Sveto Trojstvo

Sta je supljo?
Zasto nisi dao odgovor na pitanje sta to znaci biti izgradjenj na apostolima?
Samo si potvrdio ono sto sam pisao.
Verovanje u trojstvo nije uspostavljeno posle 107 god.
Ono picinje dvadesetak godina posle osnivanja.
Katolicko i pravoslavno verovanje u trojstvo kakvo je danas je pocelo izmedju 400 i 600 god posle Hrista.
Pre toga su imali 4 do 6 vekova pogresno verovanje o trojstvu.
A to je da su Otac, Sin i Duh sveti sve jedna licnost koja glumi cas jednu cas drugu cas trecu licnost. Takvo verovanje vise nemaju osbacili su ga.
A ti nam govoris o apostolskom temelju???

Na pitanje koje si obradjivao sa SdG sam ti dao jasan odgovor.
Ili ti se ne svidjs jer rusi tvoje tvrdnje, ili ne kapiras?
Sa time si opet potvrdio moj zadnji post, Jovo nanovo.
Ponovicu ti ga:

A gde je tu Duh sveti u onome sto pominjes u diskusiji sa SDG Plp?

Zasto se ne pominje Duh sveti?
Pa rec je o onima koji su uzeli novu ulogu.
Duh Sveti nije uzeo ulogu majke ili babe, dede.
Ostao je Duh sveti.
Otac i Sin kao Duh sveti, su uzeli uloge po kojima ih zovemo.

Znaci ako ti Plp u svakoj diskusiji ne pomenes tvoju majku i oca, znaci oni ne postoje?
Ta tvoja logika me podseca mnogo na smeska piramidu policisa...

A sada ocekujem tvoj odgovor Plp o apostolskom temelju...

Sta si ti Odgovorio,?Kakvi su to odgovori.Zamolio sam te da jasno i precizno odgovoris kada si se vec ponudio umesto SDG,a ti pises, Sta?Vidi se po ovome koliko si nesavrsen, tako da cu pitanja ponovo da napisem.
Sto se tice Aposotlskih temelja, Rano Hriscanstvo nam daje objasnjenje:
Pocelo je posle smrti Isusove i trajalo do 4-tog veka, kada je izmenjeno.Srediste je bilo u Jerusalimu,a posle unistenja hrama 70-tih godina se prebacuje u Rim, zato sto rimski episkop preuzima ulogu Pape, i od 4-tog veka postaje drzavna religija.U pocetku smo imali judeo hriscane,a odvajaju se u toku prvog veka.Sve dok Hriscanska religija nije bila priznata kao zvanicna, hriscani su bili proganjani i ubijani(odbacivali su kult cara)., tako da su morali tajno da se sataju po katakombama.Ziveli su u komunama,sve je bilo zajednicko.
Imali su 3 svete tajne:Krstenje, Pomazanje,Pricesce;
Verovali su u Boga Jod-He-Vav-He,krstavali zrelje ljude, prizivajuci Bozijeg duha.Verovali su Vaskrsenje i Sud, Spasenje i Bozije carstvo.
Doktrina Apostolskog nasledja ili predanja je uslovila pojavu Biskupa, koji su tvrdili da su naslednici Apostola.Samom tim su i mogli da Rukopoloze Episkope.Kasnije Biskupi postaju Pape.Na osnovi Apostolske doktrine se rukovodi katolicanstvo i Pravoslavlje, dok ga Protestanstvo odbacuje, sto je Jeres.
Ovo je ukratko istorija Apostolskog nasledja.
Posto si dobio odgovor, izvoli pa se potrudi da das Precizne odgovore koje sam postavio SDG, jer u sadasnjim nemamo apsolutno nikakve informacije.

Ovo nista ne govori;
Pitanja za tebe, i molim Precizne odgovore:

Evo da vidimo sta ces da kazes na ovo pisanje:
U adventistickom listu "Pregled" od oktobra 31 1996 godine, adventista Gordon Jensen je napisao da Postoje 3 licnosti i da je jedno od bozanskih bica prihvatilao da I-G-R-A ulogu Oca,a drugo bice je preuzelo da igra ulogu Sina,
Sledece: adventista Max Haton pise u knjzi "Razumevanje Trojstva" da je odnos izmedju Oca, Sina u Bozanstvu u Metaforicnom smislu,a ne u Bukvalnom smislu.

