Svetsko prvenstvo u fudbalu (Katar 2022)

Prvenstvo osvajaju?

• Ukupno glasova
    61
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ali prosto neverovatno,ne znaš koji nam je deo tima bio lošiji (ne računajući golmana koji je bio odličan)....sredina terena totalno bez ideje,ne mogu da naprave nekoliko valjanih pasova,ne mogu da krenu napred,čim dobije neko loptu odmah gleda da je se otarasi (?!)...

Odbrana katastrofa i možda najlošiji deo tima.....ako obratite pažnju brazilski igrači koji su dali gol i u još par 100%tnih šansi,bili su SAMI ispred našeg gola,tj pobegli su svojim čuvarima ili ih niko nije čuvao.....(!?)

A napad sa Mitrovićem beskoristan kada sredina ne može da mu doda loptu.....tj ne može sam Mirović da bude i napad i sredina (i odbrana)...

Po meni,nakon prvog poluvremena se videlo gde smo i šta smo,Piksi je trebao da ceo naš šestaesterac napuni odbrambenim igračima i da tako tu "stoje" do kraja utakmice,možda bi nekim čudom i uz pomoć odličnog golmana izdržali i bilo bi 0:0
Pa otprilike to se i dešavalo. Niste puno prešli pola u 2. poluvremenu. Rezultat je odličan kakva vam je bila igra.

Pitanje...zašto su vam amerikanci odlični?
Na mene nisu ostavili takav utisak. Sama utakmica protiv Welsa mi je bila korektna, ali pomalo suvoparna i bez adrenalina.
Po meni su solidni, definitivno da su i u usponu, ali nije to još neki nivo koji bi im obezbjedio visok plasman. Ko zna možda se varam pa se i iznenadim. 😋
Znate šta po meni njima fali? Fali im urođeni talenat. Možda sad ove nove generacije obećavaju.

Na mene nisu ostavili takav utisak. Sama utakmica protiv Welsa mi je bila korektna, ali pomalo suvoparna i bez adrenalina.
Po meni su solidni, definitivno da su i u usponu, ali nije to još neki nivo koji bi im obezbjedio visok plasman. Ko zna možda se varam pa se i iznenadim. 😋
Znate šta po meni njima fali? Fali im urođeni talenat. Možda sad ove nove generacije obećavaju.
Ne znam kome su odlični. Urođenog talenta imaju na bacanje (imigranti iz cijelog svijeta) ali im je sustav uređen potpuno krivo i to ih koči. Nogomet je u SADu, za razliku od ostatka svijeta, jedan od najskupljih sportova za treniranje. Tako da najtalentiraniji većinom ne dobiju ni priliku razvijati se. Izbacit će tu i tamo talenta nekog, ali mogli bi bit sila.

Pa otprilike to se i dešavalo. Niste puno prešli pola u 2. poluvremenu. Rezultat je odličan kakva vam je bila igra.

Sigurno nije Piksi to rekao igračima na poluvremenu.....a i ubacio je brzog Radonjića i Vlahovića kao još jednog napadača....on je imao ideju da u drugom poluvremenu više napadamo....ali ofanzivna krila i napadači baš ne igraju dobro u odbrani....

Pa nisu baš odlični,ali u odnosu na to kakvi su nekada bili sada su super.....tj postali su znatno ozbiljnija ekipa...

