Svetsko prvenstvo u fudbalu (Katar 2022)

Prvenstvo osvajaju?

• Ukupno glasova
    61
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
zanimljiv podatak..

Brazil od 2006. godine redovno gubi od Evropljana na svetskim prvenstvima, osim od dve reprezentacije – Srbije i Hrvatske.

Brazil je 2006. i 2014. pobedio Hrvatsku (1:0 i 3:1), a 2018. i 2022. Srbiju (dva puta 2:0).

U međuvremenu, u sedam utakmica sa ostalim evropskim reprezentacijama nema nijednu pobedu!

Izborio je samo dva remija, sa Portugalom i Švajcarskom, te doživeo pet poraza: Francuska, Holandija, Nemačka, Holandija, Belgija.

Srbija i Hrvatska su u četiri meča sa Brazilom postigle samo jedan gol, i to je bio autogol Marsela protiv Hrvatske na SP 2014. u Brazilu.

brt šta ako slučajno odigramo dobro protiv kameruna i švajcarske?
Slucajno moglo u kvalifikacijama i kao protiv portugala.
Na svetskom prvenstvu to lencarenje ne prolazi.
A svako ko ne moze da zadrzi loptu ni 2 sekunde u nogama jer mu protivnicki igrac oduzima loptu kao malom detetu taj ili je lencuga ili nije za loptu.
Bruka i sebe i Naciju!

tvoja glupa teza u prvoj rečenici pada u vodu jbg
Moja glupa teza ne pada u vodu,i ako hoces da pobedis onda moras da mrdnes dupetom.
Da budes musko bree,da mu ne das da dise da ti pobegne ili pretekne.

Fudbal je borba i nece niko da dozvoli da ga nadigras i ponizis.

Slucajno moglo u kvalifikacijama i kao protiv portugala.
Na svetskom prvenstvu to lencarenje ne prolazi.
A svako ko ne moze da zadrzi loptu ni 2 sekunde u nogama jer mu protivnicki igrac oduzima loptu kao malom detetu taj ili je lencuga ili nije za loptu.
Bruka i sebe i Naciju!

Moja glupa teza ne pada u vodu,i ako hoces da pobedis onda moras da mrdnes dupetom.
Da budes musko bree,da mu ne das da dise da ti pobegne ili pretekne.

Fudbal je borba i nece niko da dozvoli da ga nadigras i ponizis.
brt to je jedna utakmica.. komentarišeš ko moj deda kad kaže : ovaj đoković ceo život igra tenis i opet nema pojma.. brazil je bolji..loše smo igrali al to ne znači da ne možemo u ponedeljak i sledeći petak odigrati dobro

Pozdrav ekipa. :)
Ja sam sa LjiS-a, volim fudbal pa vam se pridružujem da komentarišemo. :cao::D
Neznam se tehnički izražavati kao vi, ali ću prenositi svoj subjektivni osjećaj sa terena.

Mislite li da je Piksi dobro postavio početnu ekipu na teren? Ja mislim da ne. Brazilci su rođeni sa loptom i ako hoćeš sa njima da igraš onda mora da se reskira i daleko da to bude ofanzivnije. Napad katastrofa, odbrana ajmo reći da su se na to bazirali cijelo vrijeme. Kondicija, brzina 0 i zapravo meni nije jasno šta rade povrijeđeni igrači na terenu? Ajde ako su najbolji, nisu valjda jedini?? Mislim ipak svi oni igraju u inostranim klubovima, nije poveo dođo-ve. Sa štaka na travu...ne ide. Želje i volje je možda bilo, ali samo u njihovim snovima. Tako se ne igra sa brazilcima, već sa srcem u nogama i kako ste rekli mora se biti i bezobrazan.

Sa psihološke strane mislim da Piksi nije puno pogriješio što je davao takve izjave u medije. Vjerovatno da bi podigao moral igračima, jer da nije možda bi se tek onda utrtali. E sad što je time podigao entuzijazam i našem narodu pa smo više očekivali :mrgreen:-ko nam je kriv? Na kraju kad se sve svede, dobro smo i prošli.
Naravno i svaka čast našem golmanu Vanji, on je sinoć bio najbolji igrač reprezentacije.

Neznam se tehnički izražavati kao vi, ali ću prenositi svoj subjektivni osjećaj sa terena.

