Sveto Trojstvo

A ko moze tebiu da obajsni kada si kratke pameti?

Opet ista metoda.
Odbacis sve druge stihove i uzmes samo ejdna van kronteskita.

Tekst ne kaze d aje on stvoren.
vec d aje zapoceo bozje stvaranje.

Kako to lepo objasnjva isti pisac u svom jevandjlju:

Joh 1:1 U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
Joh 1:2 Ona beše u početku u Boga.
Joh 1:3 Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.

Eto ovde ti lepo kaze da je on sve stvorio.

I kaze d abez njega nista nije stvorenos to je stvorenop.

Ako uposte mozes da vidis, videces da se Isus ne ubrajha u stvorenja, jer kaze da nista bez njega nije stvorenos to je stvoreno.

To znaci da on nije stvoren, vec je on sve stvorio.

Jer da je on stvoren, ne bi moglo takod a glasi, jer onda bi on moraod a bude prisutan prilikom svog stvaranja, sto je ne´moguce.

Razumes ovo?

Osim toga, jedna od karkteristika Bozasnkog bica je moc stvaranja.

Stvorenja nemaju tu moc niti bi im bog ikada dao takvu moc jer ih cini bogom.

- - - - - - - - - -

A sta to sto pise tu kaze???

O cemu tu govori?

Vidim ja da je tebi vrlo kratko oko mozga,a opet ne odgovaras.
Pitanje: Ako je Otkrivenje Isusa Hrista njemu dao Bog,a Isus kaze da je Verni i Istiniti svedok Boziji, Pocetak Bozijeg Stvaranja, ko je onda Isus???

Bog je Duh, to znaci da je Bog ujedno i Duh, koji se Javio u Telu, Opravdao u Duhu,a nama se prikazao kao Sin,a to mu je Titula, nije Ime, kao sto je Titula Otac, i takodje Titula Duh.Bog Stvoritelj ima Tri Titule ili Tri Lica, ali je on J-E-D-A-N.
I Bog Jod-Ne-Vav-He bese Rec,A Božji Duh delovao je nad površinom voda. 3 I Bog reče:

Nisi odgovorio na pitanje u vezi trojstva i Vajtove, zasto je Vajtova bila protiv trojstva, koje je posle njene smrti u adventizam Svesno ubacio kao Dogmu Dzon Kelog 1903 godine,a to znaci posle 59 godina od osnivanja adventizma.Zasto?

Hajde objasni mi sta pise u Otkrivenju 3:

14 Anđelu skupštine u Laodikeji napiši: ‘Ovo govori Amin, verni i istiniti svedok, početak Božjeg stvaranja;

Ko je to S-T-V-R-E-N???

MKJV
Rev 3:14 And to the angel of the church of the Laodicea write: The Amen, the faithful and true Witness, the Head of the creation of God, says these things:

U pitanju je grčka reč arhe

G746

ἀρχή
archē
ar-khay'
From G756; (properly abstract) a commencement, or (concrete) chief (in various applications of order, time, place or rank): - beginning, corner, (at the, the) first (estate), magistrate, power, principality, principle, rule.
Total KJV occurrences: 58

I mi danas koristimo tu reč u rečima: arhiepiskom, arhetip itd.

NIJE POČETAK NEGO PRVI

Hrist je Onaj koji je stvorio početak stvaranja (prostora, vremena i meterije).

Poslednja izmena:
Vidim ja da je tebi vrlo kratko oko mozga,a opet ne odgovaras.
Pitanje: Ako je Otkrivenje Isusa Hrista njemu dao Bog,a Isus kaze da je Verni i Istiniti svedok Boziji, Pocetak Bozijeg Stvaranja, ko je onda Isus???

Bog je Duh, to znaci da je Bog ujedno i Duh, koji se Javio u Telu, Opravdao u Duhu,a nama se prikazao kao Sin,a to mu je Titula, nije Ime, kao sto je Titula Otac, i takodje Titula Duh.Bog Stvoritelj ima Tri Titule ili Tri Lica, ali je on J-E-D-A-N.
I Bog Jod-Ne-Vav-He bese Rec,A Božji Duh delovao je nad površinom voda. 3 I Bog reče:

Nisi odgovorio na pitanje u vezi trojstva i Vajtove, zasto je Vajtova bila protiv trojstva, koje je posle njene smrti u adventizam Svesno ubacio kao Dogmu Dzon Kelog 1903 godine,a to znaci posle 59 godina od osnivanja adventizma.Zasto?