O cemu ova dvojica pisu, i gde je tu Boziji duh?

Interesantno ovo od Igora, kako vi pronalazite resenja za svoju dogmatsku problematiku.Koliko sam razumeo prodje po nekoliko Godina, i ako se nista ne odluci, hajdemote ispocetka.
Na osnovu cega adventisti donose odluke, i ko ih vodi u tome?
Znamo da je Miler bio baptista u pocetku, i tamo se krstio.
Pitanje: Ko je njega Pomazao i Pricestio, da bi mogao da osnuje adventizam???
Pitanje: Na koji nacin adventisti vrse Rukopolozenje i sve ostale obrede, kada nisu nazidani na temelju Apostola, niti imaju ikakve veze sa Ranim Hriscanstvom???

Vi biste uvek da prebacite na Vaš omiljeni sport...

OPADANJE HRIŠĆANA

A šta drugo da govori OPADAČ BRAĆE NAŠE...

Rev 12:9 I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njeni zbačeni biše s njom.
Rev 12:10 I čuh glas veliki na nebu koji govori: Sad posta spasenje i sila i carstvo Boga našeg, i oblast Hrista Njegovog; jer se zbaci opadač braće naše, koji ih opadaše pred Bogom našim dan i noć.
Rev 12:11 I oni ga pobediše krvlju Jagnjetovom i rečju svedočanstva svog, i ne mariše za život svoj do same smrti.

...

Poslednja izmena:
...

Odgovorite nam odakle pravo Jovanu Krstitelju da krštava?

Joh 1:19 I ovo je svedočanstvo Jovanovo kad poslaše Jevreji iz Jerusalima sveštenike i Levite da ga zapitaju: Ko si ti?
Joh 1:20 I on prizna, i ne zataji, i prizna: Ja nisam Hristos.
Joh 1:21 I zapitaše ga: Ko si dakle? Jesi li Ilija? I reče: Nisam. Jesi li prorok? I odgovori: Nisam.
Joh 1:22 A oni mu rekoše: Ko si? Da možemo kazati onima što su nas poslali: Šta kažeš za sebe?
Joh 1:23 Reče: Ja sam glas onog što viče u pustinji: Poravnite put Gospodnji; kao što kaza Isaija prorok.
Joh 1:24 I behu poslanici od fariseja,
Joh 1:25 I zapitaše ga govoreći mu: Zašto, dakle, krštavaš kad ti nisi Hristos ni Ilija ni prorok?
Joh 1:26 Odgovori im Jovan govoreći: Ja krštavam vodom a među vama stoji koga vi ne znate.
Joh 1:27 On je Onaj što će doći za mnom, koji beše preda mnom; kome ja nisam dostojan odrešiti remen na obući Njegovoj.
Joh 1:28 Ovo bi u Vitaniji preko Jordana gde Jovan krštavaše.
Joh 1:29 A sutradan vide Jovan Isusa gde ide k njemu, i reče: Gle, jagnje Božije koje uze na se grehe sveta.
Joh 1:30 Ovo je Onaj za koga ja rekoh: Za mnom ide čovek koji preda mnom postade, jer pre mene beše.
Joh 1:31 I ja Ga ne znadoh: nego da se javi Izrailju zato ja dođoh da krstim vodom.
Joh 1:32 I svedoči Jovan govoreći: Videh Duha gde silazi s neba kao golub i stade na Njemu.
Joh 1:33 I ja Ga ne znadoh; nego Onaj koji me posla da krstim vodom On mi reče: Na koga vidiš da silazi Duh i stoji na Njemu to je Onaj koji će krstiti Duhom Svetim.

Kako možete imati Svetog Duha kada NON-STOP opadate Božji narod koji drži sve zapovesti Božje?

Gde su rodovi Svetog Duha?

