gost 349237
Iskusan
- Poruka
- 6.633
Ko što reče Pavle , ja vam dajem mleko a doći će vreme kada ćete jesti mesa ( i piti rakije
)
)Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
)Š'a ti meni ajde? Bjaži ba.
Pisci mogu da napišu tu i tamo poneku istinu a da ih neko ne napuši, jer to je umetnička sloboda i deluje kul.Napiši konkretno, linčovaće te.![]()
Ako moze bez "licnog vredjanja" ...
Bićemo fini, bar ja, za ostale ne garantujem.
Mani se ti Svete Trojice, samkhya filozofije i suđaja i nauči upotrebu velikog slova.možda trojstvo treba gledati na potpuno drugačiji način, kao prirodni zakon manifestacije.
jer da bi bilo koja manifestacija mogla da se dogodi moraju da se susretnu tri sile.
te sile su aktivna sila, pasivna sila (sila otpora) i neutralna sila.
aktivna i pasivna sila su po svojoj prirodi suprotne sile i nikada se ne bi susrele da nije neutralne sile.
dakle, manifestacija se događa u neutralnoj sili koja u novoj manifestaciji postaje aktivna sila.
zanimljivo je da se trojstvo spominje u raznim mitovima i religijama, a ne samo u hrišćanstvu.
negde su spominju kao tri norne čija su imena urd ili prošlost, verdandi ili sadašnjost i skuld ili budućnost. te tri norne, po legendi, u rukama drže pletivo od koga ispredaju sudbinu svakog čoveka na zemlji. one odrešuju čovekovu nit i od nevidljivih tkanja pletu životne tuge i radosti.
ako se zaputimo ka jugu, raspleteni konac će nas odvesti do njihovih bliskih rođaka: klote "prelje", koja započinje nit, prelepe lahesiz, „raspoređivačice“, koja je, čuvajući život, raspliće, i atrope, „neumoljive“, najmanje, ali najstrašnije, koja je preseca.
odmah u susedstvu žive nona, decima i morta, dok će na istoku svetlost svakog novog života u zoru pozdraviti zarja sestra jutarnja, razgoreti je zarja večernja, a utrnuti najmlađa, sestra ponoćna.
vurde, suđaje, rođenice, sudički, orisnice, usude i rojenice, naseljene na obodima šuma, udolinama reka i jezera, pećinama i među zvezdama, upliću i raspliću niti ljudskih života.
u samkhya filozofiji prakrti (sans. pra - pre + kri – praviti) označava pramateriju, koja leži u osnovi čitavog univerzuma. prakrti je kosmička supstanca, prvobitni uzrok fenomenološke stvarnosti, bezoblična, bezgranična, večna i sveprožimajuća. postoji u dva stanja: u „nerazvijenom“ (nemanifestovanom) - avyakta - i „razvijenom“ (manifestovanom) stanju - vyakta. čine je tri gune ili svojstva: tamas (lenjost, tama, haos), rađas (nemir, pokret, energija) i satva (ravnoteža, harmonija, vedrina). Ili u drugačijem poretku: rađas - stvaranje, satva – održavanje i tamas – uništavanje.
na suptilnom nivou, dok sve miruje u nemanifestovanom stanju, u vidu semena, gune su u ravnoteži, odnosno nisu difencirane. prvi korak stvaranja proizvodi volja apsoluta i gune izlaze iz ravnoteže i razmotavaju svoja individualna svojstva, stvarajući sve stvari, fine i grube. sve što ulazi u manifestaciju, realizuje se preko ove tri sile, sve što postoji u prirodi, predstavlja njihovu kombinaciju, dok stvaranje napreduje korak po korak, od suptilnijeg ka gušćem.
Zar ti nisam rekao da su te slagali, zar nisam?
EGW.
’’LIČNOST SVETOGA DUHA – Potrebno je da shvatimo da Sveti Duh, koji je ličnost kao što je Bog (Otac) ličnost, hoda po ovom tlu.’’ (Manuscript 66, 1899 – Iz govora učenicima škole Avondejl)
’’Sveti Duh je ličnost, jer On ’svedoči našem duhu da smo deca Božja’. (Rimljanima 8, 16) Kada se pokazuje to svedočanstvo, ono sa sobom nosi svoj vlastiti dokaz. U takvim trenucima mi verujemo i sigurni smo da smo deca Božja…
Sveti Duh ima svoju ličnost; u protivnom, On ne bi mogao da svedoči našem duhu da smo deca Božja, On mora da bude božanska ličnost, jer inače ne bi mogao da ispituje tajne koje su skrivene u Božjem srcu. ’Jer ko od ljudi zna šta je u čoveku osim duha čovečijega koji živi u njemu? Tako i u Bogu što je, niko ne zna osim Duha Božjega.’’’ (1. Korinćanima 2,11) (Manuscript 20, 1906)
’’BOŽA SILA U TREĆOJ LIČNOSTI – Knez sile zla može da bude obuzdan jedino Božjom silom koja je u Trećem licu Božanstva, Svetome Duhu.’’ (Special Testimonies, Series A, No. 10, p. 37, 1897)
’’U SARADNJI SA TRIMA NAJVIŠIM SILAMA – Potrebno je da sarađujemo sa Trima najvišim Silama na Nebu – Ocem, Sinom, i Svetim Duhom – I te Sile će raditi kroz nas, čineći nas Božjim saradnicima.’’ (Special Testimonies, Series B, No. 7, p. 51, 1905)
''Evangelism'' p. 613-617)
Kakve veze ima sada tvoj odgovor sa ovim što pišem?To sto i pises je ovo:Original postavio muzjak![]()
![]()
Da, to o čemu ja pišem je neminovnost na najnižem nivou. I to je sasvim logički ispravno. To je toliko logično da nije potrebno da previše objašnjavam. Jer ako nema potencijala, nema ni procesa. Za duhovnost si ti sam sebi neposredan dokaz, jer postojiš. Ali ne možeš znati šta je to tvoje JA što postoji. Ali nije to za tebe. Ne možeš ti nešto da razumeš ni da ti se crta. Ali zato postoje bajke. Pusti ti ovu filozofiju.
Samo nemoj da mi se ovde kritički osvrćeš na apodiktičke činjenice, a usput navodiš bajke kao istinite. Pri tome ne znaš ni šta pojam istine tačno znači, pa mešaš veru i istinu. Najgore je (za tebe) što i ne primećuješ koliko nisi sposoban da logički zaključuješ. Ali zbog toga ne mogu da te souđujem, ali mogu da primećujem.
Sad me pitaj, kako primećuujem?
1.Mo 3:4 A zmija reče ženi: Nećete vi umreti;
1.Mo 3:5 Nego zna Bog da će vam se u onaj dan kad okusite s njega otvoriti oči, pa ćete postati kao bogovi i znati šta je dobro šta li zlo.