Mislite li da je Piksi dobro postavio početnu ekipu na teren? Ja mislim da ne. Brazilci su rođeni sa loptom i ako hoćeš sa njima da igraš onda mora da se reskira i daleko da to bude ofanzivnije. Napad katastrofa, odbrana ajmo reći da su se na to bazirali cijelo vrijeme. Kondicija, brzina 0 i zapravo meni nije jasno šta rade povrijeđeni igrači na terenu? Ajde ako su najbolji, nisu valjda jedini?? Mislim ipak svi oni igraju u inostranim klubovima, nije poveo dođo-ve. Sa štaka na travu...ne ide. Želje i volje je možda bilo, ali samo u njihovim snovima. Tako se ne igra sa brazilcima, već sa srcem u nogama i kako ste rekli mora se biti i bezobrazan.

Sa psihološke strane mislim da Piksi nije puno pogriješio što je davao takve izjave u medije. Vjerovatno da bi podigao moral igračima, jer da nije možda bi se tek onda utrtali. E sad što je time podigao entuzijazam i našem narodu pa smo više očekivali :mrgreen:-ko nam je kriv? Na kraju kad se sve svede, dobro smo i prošli.
Naravno i svaka čast našem golmanu Vanji, on je sinoć bio najbolji igrač reprezentacije.
sve si dobro rekla medena.. ;) dodao bih i to da nam je puno falio Filip Kostić koji će se, nadam se, oporaviti do ponedeljka i igrati protiv Kameruna

Jbt,ja stvarno mislim da smo mi jedna od najbolesnijih (psihički) nacija na planeti koja nikada nije sposobna da živi u realnosti,nego non stiop u nekim mitovima,maštanju,itd....mislim,koji to drugi narod bi mogao pre ovakve utakmice da ima takva očekivanja kako će Srbija pobediti Brazil,kako će stići do četvrtfinala,polufinala......

Evo bilo par anketa

https://www.b92.net/sport/qatar2022/vesti.php?nav_id=2247749

I najmanje 60-70% učesnika pre utakmice smatralo da bi Srbija mogla da pobedi Braztil...(?!)......pa jbt,kako to neko normalan ili ozbiljan može da smatra?...to bi otprilike bilo kao da 70% Srba smatra da Srbija može da napravi bolji auto nego Mercedes....

Ajde,jeste naša reprezentacija bolja nego što je bila,jeste Piksi popravio atmosferu u timu,ali brate te izjave i gluposti kako ćemo u polu finale,kako ćemo da pobedimo Brazil su stvarno jadne i besmislene.....eto baš me zanima šta sad,posle ovakvog debakla protiv Brazila misle i onih 70% ljudi što su mislili da ćemo pobediti Brazil i te TV stanice koje pumpaju tu nenormalnu atmosferu kako smo,maltene veću finalu svetskog prvenstva...

A realnost je da,ako nešto drasično ne promenimo u igri i postavci tima,mi nećemo proći ni grupnu fazu....pitanje je da li ćemo ovakvom igrom pobediti Afrikance,a Švajcarska će da nas rasturi...

Pa dobro smo prošli zahvaljujući isključivo našem golmanu (koji je bio jedina svetla tačka našeg tima) a i što smo imali sreće da su Brazilci pogodili i stativu i prečku......inače,da nam golman nije spasio 2-3 sigurna gola,da ovi nisu pogadjali te stative,pukli bi minimum 5:0....

Jbt,ja stvarno mislim da smo mi jedna od najbolesnijih (psihički) nacija na planeti koja nikada nije sposobna da živi u realnosti,nego non stiop u nekim mitovima,maštanju,itd....mislim,koji to drugi narod bi mogao pre ovakve utakmice da ima takva očekivanja kako će Srbija pobediti Brazil,kako će stići do četvrtfinala,polufinala......

Evo bilo par anketa

I najmanje 60-70% učesnika pre utakmice smatralo da bi Srbija mogla da pobedi Braztil...(?!)......pa jbt,kako to neko normalan ili ozbiljan može da smatra?...to bi otprilike bilo kao da 70% Srba smatra da Srbija može da napravi bolji auto nego Mercedes....

Ajde,jeste naša reprezentacija bolja nego što je bila,jeste Piksi popravio atmosferu u timu,ali brate te izjave i gluposti kako ćemo u polu finale,kako ćemo da pobedimo Brazil su stvarno jadne i besmislene.....eto baš me zanima šta sad,posle ovakvog debakla protiv Brazila misle i onih 70% ljudi što su mislili da ćemo pobediti Brazil i te TV stanice koje pumpaju tu nenormalnu atmosferu kako smo,maltene veću finalu svetskog prvenstva...