Joh 1:34 I ja videh i zasvedočih da je ovaj Sin Božji.
Joh 1:35 A sutradan, opet, stajaše Jovan i dvojica od učenika njegovih,
Joh 1:36 I videvši Isusa gde ide, reče: Gle, jagnje Božije.
Joh 1:37 I čuše ga oba učenika kad govoraše, i otidoše za Isusom.

...

Poslednja izmena:
...

I Hristu su osporavali vlast...

Mat 21:23 I kad dođe u crkvu i stade učiti, pristupiše k Njemu glavari sveštenički i starešine narodne govoreći: Kakvom vlasti to činiš? I ko ti dade vlast tu?
Mat 21:24 A Isus odgovarajući reče im: Ja ću vas upitati jednu reč, koju ako mi kažete, i ja ću vama kazati kakvom vlasti ovo činim.
Mat 21:25 Krštenje Jovanovo otkuda bi? Ili s neba, ili od ljudi? A oni pomišljavahu u sebi govoreći: Ako kažemo: S neba, reći će nam: Zašto mu dakle ne verovaste?
Mat 21:26 Ako li kažemo: Od ljudi, bojimo se naroda; jer svi Jovana držahu za proroka.
Mat 21:27 I odgovarajući Isusu rekoše: Ne znamo. Reče i On njima: Ni ja vama neću kazati kakvom vlasti ovo činim.

Mar 11:27 I dođoše opet u Jerusalim; i kad hođaše po crkvi dođoše k Njemu glavari sveštenički i književnici i starešine,
Mar 11:28 I rekoše Mu: Kakvom vlasti to činiš? I ko ti dade vlast tu, da to činiš?
Mar 11:29 A Isus odgovarajući reče im: i ja ću vas da upitam jednu reč, i odgovorite mi; pa ću vam kazati kakvom vlasti ovo činim.
Mar 11:30 Krštenje Jovanovo ili bi s neba ili od ljudi? Odgovorite mi.
Mar 11:31 I mišljahu u sebi govoreći: Ako kažemo: S neba, reći će: Zašto mu dakle ne verovaste?
Mar 11:32 Ako li kažemo: Od ljudi, bojimo se naroda; jer svi mišljahu za Jovana da zaista prorok beše.
Mar 11:33 I odgovarajući rekoše Isusu: Ne znamo. I Isus odgovarajući reče njima: Ni ja vama neću kazati kakvom vlasti ovo činim.

Luk 20:1 I kad On u jedan od onih dana učaše narod u crkvi i propovedaše jevanđelje, dođoše glavari sveštenički i književnici sa starešinama,
Luk 20:2 I rekoše Mu govoreći: Kaži nam kakvom vlasti to činiš? Ili ko ti je dao vlast tu?
Luk 20:3 A On odgovarajući reče im: i ja ću vas upitati jednu reč, i kažite mi:
Luk 20:4 Krštenje Jovanovo ili bi s neba ili od ljudi?
Luk 20:5 A oni pomišljahu u sebi govoreći: Ako kažemo s neba, reći će: Zašto mu dakle ne verovaste?
Luk 20:6 Ako li kažemo od ljudi, sav će nas narod pobiti kamenjem; jer svi verovahu da Jovan beše prorok.
Luk 20:7 I odgovoriše: Ne znamo otkuda.
Luk 20:8 A Isus im reče: Ni ja vama neću kazati kakvom vlasti ovo činim.

Poslednja izmena:
Meni je zaista zao. Ali zar se ovaj PLP ponasa normalno?
Pa zar mu nisam 2 puta objasnio?
Zar nisam u zadnjim postovima rekao kao ce se ponasati?
I evo ti sada se tako zbiva.
Kako mogu da kazem da je to normalno ponasanje?

Cleaner.
SDG nije pop da si kivan na njega.
Religija u koju si ti razocaran i koju SDG zastupa su dve razlicite stvari.
Ustvari ste na istoj strani u jednu ruku.
Ova njegova religija se protivi laznim religijama i razotkriva njihovu prevaru.