A sad da prokomentarišem ove rečenice iz citirane metaforične bajke.1.Mo 3:4 A zmija reče ženi: Nećete vi umreti;
1.Mo 3:5 Nego zna Bog da će vam se u onaj dan kad okusite s njega otvoriti oči, pa ćete postati kao bogovi i znati šta je dobro šta li zlo.
Znam ja vrlo dobro šta sam pisao, ali nikakve, čak ni blage veze nema sa onim što ti odgovaraš.Pa pre tog posta sto si govrio o trojstvu, sa time ima veze.
Ukljuci malo logiku, nije moguce da par posta kasnije neznas sta si pisao?![]()

Ne, blago tebi. Ja sam se zeznuo pa sam pojeo jabuku. Pojedi i ti pa da vidiš kako je. Ali mislim da ne vredi sada.Blago si ga tebi?![]()

Ne, blago tebi. Ja sam se zeznuo pa sam pojeo jabuku. Pojedi i ti pa da vidiš kako je. Ali mislim da ne vredi sada. Mislim da je tvoja mama trebala da jede više jabuka.![]()
Samo što na nekoga deluju a na nekoga ne?Svako do nas je pojeo mnogo jabuka, vise nego Adam i Eva...

Samo što na nekoga deluju a na nekoga ne?
Ti izgleda nisi pojeo pravu jabuku. Da si me razumeo, znao bi koja je to jabuka.
Ne, blago tebi. Ja sam se zeznuo pa sam pojeo jabuku. Pojedi i ti pa da vidiš kako je. Ali mislim da ne vredi sada..![]()

Ne daju mi da ti redno dam reputaciju, al' ti si, čoveče, car, sa jabukom i brez jabuke,garant![]()