Btw,u USA mnogi smatraju soker ženskim sportom....a zna se šta je kod njih fudbal,tj onaj njihov američki fudbal...on je mnpogo popularniji

Ali prosto neverovatno,ne znaš koji nam je deo tima bio lošiji (ne računajući golmana koji je bio odličan)....sredina terena totalno bez ideje,ne mogu da naprave nekoliko valjanih pasova,ne mogu da krenu napred,čim dobije neko loptu odmah gleda da je se otarasi (?!)...
Slazem se i neznam koji je bio najlosiji svi do jednog..
A golman jeste bio odlican..
Odbrana katastrofa i možda najlošiji deo tima.....
Sve je katastrofa..
To nije tim..
ako obratite pažnju brazilski igrači koji su dali gol i u još par 100%tnih šansi,bili su SAMI ispred našeg gola,tj pobegli su svojim čuvarima ili ih niko nije čuvao.....(!?)
Slazem se,katastrofa od odbrane i za plakati.
Jel neko opazio kako smo primili oba dva gola!
Kako je moguce da kao odbrambeni igrac dozvolis protivniku koga cuvas da bude ispred tebe,da ima vremena da se preokrene,da napravi spetakl i daje nekakav najlepsi gol makazicama naopacke.
I svako ko je na toj odbrambenoj poziciji bi ispoljio Borbenost i Inat.
Da bude ispred njega,da primi loptu i kaze;
e Nema te"Moj Si !
Pa nebi bilo nikakvog pogotka..
Ovako covek gledao pravo u njega sa 1,2metra i dopustio da ovaj daje Gol!

A sve dok nema osude i jasna kritike u drustvu bice nam i takvog fudbala.
Ja neznam za nijednu reprezentaciju koja igra tako los fudbal kao mi.

Nemas inat,nemas borbeni duh,ne pokrenes malo d***
Nemas ni odgovornost prema drzavi i naciji kako si igrao a hoces da pobedis!
A napad sa Mitrovićem beskoristan kada sredina ne može da mu doda loptu.....tj ne može sam Mirović da bude i napad i sredina (i odbrana)...
A sto ne mogu da mu dodaju loptu!
Pa nece se pokrenu..!
Po meni,nakon prvog poluvremena se videlo gde smo i šta smo,Piksi je trebao da ceo naš šestaesterac napuni odbrambenim igračima i da tako tu "stoje" do kraja utakmice,možda bi nekim čudom i uz pomoć odličnog golmana izdržali i bilo bi 0:0
E to bi pomoglo.
Nebi dali Gol !

Ne znam kome su odlični. Urođenog talenta imaju na bacanje (imigranti iz cijelog svijeta) ali im je sustav uređen potpuno krivo i to ih koči. Nogomet je u SADu, za razliku od ostatka svijeta, jedan od najskupljih sportova za treniranje. Tako da najtalentiraniji većinom ne dobiju ni priliku razvijati se. Izbacit će tu i tamo talenta nekog, ali mogli bi bit sila.
Nisam njih pomnije pratila jer nisu mi ni bili interesantni. Uvjek sam ih vezivala za ragbi i košarku.
Sad mi je jasnije - privilegija za bogate.
Mada kad si to već pomenuo...zar nije i kod nas isti ćorak? Doduše može trenirati ko god hoće-ali samo bogati, sa debelim vezama i afirmisani mogu ući u obzir za reprezentaciju. Možda bi i naš fudbal bolje stajao kada bi se dala šansa talentima.

FiZCcQGWYAI9jt7

Nisam njih pomnije pratila jer nisu mi ni bili interesantni. Uvjek sam ih vezivala za ragbi i košarku.
Sad mi je jasnije - privilegija za bogate.
Mada kad si to već pomenuo...zar nije i kod nas isti ćorak? Doduše može trenirati ko god hoće-ali samo bogati, sa debelim vezama i afirmisani mogu ući u obzir za reprezentaciju. Možda bi i naš fudbal bolje stajao kada bi se dala šansa talentima.
Nije. Pogledaj par videa ili proguglaj o pay 2 play sustavu. Znači tamo ako si najbolji među 1000, ako nemaš novca, igraj u svom kvartu, protiv konkurencije koja je očajna. Ne možeš napredovati jednostavno. Kod vas/nas ćeš otić u drugi klub, pa će te netko vidjet, pa ćeš otić van...ako si baš talent i radiš na tome, neće te zaustavit nikakve mutne radnje. Tamo je sustav takav, nikakve veze, menadžeri i ovdašnje kokošarenje.