TO DA BOG IMA 3 TITULE I JAVLJA SE KAO CAS OTAC I CAS SIN ILI DUH SVETI JE NAUKA U KOJOJ SI JEDINI NA SVETU:

Nauka koja se protivi citavom pismu.
A to da EGW nije verovala u trojstvo, je neistina i to te neko grdno slagao.

MKJV
Rev 3:14 And to the angel of the church of the Laodicea write: The Amen, the faithful and true Witness, the Head of the creation of God, says these things:

U pitanju je grčka reč arhe

G746

ἀρχή
archē
ar-khay'
From G756; (properly abstract) a commencement, or (concrete) chief (in various applications of order, time, place or rank): - beginning, corner, (at the, the) first (estate), magistrate, power, principality, principle, rule.
Total KJV occurrences: 58

I mi danas koristimo tu reč u rečima: arhiepiskom, arhetip itd.

NIJE POČETAK NEGO PRVI

Hrist je Onaj koji je stvorio početak stvaranja (prostora, vremena i meterije).

Mozes ti da koristis sta god hoces,a ovako pise na engleskom u King James Verzion:

And unto the angel of the church of the La-od-i-ce ans write;These things saith the A-men the faithful and true Witness the B-E-G-I-N-N-I-N-G of the Creation of God;
Nazalost tvoju moja KJverzion je pisana pre cirka 70 godina,a ta tvoja je novijeg datuma, verovatno da su je prepisivali od svedoka.

Jedna od karakteristika Bozanskog bica je svetost.

Bog je svet kaze Pismo.

I stvorena bica mogu da postanu sveta. Ali Bog je u svojoj sustini svet, on nije postao svet, ili dobio svetost.

I svetost je samo Bozasnka karakteristika. Sveto bice je Bog.

Ako su ljudi ili andjeli sveti, onda su oni posveceni.

Dobili su svetost i zato su sveti. To nije njihova karakteristika, vec su ju dobili od onoga koji posvecuje.

3.Mo 21:8 I tebi neka je svaki svet, jer prinosi hleb Boga tvog; svet neka ti je, jer sam ja svet, Gospod, koji vas posvećujem.

BOG JE DUH:

Joh 4:24 Bog je Duh; i koji Mu se mole, duhom i istinom treba da se mole.

BOG JE SVET:

Off 4:8 I svaka od četiri životinje imaše po šest krila naokolo, i unutra puna očiju, i mira ne imaju dan i noć govoreći: Svet, svet, svet Gospod Bog Svedržitelj, Koji beše, i koji jeste, i koji će doći.

BOG JE DUH SVETI.

Imamo telesna i duhovna bica. Telesna smo mi ljudi i zivotinje. Duhovna bica su andjeli ali i Bog.

Samo sto andjeli nisu duh sveti, vec su sluzbeni duh ili sluzbeni duhovi.

Heb 1:13 A kome od andjela reče kad: Sedi meni s desne strane dok položim neprijatelje Tvoje podnožje nogama Tvojim?
Heb 1:14 Nisu li svi službeni duhovi koji su poslani na službu onima koji će naslediti spasenje?

I oni su sveta bica, ali ne sami po sebi kao Bog, vec su posveceni. Oni imaju dobijenu svetost.

Zato je samo Bozasnko bice Duh sveti. Sveto bice.

Sto znaci d aimamo 3 bica koja su duh sveti, Otac Sin i Duh sveti. Oca i sina razlikujemo kao Otac i Sin a Duha svetoga zovemo Duh sveti.

Poslednja izmena:
Otac prvo lice Bozanstva, niakada nije rodio ili stvorio Sina. Isus je posinjen, u jednom periodu nebeslke istorije, Otac posinjuje sina, radi plana spasenja.