A realnost je da,ako nešto drasično ne promenimo u igri i postavci tima,mi nećemo proći ni grupnu fazu....pitanje je da li ćemo ovakvom igrom pobediti Afrikance,a Švajcarska će da nas rasturi...
brt s ovakvom igrom nećemo pobediti al odigraćemo bolje.. ovo gore sve si lepo napisao..al da ti kažem nešto..nismo samo mi takav narod.. bio sam u usa.. oni npr isto misle da mogu svakog u svemu da pobede.. pa i u fudbalu.. boli njih k.. ko je preko puta.. evo videćeš i večeras protiv engleske.. imaju taj pobednički, bezobrazni mentalitet, zato su tako i uspešni u sportu..zato smo i mi uspešni u sportu.. ako ideš sa pričom: razbiće nas, nemamo šanse itd to je razmišljanje luzera..uvek sanjaj najveće snove..sanjaj da ćeš dobiti Brazil u fudbalu!! Lepo je sanjati!!

brt s ovakvom igrom nećemo pobediti al odigraćemo bolje.. ovo gore sve si lepo napisao..al da ti kažem nešto..nismo samo mi takav narod.. bio sam u usa.. oni npr isto misle da mogu svakog u svemu da pobede.. pa i u fudbalu.. boli njih k.. ko je preko puta.. evo videćeš i večeras protiv engleske.. imaju taj pobednički, bezobrazni mentalitet, zato su tako i uspešni u sportu..zato smo i mi uspešni u sportu.. ako ideš sa pričom: razbiće nas, nemamo šanse itd to je razmišljanje luzera..uvek sanjaj najveće snove..sanjaj da ćeš dobiti Brazil u fudbalu!! Lepo je sanjati!!

Pa u pravu si za amerikance,ali verujem da je taj njihov optimizam utemeljen na nekim realnim osnovama....ako si bio u USA,verovatno si primetio koliko amerikanci zadnjih 20 ak godina ulažu u fudbal (soker kako oni kažu),u stadione,u nove igrače,treninge,njihove lige itd....i onda logično da su sve bolji i bolji....a to vidi i njihov narod,njihovi navijači prepoznaju i normalno da će imati velike nade.....btv,kod njih je slično stanje u skoro svim sportovima

A pazi sa druge strane naš srpski fudbal zadnjih 20-30 godina.....tuga i jad,da ne može biti jadnije....raznorazne mafije (bukvalno) nam upravljaju fudbalom već decenijama i najvažnije im je da prodaju igrače koji se makar malo izdignu iznad proseka......naše lige tragikomične,50% utakmica namešteno,prodaje se kupuje se kao na pijaci (naročito u nižim ligama)...doskoro smo imali reprezentativce koji neće da igraju za repreznetaciju,koji su medjusobno posvadjani ili previše sujetni itd....

Ispada da je u zadnje vreme jedino što smo pozitivno "uložili" u reprezentaciju to što je Piksi uspeo da popravi atmosferu u timu pa delujemo nekako jedinstvenije više spremni na saradnju itd

zanimljiv podatak..

Brazil od 2006. godine redovno gubi od Evropljana na svetskim prvenstvima, osim od dve reprezentacije – Srbije i Hrvatske.

Brazil je 2006. i 2014. pobedio Hrvatsku (1:0 i 3:1), a 2018. i 2022. Srbiju (dva puta 2:0).

U međuvremenu, u sedam utakmica sa ostalim evropskim reprezentacijama nema nijednu pobedu!

Izborio je samo dva remija, sa Portugalom i Švajcarskom, te doživeo pet poraza: Francuska, Holandija, Nemačka, Holandija, Belgija.

Srbija i Hrvatska su u četiri meča sa Brazilom postigle samo jedan gol, i to je bio autogol Marsela protiv Hrvatske na SP 2014. u Brazilu.
2006. nas je Kaka probio, 2014. nas je pokrao sudac.

brt to je jedna utakmica.. komentarišeš ko moj deda kad kaže : ovaj đoković ceo život igra tenis i opet nema pojma..
Opet izvrces temu.
brazil je bolji..
Brazil je bio bolji zato sto se borio.
loše smo igrali
Lose smo igrali kazes😅
Jesi li ti gledao utakmicu!
Dali si primetio da ni jedan jedini nas fudbaler ne moze da zadrzi loptu u nogama duze od 2 sekunde jer ce mu ovaj protivnicki igrac oduzeti ko malom detetu kao da nije nista!
Ma nisam mogao da verujem sta gledam i kako cemo onakvi da nekoga pobedimo!
Izgubili smo taj duh za borbenost.
al to ne znači da ne možemo u ponedeljak i sledeći petak odigrati dobro
Od 90-tih pa do dana danasnjeg mi nismo nikad odigrali dobro.
Svako ko gleda opazice da uvek kad nam je lopta u posedu,da taj igrac-fudbaler-covek nema pojma sta ce sa njom!
Prenesce tu loptu svega par koraka dok stigne do protivnickog igraca i onda je tu Kraj!
Oduzece mu loptu ko da ne postoji!

