- Poruka
- 9.849
Sta je supljo?
Zasto nisi dao odgovor na pitanje sta to znaci biti izgradjenj na apostolima?
Samo si potvrdio ono sto sam pisao.
Verovanje u trojstvo nije uspostavljeno posle 107 god.
Ono picinje dvadesetak godina posle osnivanja.
Katolicko i pravoslavno verovanje u trojstvo kakvo je danas je pocelo izmedju 400 i 600 god posle Hrista.
Pre toga su imali 4 do 6 vekova pogresno verovanje o trojstvu.
A to je da su Otac, Sin i Duh sveti sve jedna licnost koja glumi cas jednu cas drugu cas trecu licnost. Takvo verovanje vise nemaju osbacili su ga.
A ti nam govoris o apostolskom temelju???
Na pitanje koje si obradjivao sa SdG sam ti dao jasan odgovor.
Ili ti se ne svidjs jer rusi tvoje tvrdnje, ili ne kapiras?
Sa time si opet potvrdio moj zadnji post, Jovo nanovo.
Ponovicu ti ga:
A gde je tu Duh sveti u onome sto pominjes u diskusiji sa SDG Plp?
Zasto se ne pominje Duh sveti?
Pa rec je o onima koji su uzeli novu ulogu.
Duh Sveti nije uzeo ulogu majke ili babe, dede.
Ostao je Duh sveti.
Otac i Sin kao Duh sveti, su uzeli uloge po kojima ih zovemo.
Znaci ako ti Plp u svakoj diskusiji ne pomenes tvoju majku i oca, znaci oni ne postoje?
Ta tvoja logika me podseca mnogo na smeska piramidu policisa...
A sada ocekujem tvoj odgovor Plp o apostolskom temelju...
Sta si ti Odgovorio,?Kakvi su to odgovori.Zamolio sam te da jasno i precizno odgovoris kada si se vec ponudio umesto SDG,a ti pises, Sta?Vidi se po ovome koliko si nesavrsen, tako da cu pitanja ponovo da napisem.
Sto se tice Aposotlskih temelja, Rano Hriscanstvo nam daje objasnjenje:
Pocelo je posle smrti Isusove i trajalo do 4-tog veka, kada je izmenjeno.Srediste je bilo u Jerusalimu,a posle unistenja hrama 70-tih godina se prebacuje u Rim, zato sto rimski episkop preuzima ulogu Pape, i od 4-tog veka postaje drzavna religija.U pocetku smo imali judeo hriscane,a odvajaju se u toku prvog veka.Sve dok Hriscanska religija nije bila priznata kao zvanicna, hriscani su bili proganjani i ubijani(odbacivali su kult cara)., tako da su morali tajno da se sataju po katakombama.Ziveli su u komunama,sve je bilo zajednicko.
Imali su 3 svete tajne:Krstenje, Pomazanje,Pricesce;
Verovali su u Boga Jod-He-Vav-He,krstavali zrelje ljude, prizivajuci Bozijeg duha.Verovali su Vaskrsenje i Sud, Spasenje i Bozije carstvo.
Doktrina Apostolskog nasledja ili predanja je uslovila pojavu Biskupa, koji su tvrdili da su naslednici Apostola.Samom tim su i mogli da Rukopoloze Episkope.Kasnije Biskupi postaju Pape.Na osnovi Apostolske doktrine se rukovodi katolicanstvo i Pravoslavlje, dok ga Protestanstvo odbacuje, sto je Jeres.
Ovo je ukratko istorija Apostolskog nasledja.
Posto si dobio odgovor, izvoli pa se potrudi da das Precizne odgovore koje sam postavio SDG, jer u sadasnjim nemamo apsolutno nikakve informacije.