Sve što vas zanima u vezi s vizama!

• Začetnik teme Začetnik teme Kalamity Jane
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da...nisam ga odnela...nisu me pravo da ti kazem nista ni pitali. Ukoliko pitaju , reci da jednostavno ne mozes da ga nadjes.
Oni su jako fini, i sigurna sam da neces imati nikakvih problema oko vize. Dobices je za cas.
;)
Da...ono sto je bitno, na koliko ides?
Cula sam da jedino ne vole ako kazes da ostajes mesec dana ili tako nesto...Odmah se pitaju sto
tako dugo i nije im pravo...Najbolje je reci da ides na dve nedelje..

Idem na nedelju dana..Ponecu im i povratnu avionsku kartu :)
Najvise me brine u celoj prici muz :) Mislim brine me da li ce dobiti vizu,obzirom da je student od 31 godinu..Do sad smo vadili potvrde da ga ja izdrzavam i nije bilo problema sa sengenom..Mada ovamo bojim se da ce biti..Tesi me cinjenica sto je dete na njegovom pasosu,pa kontam da ce misliti da je to plus,ne bi valjda ostavili dete..Jao mnogo novca iziskuje cela ta prica obzirom na toliku kolicinu neizvesnosti!!

Mislim da ne bi trebalo biti problema, s obzirom na dete, a i cinjenicom da vec imate vize u pasosu...da ste negde mislili da ostanete, vec bi to uradili.
Drugo...ni ja nemam radnu knjizicu, jer mi je zanimanje takvo da se kod nas jos uvek ne vodi kao " zanimanje", s obzirom da se radi o kulturi.....paradoksalno, ali tako je...pa ipak nije bilo problema. Mislim da ce sve to biti ok....kazem, oni su izuzetno fini.

jel moze neko da mi kaze da li se moze putovati iz francuske ,u kojoj sam trenutno, u druge zemlje sengena,samo sa njihovim recipiseom ( zahtev za izdavnje boravisne karte na koju cekam),naravno vazecim....jer mi je viza u pasosu istekla...jel ima nekko nekakva iskustva?
putovao bih avionom u spaniju...

nema ogranicenja, jer nema ni pasoske kontrole kada se putuje izmedju zemalja sengena. ako ides avionom gledace ti pasos, ali samo sluzbenik aviokompanije na check inu, iskljucivo radi identifikacije. dakle, srecan put :)

slicna situacija! zna li neko kako treba da glasi tekst tog garantnog pisma? da li treba negde da se overi?
Prvo:onaj ko ti salje mora imati prihode koji se vide u poreskoj izjavi(forologiki dilosi) a koju ce ti verovatno traziti ili licnu kartu (njegovu) posto nisi u srodstvu.ako to nema neka ti posalje neko njegov ko ima.drugo:u prvom delu se popunjavaju podaci i to zna svaki grk da popuni.u drugom delu ja pisem:izjavljujem da hocu da ugostim petra petrovica rodjenog01.01.19.. sa brojem pasosa 123456 u svojoj kuci u atini u vremenskom periodu od 15 dana.onaj ko salje potpisuje ovu izjavu u policiji ili u KEP(kentro eksipiretisis politon) prilikom overe i taj pecat se zove GNISIO IPOGRAFIS (originalan potpis) i to znaju svi grci.poslao sam do sada tridesetak ali su me jednom zvali iz ambasade a jednom trazili poresku izjavu.poslao sam roditeljima pre mec\secak dana i dobili su individualnu besplatnu vizu za posetu.posto se (ppretpostavljam) radi o mladim osobama, u ambasadi ce vam traziti papir vise...ima velike razlike kad se salje rodbini ili prijateljima.rodbini saljem poziv-gar.pismo a prijateljima i poresku izjavu i kopije licnih dokumenata.napominjem da to sve saljem e-mail-om.moze i faks...

Nemoj da me držiš za reč, jer NIKADA nisam vadio Italijansku vizu, vadio sam skoro sve ostale.
Ja sad imam radnu dozvolu, pa već duže vremena nisam bio po ambasadama.

ALI, znam od ranije pravilo kod mnogih evropskih ambasada, da u principu teško pristaju da ''strancima'' izdaju vizu, ali IPAK izdaju....uz malo treptanja itd ...

Jedino što naplaćuju po nekim drugim tarifama, recimo tri puta skuplje ....

Probaću da se negde raspitam, a ti probaj da ih nazoveš.
Jer...bez obzira što su oni svi u Šengenskom sporazumu, svako ima neku posebnost.

A pogotovo, posle ovih zadnjih događaja kod nas, moguće da su nešto još dodali ...

Nisam mnogo pomogao....Sretno !

Treba mi necije misljenje.U pitanju je Svajcarska viza.Devojcica 12 godina treba da putuje tamo kod majke,ali majka je na crno tamo nema papire.Tamo je vec 6-7 godina,bila je udata i tada je imala papire i mala je mogla ici kod nje,bila je 2-3 puta ali posle se razvela i izgubila papire ali nikad nije izasla iz Svajcarske jer ne bi mogla da se vrati.Posle toga dva puta je pokusana viza da se uradi,naravno nije se spominjalo kao ranije da ide kod majke,garancija oba puta su bili Svajcarci koji imaju drzavljanstvo njihovo ali oba puta su je odbili,iako je mala odlican djak i uvek se viza trazila za vreme raspusta.
Jel zna neko sta moze da se uradi se dobije viza?

Dovoljno JAKA garancija rešava SVE !

Šta mislim pod tim ? .....verovatno su oni koji su slali garanciju prvi put bili nezaposleni, imali neku hipoteku itd... E sad, je već mnogo teže sledeći put, pošto imaju u kompjuteru da je odbijena, i sad sve gledaju MNOGO strože ...

Kao moguć problem vidim i to što oni prilikom podnošenja zahteva za vizu ovde traže i da su roditelji zaposleni. Ti papiri se mogu...da tako kažem ''frizirati'', oni to nemaju načina da provere, ali traže na uvid prilikom podnošenja zahteva za vizu ....

Dovoljno JAKA garancija rešava SVE !

Šta mislim pod tim ? .....verovatno su oni koji su slali garanciju prvi put bili nezaposleni, imali neku hipoteku itd... E sad, je već mnogo teže sledeći put, pošto imaju u kompjuteru da je odbijena, i sad sve gledaju MNOGO strože ...

Kao moguć problem vidim i to što oni prilikom podnošenja zahteva za vizu ovde traže i da su roditelji zaposleni. Ti papiri se mogu...da tako kažem ''frizirati'', oni to nemaju načina da provere, ali traže na uvid prilikom podnošenja zahteva za vizu ....

Otac devojcice ima privatnu firmu,ali neznam sta bi mogli za zaposlenje za majku napraviti kao da u Srbiji negde radi,neznam kako bi se to izvelo.I sta mislis,to se uradi i oni u ambasadi provere i vide da je fals.Jel bi mogli zauvek da maloj zabrane ulazak u zemlju.

Back