako bi me pokrao. Bila sam srećna što sam preživela i nisam se baš previše zamarala materijalnim stvarima. Međutim, kad sam shvatila da sam pokradena, prijavila sam to policiji. Čula sam da ima još ljudi kojima su nestali dragocenosti i prtljag - navela je pokradena devojka.
Policija je, međutim, primila samo njenu prijavu. U policijskoj upravi u Splitu kažu da je od mesta nesreće pa do preuzimanja prtljaga bilo dosta šansi da se ukradu vrednosti unesrećenih.

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=74661&sectionId=40

Evo kako Hrvati poštuju poginule u vozu...gde su sad Picigin i onaj Matijakupa da krenu u istragu?:think:

Poslednja izmena:
Idemo dalje...:D

Neposredno nakon utakmice Žilina - Hajduk incident sa slovačkim turistima u Kaštel Starome

Slovački policajac na našoj obali

Neposredno nakon utakmice Žilina – Hajduk, splitska policija zabilježila je incident sa slovačkim turistima: u Kaštel Starome oštećen je jedan automobil, ostao je bez sve četiri gume i s izgrebanom karoserijom.

- Pojačali smo naše ophodnje u mjestima gdje boravi najviše turista iz te države, posebno na širem području Makarske, a u kontaktu smo i s konzularnim predstavnicima Slovačke. Policija radi svoj posao i reagira na svaki nagovještaj incidenta, ali situacija je trenutno sasvim u redu – kazao nam je zamjenik načelnika PU splitsko-dalmatinske Ante Gudelj.

Iz Torcide su se jasno ogradili od uznemiravanja turista na obali:

- Oni nemaju veze s brutalnošću policije u Žilini, bilo kakve nasilje nad turistima je bespotrebno, kontraproduktivno i glupo – kaže predsjednik Torcide Žan Ojdanić.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Crn...Type/ArticleView/articleId/64073/Default.aspx

Kako ono beshe, turiste niko ne dira....:mrgreen:

Tih 200-tinjak ustasha sto su divljali u Slovackoj dobilo zabranu ulaska u EU narednih 5 godina.

Jeremiću, letovao sam u Hrvatskoj!​

thumbnail.php

Nedavno sam u centru Beograda primetio vozilo splitske registracije s zastavicom Srbije na retrovizoru. Zašto je taj Splićanin stavio omraženu mu zastavicu, pod uslovom da je zaista Splićanin? Pa zato što i u Beogradu ima isto tako na stotine tih krmadi koji bi uradili isto – izlupali bi mu kola na pravdi boga.

Pre dvadeset i kusur godina, dok sam bio još golobrad i zelen, šetao sam po kraju u kojem sam živeo. Bila je već noć, recimo oko deset sati uveče, i ka meni su se kretali mladići, njih četiri-pet, mlađi od mene, ali već tada se naslućivalo da će od njih postati ološ ovog grada. Nisam voleo da budem u njihovoj blizini, ali, eto, susret u tom trenutku nisam mogao izbeći. Jedan od njih me je upitao kako glasi zagrebačka registracija. “ZG”, odgovorio sam mu. “U ***** materinu, sjebali smo neka kola na ‘ZA’!”. Nesrećni Zaječarac bio je te večeri kolateralna šteta srpskog nacionalističkog ludila koje će samo nekoliko godina kasnije rezultirati jednim od najvećih krvoprolića u 21. veku, iz kojeg će Srbija kao nacija u očima sveta izaći kao naslednica hitlerovske Nemačke, a srpski narod kao genocidno patrijarhalno pleme s oboda Evrope.

Poslednjih nedelja sa nekoliko nivoa slušam tezu o tome kako Srbi ne treba da putuju u Hrvatsku na letovanje. Tema oko odlaska na more u Hrvatsku aktuelizovana je pojavljivanjem bilborda po srpskim gradovima, u kojima zvanični Zagreb poziva turiste iz Srbije da dođu na letovanje. Neki su na te reklame reagovali s rezignacijom, neki ravnodušno, a nekima je bilo veoma drago da se stvari mrdaju s mrtve tačke. Svako je, dakle, reagovao prema svojim aršinima. Ono što je simptomatično u čitavoj priči jeste kako su neki ljudi uspeli da se umreže u virtuelne koalicijske mreže kojima se nije svidela ideja odlaska Srba u Hrvatsku.