Posinivsi Isusa, prvo lice Bozanstva dobija i ulogu Oca.

Mi vidimo taj dogadjaj gde prvo lice Bozanstva kaze:

On kaze Isusu koji nije nejgov sin i pre toga razgovaraju:

Ps 2:7 Kazaću naredbu Gospodnju; On reče meni: ;Ti si sin moj, ja te sad rodih.

Apg 13:32 I mi vam javljamo obećanje koje bi očevima našim da je ovo Bog ispunio nama, deci njihovoj, podignuvši Isusa;
Apg 13:33 Kao što je napisano i u drugom psalmu: Ti si moj Sin, ja Te danas rodih.

------------------------------------------------------------------

Heb 5:5 Tako i Hristos ne proslavi sam sebe da bude poglavar sveštenički, nego Onaj koji Mu reče: Ti si moj sin, ja Te danas

rodih.

Prvo lice Bozanstva razgovara sa Isusom koji nije njegov sin a razgovaraju gore i on ga posinjuje, ti to postajes od danas kaze mu.

Isus nije sin Bozji po stvaranju ili slicno. Isus je psoinjen, on postaje sin Bozji. Prvo lice Bozastva razgovara s anjime i to mu kaze. Zasto mu to kaze od danas postajes moj sin?

Zasto je Isus postao posinjen? Prvo lice Bozastva pita, a Isus odgovara:

Isaija 6:8 Potom čuh glas Gospodnji gde reče: Koga ću poslati? I ko će nam ići? A ja rekoh: Evo mene, pošalji mene.

Ja cu ici kaze Isus. Od tog trnutka isus preuzima ulogu Adama i pocinje njegovo delo spasenja.

Sta on cini?

Fil 2:6 Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da s eunizi;
Phil 2:7 Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nadje se kao čovek.
Phil 2:8 Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove.

Isus bio Bog koji je sam sebe unizio da bi nas spasio. Niko ga nije unizio.

On od tog trenutka preuzima ulogu Adama. On igra ulogu ponizenog. Zasto?

http://biblija.serbianforum.info/t39-nefilimi-u-bibliji
Na ovom blogu je to opisano.

Joh 1:3 Sve je kroz Nju stvoreno, i bez Nje ništa nije stvoreno što je stvoreno.

Ovde imamo jasnu sitinu da Isus nije stvoreno bice, vec Bog koji je stvarao . Nista nije stvoreno bez njega . Sto zancid a Isus nije niakda stvoren.
Nista nije stvoreno bez njega sto je stvoreno. Da je on stvoren tako ne bi moglo da pise. Jer bi nipak nesto bilo stvoreno pre nejga sto je stvorano. Ali tekst kaze da nista nije stvoreno sto je stvoreno bez n jega. Sto nam pokazuje njegovo vecno postojanje.

Kao da prevod definiše istinu?

Šta znači grčka reč arhe?

Ovo je isto kao sto je i Erazmo Roterdamski dobio naredjnje da pusti u promet novu grcku Septugatu dobijenu od katolika u 16 veku,a u originalu nije pisalo u I Jovan 5
7 Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno.

8 I troje je što svedoči na zemlji: duh, i voda, i krv; i troje je zajedno.

Otac prvo lice Bozanstva, niakada nije rodio ili stvorio Sina. Isus je posinjen, u jednom periodu nebeslke istorije, Otac posinjuje sina, radi plana spasenja.

Posinivsi Isusa, prvo lice Bozanstva dobija i ulogu Oca.

Mi vidimo taj dogadjaj gde prvo lice Bozanstva kaze:

On kaze Isusu koji nije nejgov sin i pre toga razgovaraju:

Ps 2:7 Kazaću naredbu Gospodnju; On reče meni: ;Ti si sin moj, ja te sad rodih.

Apg 13:32 I mi vam javljamo obećanje koje bi očevima našim da je ovo Bog ispunio nama, deci njihovoj, podignuvši Isusa;
Apg 13:33 Kao što je napisano i u drugom psalmu: Ti si moj Sin, ja Te danas rodih.

