Pa realno da bi izvukao neki pozitivan rezultat protiv ekipe kao sto je Brazil treba ti i srece malo a opet i sreca treba da se zasluzi, jednostavno moras da udjes krajnje fajterski protiv njih, sa odredjenom dozom ludila, one neke pozitivne drskosti, da ubedis sebe da mozes da igras sa njima, e to je nasima falilo veceras, doduse usli su u utakmicu hrabro i kao da zele da se nadigravaju sa njima, prvih 15-20 minuta su drzali balans na sredini, pa cak imali i blagu inicijativu ali nakon 20-ak minuta su iz cista mira odustali od lopte i inicijativu prepustili njima, kao da su vec u 20. minutu krenuli da brane rezultat, a oni kad im das prostora samo te samelju, jednostavno nasi nisu igrali hrabro, igrali su previse ziheraski i previse oprezno, bez ikakvog rizika a zapravo ubedljivo najveci rizik je ne rizikovati nista.
Videli smo i na prethodnim nekim prvenstvima, jedostavno mora da se igra , svako ko udje u mec sa namerom da se brani uglavnom jako lose prodje.
To ti je isto kao u kosarci recimo kad igras protiv Amerikanaca, da bi imao neke sanse protiv njih moras da im pokazes zube, da igras bez ikakvog respekta prema njima, da se boris , da igras cvrsto u odbrani , da pokusas da im nametnes stil i tempo igre koji tebi vise odgovara (kao sto su to uradili Argentinci, Grci, Francuzi, mi u Indijanapolisu, itd) , a to cim udjes u mec kao ajde da se ne obrukamo samo, daj samo da izgubimo sa manje od 20 razlike ili sa sto manjom razlikom, to onda racunaj da pucas sa 30 ili 40 razlike.
Evo recimo Iran je pokusao da igra bunker protiv Engleske pa kako su se proveli.
Mislim bas sam i rekao da Brazil ima izuzetno brze igrace i da su nasi odbrambeni igraci malo spori za njih (i ako se budemo branili celo vreme kad tad ce odbrana popustiti) i da zato nikako ne smemo da udjemo u mec previse defanzivno i sa idejom da se branimo, vec prosto moramo da pokusamo da uspostavimo neku ravnotezu na sredini terena , da budemo agresivni na lopti, da se krecemo bez lopte, da se sto brze oslobadjamo lopte, itd i nasi su drzali balans u pocetku ali nazalost to je trajalo samo 20-ak minuta , samo 20-ak minuta je to licilo na nesto, a problem je sto se igra 90 minuta a ne 20, recimo mozda su mogli tamo posle 70-75 minuta da krenu da igraju tako i eventualno cuvaju rezultat ali nikako vec posle 20.
Mislim da bi izvukao nesto protiv njih moras da budes hrabar i psihicki pripremljen, da imas dobru taktiku, da imas momentum i svoje vece, da imas i malo srece na kraju, a nazalost mi nista od toga nismo imali veceras, bas nista nam nije bilo naklonjeno, ponadali smo se da bi mozda ovo moglo da bude vece za pamcenje ali nazalost ispostavilo se da ovo ipak nije bilo to vece i to je to, idemo dalje.