Da li sam igde rekao da je neka prava?
Iako sam tog misljenja ali to mi nije bio cilj.
Rec je o onome sto si ti navodio da ti smeta kod religije.
Kod pogresnog coveka si.
To sve i njemu smeta.
One o kojima si ti pricao su na drugoj diskusiji.
Ali te tamo nema?

...

Odakle pravo hrišćanima da budu hrišćani???

(kada to pravo nisu dobili od Rimo-katoličke crkve)

...

Meni je zaista zao. Ali zar se ovaj PLP ponasa normalno?
Pa zar mu nisam 2 puta objasnio?
Zar nisam u zadnjim postovima rekao kao ce se ponasati?
I evo ti sada se tako zbiva.
Kako mogu da kazem da je to normalno ponasanje?

Vi ste sami rekli da ste bili 20 god. u nekoj denominaciji pre nego što ste ih napustili i prihvatili novu religiju.

Da li ste bili Adventista? Ili Jehovin svedok? Ili...

Šta ste verovali 20 godina?

Da li je moguce da vas dvojica ne mozete da odgovorite, na ova pitanja???
Zaokupljeni ste mojom licnoscu, umesto da se posvetite trojstvu.
Moja malenkost je nevazna, bitno je trojstvo, daklem idemo sa istim pitanjima ponovo:

Evo da vidimo sta ces da kazes na ovo pisanje:
U adventistickom listu "Pregled" od oktobra 31 1996 godine, adventista Gordon Jensen je napisao da Postoje 3 licnosti i da je jedno od bozanskih bica prihvatilao da I-G-R-A ulogu Oca,a drugo bice je preuzelo da igra ulogu Sina,
Sledece: adventista Max Haton pise u knjzi "Razumevanje Trojstva" da je odnos izmedju Oca, Sina u Bozanstvu u Metaforicnom smislu,a ne u Bukvalnom smislu.

O cemu ova dvojica pisu, i gde je tu Boziji duh?

Interesantno ovo od Igora, kako vi pronalazite resenja za svoju dogmatsku problematiku.Koliko sam razumeo prodje po nekoliko Godina, i ako se nista ne odluci, hajdemote ispocetka.
Na osnovu cega adventisti donose odluke, i ko ih vodi u tome?
Znamo da je Miler bio baptista u pocetku, i tamo se krstio.
Pitanje: Ko je njega Pomazao i Pricestio, da bi mogao da osnuje adventizam???
Pitanje: Na koji nacin adventisti vrse Rukopolozenje i sve ostale obrede, kada nisu nazidani na temelju Apostola, niti imaju ikakve veze sa Ranim Hriscanstvom???
I jos jedno novo pitanje:Vajtova je bila protiv trojstva, dok je biila u zivotu,Zasto, a drugi deo pitanja je ko je ustvari poceo da forsira trojstvo u adventizmu?

Pa ovo je mesto gde se nudi to sto nudi...
Neznam sta traze onda ateisti ovde kada niti kupuju niti nude.

Ovde na pdf se niti kupuje niti nudi, ovde se pise o veri ili neveri.
Vi vernici razglabate o veri a mi je osporavamo.
Vasa moze da bude samo crkva pa tamo se samo Vi druzite i razmenjujte delove biblije a cak ni tamo ateistima nije zabranjeno da dodju.
A ovaj forum nije Vas pa da komandujete ko sta moze da radi, ima ko je za to nadlezan.

Evo ti dokaza Cleaner,da je uvedena diktatura.
Na verskim zajednicama ne mozes da pises o svojoj veri tamo te ometaju drugi a ovi ih pustaju.

- - - - - - - - - -

Ovde na pdf se niti kupuje niti nudi, ovde se pise o veri ili neveri.
Vi vernici razglabate o veri a mi je osporavamo.
Vasa moze da bude samo crkva pa tamo se samo Vi druzite i razmenjujte delove biblije a cak ni tamo ateistima nije zabranjeno da dodju.
A ovaj forum nije Vas pa da komandujete ko sta moze da radi, ima ko je za to nadlezan.

Ovde se sve nudi djabe.
Niko ovde ne komanduje.
Vec to sto vi radite nije diskusoja vec ometanje, vredjanje, i slicno.

Back