------------------------------------------------------------------

Heb 5:5 Tako i Hristos ne proslavi sam sebe da bude poglavar sveštenički, nego Onaj koji Mu reče: Ti si moj sin, ja Te danas

rodih.

Prvo lice Bozanstva razgovara sa Isusom koji nije njegov sin a razgovaraju gore i on ga posinjuje, ti to postajes od danas kaze mu.

Isus nije sin Bozji po stvaranju ili slicno. Isus je psoinjen, on postaje sin Bozji. Prvo lice Bozastva razgovara s anjime i to mu kaze. Zasto mu to kaze od danas postajes moj sin?

Zasto je Isus postao posinjen? Prvo lice Bozastva pita, a Isus odgovara:

Isaija 6:8 Potom čuh glas Gospodnji gde reče: Koga ću poslati? I ko će nam ići? A ja rekoh: Evo mene, pošalji mene.

Ja cu ici kaze Isus. Od tog trnutka isus preuzima ulogu Adama i pocinje njegovo delo spasenja.

Sta on cini?

Fil 2:6 Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da s eunizi;
Phil 2:7 Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nadje se kao čovek.
Phil 2:8 Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove.

Isus bio Bog koji je sam sebe unizio da bi nas spasio. Niko ga nije unizio.

On od tog trenutka preuzima ulogu Adama. On igra ulogu ponizenog. Zasto?

http://biblija.serbianforum.info/t39-nefilimi-u-bibliji
Na ovom blogu je to opisano.

Joh 1:3 Sve je kroz Nju stvoreno, i bez Nje ništa nije stvoreno što je stvoreno.

Ovde imamo jasnu sitinu da Isus nije stvoreno bice, vec Bog koji je stvarao . Nista nije stvoreno bez njega . Sto zancid a Isus nije niakda stvoren.
Nista nije stvoreno bez njega sto je stvoreno. Da je on stvoren tako ne bi moglo da pise. Jer bi nipak nesto bilo stvoreno pre nejga sto je stvorano. Ali tekst kaze da nista nije stvoreno sto je stvoreno bez n jega. Sto nam pokazuje njegovo vecno postojanje.

Jedino je Bog, Jod-He-Vav-He Stvoritelj svega,a za Isusa je objavio da mu je sluga i onaj koji mu sluzi sa desne strane trenutno na nebesima:
Isaija 42, 1 Evo sluge mog, koga podupirem, izabranika mog, koji je mio duši mojoj; metnuću Duh svoj na Njega, sud narodima javljaće.
Stefan Potvrdjuje takodje ,D.Apostolska 7:
55 A Stefan budući pun Duha Svetog pogleda na nebo i vide slavu Božju i Isusa gde stoji s desne strane Bogu;

56 I reče: Evo vidim nebesa otvorena i Sina čovečijeg gde stoji s desne strane Bogu.

62 A Isus reče: Jesam; i videćete Sina čovečjeg gde sedi s desne strane Sile i ide na oblacima nebeskim.

Isus nikada nije bio Bog, niti ce biti, jer Bog Stvoritelj je Jedan.Efescima 4, 6 Jedan Bog i Otac svih, koji je nad svima, i kroza sve, i u svima nama.

Ovo Pavle Tvrdi za Boga Oca da je u nama, pa je tako Bog B-I-O i u samom Isusu, i Tvorio dela,a to je i sam Isus Tvrdio.

TO DA BOG IMA 3 TITULE I JAVLJA SE KAO CAS OTAC I CAS SIN ILI DUH SVETI JE NAUKA U KOJOJ SI JEDINI NA SVETU:

Nauka koja se protivi citavom pismu.
A to da EGW nije verovala u trojstvo, je neistina i to te neko grdno slagao.

Niko me nije nista slagao, nego ti ne citas sta pise na engleskom tvoja konferencija.Vajtova je verovala posebno u Boga i Isusa,ali ne kao posebna bica,stim da je Duh bio zajednicki.Kelog je sa svoje strane prihvatio da postoje tri boga i tako je trojstvo na "mala" vrata uslo u adventizam.

Znači Vi ćete sve stihove odbaciti koji govore o Hristu kao Stvoritelju...