Nije. Pogledaj par videa ili proguglaj o pay 2 play sustavu. Znači tamo ako si najbolji među 1000, ako nemaš novca, igraj u svom kvartu, protiv konkurencije koja je očajna. Ne možeš napredovati jednostavno. Kod vas/nas ćeš otić u drugi klub, pa će te netko vidjet, pa ćeš otić van...ako si baš talent i radiš na tome, neće te zaustavit nikakve mutne radnje. Tamo je sustav takav, nikakve veze, menadžeri i ovdašnje kokošarenje.

Za amere vjerujem da si upravu, ali za naše nisi upotpunosti. Ima tu mnogo mutnih radnji i znam to pouzdano. Od moje dvije prijateljice sinovi igraju fudbal u našim velikim klubovima. Za jednog su puni hvalospjeva ali nisu se baš pretrgli da ga forsiraju, a drugi se jedva iščupao iz Partizana da pređe u drugi klub. Moguće da ih znate, samo glupo mi da ih imenujem.

Pozdrav ekipa. :)
Ja sam sa LjiS-a, volim fudbal pa vam se pridružujem da komentarišemo. :cao::D
Neznam se tehnički izražavati kao vi, ali ću prenositi svoj subjektivni osjećaj sa terena.

Mislite li da je Piksi dobro postavio početnu ekipu na teren? Ja mislim da ne. Brazilci su rođeni sa loptom i ako hoćeš sa njima da igraš onda mora da se reskira i daleko da to bude ofanzivnije. Napad katastrofa, odbrana ajmo reći da su se na to bazirali cijelo vrijeme. Kondicija, brzina 0 i zapravo meni nije jasno šta rade povrijeđeni igrači na terenu? Ajde ako su najbolji, nisu valjda jedini?? Mislim ipak svi oni igraju u inostranim klubovima, nije poveo dođo-ve. Sa štaka na travu...ne ide. Želje i volje je možda bilo, ali samo u njihovim snovima. Tako se ne igra sa brazilcima, već sa srcem u nogama i kako ste rekli mora se biti i bezobrazan.

Sa psihološke strane mislim da Piksi nije puno pogriješio što je davao takve izjave u medije. Vjerovatno da bi podigao moral igračima, jer da nije možda bi se tek onda utrtali. E sad što je time podigao entuzijazam i našem narodu pa smo više očekivali :mrgreen:-ko nam je kriv? Na kraju kad se sve svede, dobro smo i prošli.
Naravno i svaka čast našem golmanu Vanji, on je sinoć bio najbolji igrač reprezentacije.
Slazem se vecinom. Po meni je trebalo da gura sistem iz kvalifikacija 3-5-2. Ne kazem da bismo izvukli remi ali barem bismo umuljali jedan gol.Sto se tice izjava one su se ispostavile kao bez tezine...to ti je ono jak na recima a slab na delima. VMS nam je svakako najjaca karika bio, mozda iskoristi ovaj turnir da se dobro proda.

Ko god misli da ce Vels tako lako ispasti veliki je znak pitanja.

Budimo realni Engleska ce danas pobjediti i nece samo obezbjediti prolaz dalje nego i 1 mjesto u grupi.

Realna tabela prije 3 kola

Engleska 6
Iran 3
Vels 1
Amerika 1

3 kolo. Engleska vs Wels.

(Englezi ce vjerovatno izvesti u tom mecu drugi tim,izaci ce lezerno na teren,cuvace glavne Igrace za osminu finala)

Amerika vs Iran. (Iran ce tesko dobiti Ameriku ,cak mislim da gube taj mec lako)

Velsu odgovara pobjeda Amerike u zadnjem kolu sto je veoma realno.Ako Ameri pobjede Iran i Wels Engleze onda bi resavala gol razlika izmedju Amerike i Velsa

Vels ima solidne sanse za prolaz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back