Evo bilo par anketa

To je i po meni bilo preoptimistično. Ali valjda ta neka nada naroda. Jer...kako sam i rekla svi ti naši reprezentativci igraju po velikim klubovima i znali su oni i pozitivno da iznenade, da daju izvanredne partije kad niko to nije očekivao. Nose etiketu faktora iznenađenja i to je trebao Piksi da iskoristi. Kako neznam, ali kao da ni on nije bio načisto koju taktiku da primjeni. Ili je možda bio svjestan da od toga nema ništa-pa ko veli samo da se ne obrukamo. :mrgreen:
Tako da sinoć su na terenu bili plahutavi i mora tu nešto da se mijenja. Rezultatski nebitno, ali meni je osobno žao što nisu pružili bolju partiju. Ako ništa drugo bar da su im malo uzdrmali tu njihovu prepotentnost koja mi ide na živce.

Ја мислим да смо пали на тактичком плану. Нисмо имали резервну варијанту шта ако не крене како смо планирали. А планирали смо очито много...мислим да Пикси превише верује у квалитет својих играча отуд и толико разочарење после пораза и прилично суморан тон изјаве коју је дао. И даље имамо шансе, нисмо лош тим имамо одличне играче који су нас одвели на СП...мало више скромности а мало мање драме (типа Србија зове и слично). Ипак је ово само игра...

Opet izvrces temu.

Lose smo igrali kazes😅
Dali si primetio da ni jedan jedini nas fudbaler ne moze da zadrzi loptu u nogama duze od 2 sekunde jer ce mu ovaj protivnicki igrac oduzeti ko malom detetu kao da nije nista!

Svako ko gleda opazice da uvek kad nam je lopta u posedu,da taj igrac-fudbaler-covek nema pojma sta ce sa njom!
Prenesce tu loptu svega par koraka dok stigne do protivnickog igraca i onda je tu Kraj!
brt javićeš se u ponedeljak..ili ipak nećeš ;) ***** mi se od vas pljuvača koji se u sve razumete

...
Ja se sa ovim slažem i to jeste ono što smo mi vidjeli na terenu. Sad zaboravila sam koja su 2 igrača bila u pitanju ali sigurno si primjetio tu situaciju da pred golom Brazila naš igrač šalje loptu drugom, a ovaj mu bio okrenut leđima i zjeva u gol. :))))) On čak ni njega nije vidio a kamoli loptu. Odbrana Bože pomozi, a napad propast. Preduge lopte koje su naravno brazilci presijecali kako su htjeli. Kad se i dovuku do njihovog gola u šesnaestercu konstantno samo naša 2 igrača dok ostali vire iz pozadine...nigdje veze. :roll:

Screenshot_2022-11-25-11-05-32-290-edit_com.facebook.katana.jpg

Чист Пиксијев пораз.

Opet izvrces temu.

Lose smo igrali kazes😅

Ali prosto neverovatno,ne znaš koji nam je deo tima bio lošiji (ne računajući golmana koji je bio odličan)....sredina terena totalno bez ideje,ne mogu da naprave nekoliko valjanih pasova,ne mogu da krenu napred,čim dobije neko loptu odmah gleda da je se otarasi (?!)...

Odbrana katastrofa i možda najlošiji deo tima.....ako obratite pažnju brazilski igrači koji su dali gol i u još par 100%tnih šansi,bili su SAMI ispred našeg gola,tj pobegli su svojim čuvarima ili ih niko nije čuvao.....(!?)

A napad sa Mitrovićem beskoristan kada sredina ne može da mu doda loptu.....tj ne može sam Mirović da bude i napad i sredina (i odbrana)...

Po meni,nakon prvog poluvremena se videlo gde smo i šta smo,Piksi je trebao da ceo naš šestaesterac napuni odbrambenim igračima i da tako tu "stoje" do kraja utakmice,možda bi nekim čudom i uz pomoć odličnog golmana izdržali i bilo bi 0:0

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back