Heb 1:1 Bog koji je nekada mnogo puta i različitim načinom govorio očevima preko proroka, govori i nama u posledak dana ovih preko sina,
Heb 1:2 Kog postavi naslednika svemu, kroz kog i svet stvori.

Joh 1:3 Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.
Joh 1:4 U Njoj beše život, i život beše videlo ljudima.
Joh 1:5 I Videlo se svetli u tami, i tama Ga ne obuze.
Joh 1:6 Posla Bog čoveka po imenu Jovana.
Joh 1:7 Ovaj dođe za svedočanstvo da svedoči za Videlo da svi veruju kroza nj.
Joh 1:8 On ne beše Videlo, nego da svedoči za Videlo.
Joh 1:9 Beše Videlo istinito koje obasjava svakog čoveka koji dolazi na svet.
Joh 1:10 Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.
Joh 1:11 K svojima dođe, i svoji Ga ne primiše.
Joh 1:12 A koji Ga primiše dade im vlast da budu sinovi Božiji, koji veruju u ime Njegovo,
Joh 1:13 Koji se ne rodiše od krvi, ni od volje telesne, ni od volje muževlje, nego od Boga.

Niko me nije nista slagao, nego ti ne citas sta pise na engleskom tvoja konferencija.Vajtova je verovala posebno u Boga i Isusa,ali ne kao posebna bica,stim da je Duh bio zajednicki.Kelog je sa svoje strane prihvatio da postoje tri boga i tako je trojstvo na "mala" vrata uslo u adventizam.

E to nije tacno. Ili izmisljas ili te neko slagao...

Znači Vi ćete sve stihove odbaciti koji govore o Hristu kao Stvoritelju...

Heb 1:1 Bog koji je nekada mnogo puta i različitim načinom govorio očevima preko proroka, govori i nama u posledak dana ovih preko sina,
Heb 1:2 Kog postavi naslednika svemu, kroz kog i svet stvori.

E to nije tacno. Ili izmisljas ili te neko slagao...

SDG, Bog je "stvorio " telo Isusa, da kroz njega se nama "dokaze",a kroz dela koja je tvorio kroz Isusa.U staro vreme je govorio kroz Proroke,a danas nam je Isus Dokaz da Bozije seme treba da prihvati Boga u cistom Duhovnom izdanju.
Galatima 3:
24 Tako nam zakon bi čuvar do Hrista, da se verom opravdamo.
25 A kad dođe vera, već nismo pod čuvarom.
26 Jer ste vi svi sinovi Božji verom Hrista Isusa;
27 Jer koji se god u Hrista krstiste, u Hrista se obukoste.
28 Nema tu Jevrejina ni Grka, nema roba ni gospodara, nema muškog roda ni ženskog; jer ste vi svi jedno u Hristu Isusu.
29 A kad ste vi Hristovi, onda ste seme Avraamovo, i po obećanju naslednici.
Novi svet, ili po obecanju Naslednici, treba da se u Hrista Krste i u njegovu Pravednost Obuku,i onda su jedno sa Hristom.
To je znacenje Sveta Koji Stvori.

Glasnik, vidim da ne znas , priupitaj deder pastora, mozda ce on znatio sta se to desavalo u ono staro vreme, kao i za za njene spise oko kojih su se raspravljali jos u proslom veku i to "zatvorili" za javnost.

I logički gledano, trojstvo (sveto ili ne, kako god) je neminovnost sveta.
Zapravo, prvo se javlja dualitet, polarizovanost, razlika u potencijalima, da bi uopšte bilo procesa iz kojih nastaje um. Dakle ovo se odnosi i na samu "stvar po sebi". Zapravo, prvenstveno na nju.
Ali odakle sada trojstvo? U stvari čitava dualnost i procesi nemaju smisla bez fenomena koji je iz toga proizašao, a to je duh i/ili um.
I sada imamo procese koji su za um suštinski nesaznatljivi, ali su saznatljivi u okviru duhovne predstave pojedinca (subjekta). Tako da subjektivna predstava nisu nikakvi procesi ni talasi ni frekvencije, već šareni svet ispinjen bojama, zvukovima, dodirima... zapravo, doživljajem suštine i tih procesa.

Back