Na primer, ličnosti poput Vuka Jeremića, srpskog šefa diplomatije i Miljenka Jergovića, hrvatskog novinara i pisca. Što se mene tiče, odbacio sam oba argumenta, pogotovo što s Jeremićem odavno nemam čak ni približno sličan stav, dok bih s Jergovićevim mogao da polemišem. Sve u svemu, nijednog nisam poslušao.

Epilog odlaska jeste jedno potencijalno divno prijateljstvo s porodicom iz Zagreba i njihovom zlatnom dečicom, srdačan pozdrav s vlasnicima jednog kafea koji nas i bratski počastiše za kraj (hej, Srbe!), kao i poklonjena orahovica kao dokaz dobrih odnosa. Od nas dosta, nek sad malo Jeremić zasuče rukave.

http://www.e-novine.com/stav/28294-Jeremiu-letovao-sam-Hrvatskoj.html

Tako lijepa, a tako blizu..... :ok::ok::ok:

thumbnail.php

Nedavno sam u centru Beograda primetio vozilo splitske registracije s zastavicom Srbije na retrovizoru. Zašto je taj Splićanin stavio omraženu mu zastavicu, pod uslovom da je zaista Splićanin? Pa zato što i u Beogradu ima isto tako na stotine tih krmadi koji bi uradili isto – izlupali bi mu kola na pravdi boga.

Pre dvadeset i kusur godina, dok sam bio još golobrad i zelen, šetao sam po kraju u kojem sam živeo. Bila je već noć, recimo oko deset sati uveče, i ka meni su se kretali mladići, njih četiri-pet, mlađi od mene, ali već tada se naslućivalo da će od njih postati ološ ovog grada. Nisam voleo da budem u njihovoj blizini, ali, eto, susret u tom trenutku nisam mogao izbeći. Jedan od njih me je upitao kako glasi zagrebačka registracija. “ZG”, odgovorio sam mu. “U ***** materinu, sjebali smo neka kola na ‘ZA’!”. Nesrećni Zaječarac bio je te večeri kolateralna šteta srpskog nacionalističkog ludila koje će samo nekoliko godina kasnije rezultirati jednim od najvećih krvoprolića u 21. veku, iz kojeg će Srbija kao nacija u očima sveta izaći kao naslednica hitlerovske Nemačke, a srpski narod kao genocidno patrijarhalno pleme s oboda Evrope.

Poslednjih nedelja sa nekoliko nivoa slušam tezu o tome kako Srbi ne treba da putuju u Hrvatsku na letovanje. Tema oko odlaska na more u Hrvatsku aktuelizovana je pojavljivanjem bilborda po srpskim gradovima, u kojima zvanični Zagreb poziva turiste iz Srbije da dođu na letovanje. Neki su na te reklame reagovali s rezignacijom, neki ravnodušno, a nekima je bilo veoma drago da se stvari mrdaju s mrtve tačke. Svako je, dakle, reagovao prema svojim aršinima. Ono što je simptomatično u čitavoj priči jeste kako su neki ljudi uspeli da se umreže u virtuelne koalicijske mreže kojima se nije svidela ideja odlaska Srba u Hrvatsku.

Na primer, ličnosti poput Vuka Jeremića, srpskog šefa diplomatije i Miljenka Jergovića, hrvatskog novinara i pisca. Što se mene tiče, odbacio sam oba argumenta, pogotovo što s Jeremićem odavno nemam čak ni približno sličan stav, dok bih s Jergovićevim mogao da polemišem. Sve u svemu, nijednog nisam poslušao.

Epilog odlaska jeste jedno potencijalno divno prijateljstvo s porodicom iz Zagreba i njihovom zlatnom dečicom, srdačan pozdrav s vlasnicima jednog kafea koji nas i bratski počastiše za kraj (hej, Srbe!), kao i poklonjena orahovica kao dokaz dobrih odnosa. Od nas dosta, nek sad malo Jeremić zasuče rukave.

Љубо, понашај се као да си нормалан ...
Не преноси нам бајке анонимних ЦРО писаца,

Андерсен је много бољи ...

:roll::roll::roll:

thumbnail.php

Kakwo izdrkawanje.. za mentalno zaostale..

Jel to Cheda pisao? :whistling:

100% neki Hrvat koji živi u Srbiji i solidno zna ekavicu.:mrgreen:

Mozda ona majmuncina Vasic

Љубо, понашај се као да си нормалан ...
Не преноси нам бајке анонимних ЦРО писаца,

Андерсен је много бољи ...

:roll::roll::roll:

Kakwo izdrkawanje.. za mentalno zaostale..

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Koja patetika!!!
Jel vam to najbolje što možete kad nemate argumenata?

:per::per:

Back